Görüş Bildir
Haberler
Süt Ürünlerini Buzdolabında Uzun Süre Saklamanın Yollarını Arayanların Dermanı Burada!

Süt Ürünlerini Buzdolabında Uzun Süre Saklamanın Yollarını Arayanların Dermanı Burada!

20.03.2022 - 08:15

Süt ürünleri her evin vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor ancak süt ürünleri, kolayca bozulabilen ürünler oldukları için saklama koşullarına ve son tüketim tarihlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Süt ürünleri, ambalajları açılmadığı takdirde son tüketim tarihine kadar saklanabilir ancak ambalajını açtığınızda ve uygun şekilde saklayamadığınız durumlarda bu ürünlerde mikroorganizmalar üremeye başlıyor. İstenmeyen mikroorganizmaların çoğalmasını önlemek adına ilk adım olarak soğuk zinciri korumalı, ürünün paketi açılır açılmaz kullanmayacağınız kısmını ayırmalı ve hava almayacak şekilde buzdolabında saklamalısınız. Sizlere süt ürünlerini doğru şekilde saklayabilmeniz için buna benzer bazı tüyolar hazırladık. Süt ürünlerini bozulmadan daha uzun süre nasıl saklayacağınızı merak ediyorsanız gelin, listemizi birlikte inceleyelim!

1. Yoğurdu doğru şekilde muhafaza edin.

1. Yoğurdu doğru şekilde muhafaza edin.

Yoğurt, hemen hemen herkes tarafından sevilen süt ürünlerinden biri. Yoğurdun ambalajı açıldıktan sonra besin değerini kaybetmeden ideal tüketim süresi 1 hafta olsa da bu süre yaklaşık 2 haftaya kadar çıkarılabilir. Diğer tüm süt ürünleri gibi yoğurdu da buzdolabında kapağa yakın raflarda değil ısının daha dengeli olduğu orta kısımlarda saklamanız gerekiyor. Kapağa yakın bir kısma yerleştirildiğinde sürekli açılan buzdolabı kapağı sebebiyle süt ürünlerinin ısı değişiminden etkilenmesi kolaylaşacağı için bu gibi durumlarda yoğurdun bozulma olasılığı artıyor.

2. Tereyağını streç filme sarın.

2. Tereyağını streç filme sarın.

Tereyağı, hava almaması gereken süt ürünlerinden biri. Tuzsuz tereyağını streç filme sarıp hava almayan bir kapta ve buzdolabında saklayarak kullanım ömrünü uzatabilirsiniz ancak tuzlu tereyağı için aynı şey geçerli değil. Tuzlu tereyağını hava almayan bir kapta, havanın sıcak olmadığı dönemlerde buzdolabına koymaya gerek kalmadan tezgâhın üzerinde uzun süre saklamanız mümkün. Eğer mutfağınız sıcaksa bu iyi bir tercih olmayabilir ama şartlar uygunsa tereyağını bu şekilde 3-4 hafta kadar bozulmadan saklayabilirsiniz.

3. Sert ya da yarı sert peynirleri ambalajında saklayın.

3. Sert ya da yarı sert peynirleri ambalajında saklayın.

Cheddar ve parmesan gibi nem içeriği düşük peynirleri, sert ya da yarı sert peynirler olarak adlandırabiliriz. Bu peynirleri kısa süre içinde tüketecekseniz ambalajında saklamanızda hiçbir sakınca yok ancak bu peynirleri uzun süre muhafaza etmeniz gerekiyorsa bir yağlı kâğıt ve folyoya güzelce sarıp buzdolabının arka kısımlarında saklayabilirsiniz.

4. Beyaz peyniri salamura suyunun içinde bekletin.

4. Beyaz peyniri salamura suyunun içinde bekletin.

Beyaz peynirler, kendi suyuyla paketlenir ve bu salamura suyunun içerisinde uzun süre bozulmadan saklanabilir. Eğer bu suyun içinde bekletmek istemezseniz peyniri bir streç filme sarıp hava almadığından emin olmalısınız. Mozerellayı ise ambalajını açtıktan sonra plastik paketinde saklayıp en fazla 1 hafta içinde tüketmelisiniz.

5. Kaşar peynirini hava almayan bir kaba koyun.

5. Kaşar peynirini hava almayan bir kaba koyun.

Kaşar peyniri, kesinlikle hava alması istenmeyen bir peynir çeşidi. Bu yüzden kaşar peynirinin paketini açtıktan sonra kalanını streç filme sarıp hava almadığından emin olduğunuz bir kapta ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Küflü şekilde satılan bazı türleri olsa da bu ürünlerin etiketini kontrol etmeli, özel olarak bu şekilde satışa sunulmadığı hâlde küflendiğini fark ettiğiniz kaşar peynirlerini kesinlikle tüketmemelisiniz.

6. Kremayı dondurabileceğinizi biliyor muydunuz?

6. Kremayı dondurabileceğinizi biliyor muydunuz?

Kremaların da tıpkı diğer süt ürünleri gibi buzdolabının kapak kısmına yakın olmayan yerlerde saklanması gerekiyor. Kremayı plastik bir kapta uzun bir süre buzdolabının serin kısmında saklayabilir ya da buzdolabınızın derin dondurucu kısmında plastik bir kap ya da buzdolabı poşeti kullanarak dondurabilirsiniz. Kremayı derin dondurucuda saklayıp uzun süre kullanmanız mümkün.

7. Rendelenmiş peynirler için kilitli poşetler kullanın.

7. Rendelenmiş peynirler için kilitli poşetler kullanın.

Rendelenmiş ve dilimlenmiş peynirleriniz için en ideal saklama yöntemi, kilitli poşetler. Hava almadığı takdirde, rendelenmiş ve dilimlenmiş peynirlerinizi 1 ya da 2 hafta kadar kilitli poşette kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer peynirlerinizi hemen kullanmayacaksanız buzlukta 3 ay kadar süreyle saklayabilirsiniz.

8. Krem peyniri kapağı kapalı olarak saklayın.

8. Krem peyniri kapağı kapalı olarak saklayın.

Krem peynirin ambalajını açtıktan sonra porsiyonlara bölerek kullanmanız daha doğru bir yöntem. Krem peynir kabında kalan porsiyonları ise kapağı sürekli kapalı olacak şekilde buzdolabının serin kısmında saklamanız önemli.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
volkan şimşek

Ejder Meyvesi Nasıl yetiştirilir? - Ejder Meyvesi - Pitaya Nedir ? https://youtu.be/Yt0ku4KagOE