Görüş Bildir
Haberler
Aslında Çok Kolay: Meyve Sebze Seçmenin Püf Noktalarını Öğrenince Mutfağınızdan Taze Gıdalar Eksik Olmayacak!

Aslında Çok Kolay: Meyve Sebze Seçmenin Püf Noktalarını Öğrenince Mutfağınızdan Taze Gıdalar Eksik Olmayacak!

01.03.2022 - 08:15

Salgın süreci, sağlığınızı korumak adına tükettiğiniz gıdaların kalitesine dikkat etmeniz gerektiğini çok net bir şekilde ortaya koydu! Peki, market alışverişlerinizde sağlığınızı doğrudan etkileyen gıdaların seçimine ne denli dikkat ediyorsunuz? Her ne kadar özen gösteriyor olsanız da bilmediğiniz veya gözden kaçırdığınız noktalar olabilir. Özellikle şehir hayatında organik gıdaya ulaşmanın bir hayli zor olduğunu biliyoruz ancak işin püf noktasını bildiğiniz sürece sağlığınız için en kaliteli gıdalara ulaşmanız çok kolay. Öyleyse gelin, marketteki en iyi ve en taze gıdaları seçmenin püf noktalarına birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Salataların vazgeçilmezi yeşillikler nasıl seçilmeli?

Salataların vazgeçilmezi yeşillikler nasıl seçilmeli?

Hem lezzetli hem sağlıklı yemekler için kaliteli sebzeler şart. Bu yüzden market alışverişinizde her sebzeyi özenle seçmeniz gerekiyor. Salatalarda ve sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin sıklıkla tükettiği smoothie'lerde kullanılan yeşilliklerin taze olması çok önemli. Peki, yeşillikleri seçerken nelere dikkat edeceğinizi biliyor musunuz?

● Elinize aldığınız yeşillik dallarının kenarlara sarkmamasına dikkat etmelisiniz.

● Dalları sağa sola sarkan bir yeşilliğin tazeliğini kaybetmeye başladığını, canlı renkli ve kısa saplı bir yeşilliğin ise taze olduğunu bilmelisiniz. Bu formdaki dereotu, kıvırcık, maydanoz gibi yeşillikleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Domateslerin sert olması sizi yanıltmasın.

Domateslerin sert olması sizi yanıltmasın.

● Sert domateslerin daha lezzetli olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Aksine domateslerin sert olması erken toplandıkları ve daha olgunlaşmadıkları anlamına gelir. Bu yüzden çok sert ya da çok yumuşak domateslerden kaçınmalısınız.

● Domatesin sapı bile kaliteli olup olmadığı hakkında size ipucu verir. Bunun için sapı koyu yeşil ve yıldıza benzer şekilde olan domatesleri poşetinize ekleyebilirsiniz.

● Koyu kırmızı olmayan domatesler ise lezzet konusunda sizi hüsrana uğratabilir. Unutmadan söyleyelim, üzeri lekeli domatesleri tercih etmekten kaçınmayın. Bu lekeler, domatesin doğal olduğunu gösterir.

Karpuzun iyisi koklayarak değil nasıl seçeceğini bilerek bulunur!

Karpuzun iyisi koklayarak değil nasıl seçeceğini bilerek bulunur!

Yazın sofraları süsleyen karpuz seçiminde koklamanın veya vurarak test etmenin pek de işe yaramadığını söylememiz gerek.

● Karpuzun üzerindeki kahverengi noktalar ve örümcek ağını andıran çatlaklar sizi seçiminizden alıkoyuyor olabilir ancak bu çatlak ve noktaların fazla olması nefis bir karpuz olduğunun habercisi, bizden söylemesi!

● Karpuzun alt kısmındaki sarılıklar ise karpuzun ne kadar olgunlaştığını gösterir. Bu yüzden baldan tatlı karpuz için altı en sarı olanı tercih edebilirsiniz.

Kaliteli yumurtayı üzerindeki kodlardan anlayabilirsiniz.

Kaliteli yumurtayı üzerindeki kodlardan anlayabilirsiniz.

Aşağıdaki kriterlere dikkat ettiğinizde ailenize veya misafirlerinize gönül rahatlığıyla kahvaltılar hazırlayabilir, çeşit çeşit kek ve börekler yapabilirsiniz!

● Yumurta üzerindeki kodlar, yumurtanın kalitesi hakkında çok şey anlatır. Yumurtanın organik olup olmadığı, nerede yetiştirildiği gibi birçok bilgiye bu kodlar sayesinde ulaşabilirsiniz. Eğer 0 ile başlayan bir yumurtaya denk geldiyseniz bu yumurtanın organik ve sağlıklı olduğu anlamına gelir. 2 ve 3 kodlu yumurtalar, hormonlu yem ile beslenen tavukların yumurtaları olduğu için tercih etmemelisiniz.

● Üzeri kirli olmayan yumurtalar ilk tercihiniz olmalı.

Süt ürünlerini satın alırken üretim ve son kullanma tarihlerine bakmayı unutmayın.

Süt ürünlerini satın alırken üretim ve son kullanma tarihlerine bakmayı unutmayın.

Süt ürünleri; yoğurt, peynir, tereyağı gibi oldukça geniş bir skalaya sahip. Bu yüzden gelişigüzel seçerek hayal kırıklığına uğramamak için ilk olarak gıda ambalajlarının orijinal olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

● Paket üzerinde herhangi bir hasar bulunan ya da üretim ve son kullanma tarihi uygun olmayan ürünleri almamalısınız. Tabii süt ürünleri paketi açıldıktan kısa süre sonra bozulabildiği için ihtiyacınız kadar almanız gerektiğini de söylemeden geçmeyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Et ve tavuk ürünleri hassas noktamız!

Et ve tavuk ürünleri hassas noktamız!

Genellikle bu ürünler için marketler pek tercih edilmese de birkaç püf noktaya dikkat ederek marketten alacağınız et ve tavuk ürünlerinin en iyisine ulaşabilirsiniz.

● Öncelikle bildiğiniz et renginden farklı bir renge sahip etlerden uzak durmalısınız. Alacağınız kırmızı etlerin parlak kırmızı, tavukların ise canlı ve olabildiğince açık renkte olmasına özen göstermelisiniz.

● Kahverengiye dönüşen veya kararan et ve tavuk ürünleri görürseniz bu gıdaların uzun süre rafta kaldığını bilmeli ve tercih etmemelisiniz.

Alışverişinizin son adımı dondurulmuş gıdalar olsun.

Alışverişinizin son adımı dondurulmuş gıdalar olsun.

Sağlığınızdan olmamak için dondurulmuş gıda almadan önce mutlaka bu ipuçlarını göz önünde bulundurmalısınız. 

● Dondurulmuş gıdaları seçerken üzeri buz tutmamış ürünlerin tercih edilmesi önemli. 

● Gıdanın yeterince soğuk olmaması, ürünü tercih etmemeniz gerektiğini gösteren kriterlerden bir diğeri.

● Şekli bozulan gıdalar, ürünün çözünüp yeniden donduğu anlamına geldiği için bu ürünlerden uzak durmanız gerekiyor.

Sağlığınızı göz göre göre riske atmayın.

Sağlığınızı göz göre göre riske atmayın.

Neredeyse her gün tüketilen paketlenmiş ürünlerin katkı maddeleriyle dolu olduğunu biliyoruz. Ürünlerin içindeki şeker, tuz gibi katkı maddeleri birden fazla isme sahip ve bu farklı adlar sizi yanıltabiliyor. Ürün içeriklerini doğru okuyabilmek için bu adlandırmaları öğrenmeli, ürün üzerindeki açıklamaların ne kadar tutarlı olduğunu mutlaka kontrol etmelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın