Görüş Bildir
Haberler
Mutfağınıza Sinen Yemek Kokularından Bu Yöntemlerle Kolayca Kurtulabilirsiniz!

Mutfağınıza Sinen Yemek Kokularından Bu Yöntemlerle Kolayca Kurtulabilirsiniz!

04.03.2022 - 06:45

Mutfakta çeşit çeşit lezzetli yemekler pişirmek keyifli olsa da yemek pişirdikten sonra etrafı saran, çok da hoş olmayan kokulardan rahatsız olabilirsiniz. Mutfağı, hatta bazen tüm evi saran balık, yanmış yemek ya da kızartma kokusundan herkes şikayetçi. Siz mutfakta keyifle yemek pişirmeye devam ederken biz de sizler için mutfağınızı istenmeyen kokulardan hızlıca arındırabileceğiniz birkaç tüyo derledik. Bu tüyolarla yemek kokularını kolayca önleyebilir, mutfakta yemek yaparken keyifli vakit geçirmeye devam edebilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mutfağınızı havalandırmayı ihmal etmeyin.

1. Mutfağınızı havalandırmayı ihmal etmeyin.

Mutfağı havalandırmak, istenmeyen kokuları önlemek için en pratik ve en kolay yöntemlerden biri. Mutfağı bol bol havalandırıp pişirdiğiniz yemek kokularının etrafa sinmesini önleyebilirsiniz. Ayrıca yemek pişirirken, özellikle kızartma ya da balık yaparken mutfağın kapısını kapatmak kokuların diğer odalara yayılmasının önüne geçer. Eğer mutfağınız Amerikan tipi mutfaksa odanızın kapısını kapatarak ta banyonuza kadar yemek kokusu sinmesini engelleyebilirsiniz!

2. Aspiratörden yardım alın.

2. Aspiratörden yardım alın.

Yemek pişirirken aspiratör ya da davlumbaz kullanırsanız yemek kokularının yayılmasını büyük ölçüde önleyebilirsiniz. Unutmadan söyleyelim, aspiratör kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri aspiratör temizliğini aksatmamak. Bir süre sonra filtrelerine yapışan yağlar sebebiyle verimli çalışamayacağı için aspiratörü düzenli olarak temizlemeyi ihmal etmeyin.

3. Mumların güzel kokusunu mutfaklarınızda kullanın.

3. Mumların güzel kokusunu mutfaklarınızda kullanın.

Hoş kokusuyla bulunduğu ortamı daha ferah hale getiren ve genellikle odalarda kullanılan aromatik mumları mutfağınızda bulundurarak yemek kokularını engellemeniz mümkün. Çeşitli aromalara sahip mumlar, etrafa yayılan güzel aromaları ile size kendinizi iyi hissettirirken aynı zamanda yemek kokularını hapsederek mutfağınızın mis gibi kokmasına yardımcı olur.

4. Ocak ve fırın temizliğini aksatmayın.

4. Ocak ve fırın temizliğini aksatmayın.

Yemek pişirirken ocağa ve fırının içine damlayan yağlar, kötü kokulara sebep oluyor. Bu sebeple özellikle kızartma yapılan ocakların iyi temizlenmesi, yemek kokularının mutfağa sinmesini büyük oranda önlüyor. Ocak ve fırını temiz tutmanın hem koku hem hijyen açısından büyük bir kolaylık sağlayacağını kendi gözlerinizle görün!

5. Sirke ve limonlu su mucizesini deneyin.

5. Sirke ve limonlu su mucizesini deneyin.

Mutfağınızı yemek kokularından arındıracak bu mucizevi ve basit tarif için elinizde olması gereken birkaç malzeme var. 1 bardak su, 1 adet limon ve 2 yemek kaşığı sirkeyi küçük bir kapta ya da cezvede kaynatarak mutfağınıza sinen yemek ve kızartma kokularından kolayca kurtulabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Narenciye kabuklarını çöpe atmayın!

6. Narenciye kabuklarını çöpe atmayın!

Kış aylarının vazgeçilmezi ve C vitamini deposu olan portakal, mandalina, limon gibi meyveleri yedikten sonra kabuklarını çöpe atıyor olabilirsiniz. Mutfakta oluşan yemek kokularını önleyecek bir diğer şeyin narenciye kabukları olduğunu öğrendiğinizde bu alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz! İsterseniz bir tavada kısık ateşte bu kabukları yakabilir, isterseniz su dolu bir kapta narenciye kabuklarını kaynatıp etrafa yayılan yemek kokularının yerini muhteşem narenciye kokusunun almasını sağlayabilirsiniz.

7. Kahve çekirdekleri yardımınıza koşsun!

7. Kahve çekirdekleri yardımınıza koşsun!

En çok bilinen ve uygulanan yöntemlerden biri, kahve çekirdeklerini kavurmak. Bir tavada kahve çekirdeği kavurarak mutfağınıza mis gibi kahve kokusunun hakim olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer mutfağınızdaki yemek kokusu çok yoğun değilse kendinize bir fincan kahve yaparak da yemek kokularını önleyebilir, kahvenizi içerken keyif yapabilirsiniz! Kahve, etrafa hoş bir koku yayarak istenmeyen kokuları bastıracak.

8. Çayı, tadı, kokusu hepsi ayrı güzel: Adaçayı!

8. Çayı, tadı, kokusu hepsi ayrı güzel: Adaçayı!

Adaçayı, her mevsim ayrı güzel. Özellikle kış aylarının olmazsa olmazı adaçayının kurutulmuş yapraklarından bir tutam alıp kibrit ya da çakmak yardımıyla bir kapta yakabilir, adaçayının yoğun ama güzel kokusundan faydalanabilirsiniz. Böylece tüm mutfağınız adaçayının nefis kokusuyla dolarken istenmeyen yemek kokularından arınır, size de bu kokunun keyfini sürmek kalır!

9. Mutfağınızda güzel kokulu bitkiler yetiştirin.

9. Mutfağınızda güzel kokulu bitkiler yetiştirin.

Küçük ve şık saksıların içinde ferah kokulu bitkiler büyütmek, mutfağınızın atmosferini değiştirip fazlasıyla güzel kokmasını sağlayacak. Saksıda yetiştirdiğiniz taze fesleğen, taze nane, kekik ya da lavanta gibi bitkilerle mutfağınıza güzel kokular yayabilir, can sıkıcı yemek kokularının önüne geçebilirsiniz. Bu yöntemin hem gözünüze hem gönlünüze hitap edeceğinden eminiz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın