Görüş Bildir
Haberler
Az Zaman, Tam Temizlik: Muhtemelen Hiç Duymadığınız 8 Temizlik Tüyosu

Az Zaman, Tam Temizlik: Muhtemelen Hiç Duymadığınız 8 Temizlik Tüyosu

28.01.2022 - 06:45

Kabul edelim, temizlik bazı durumlarda gerçekten çok zaman alıyor. Fakat birkaç püf noktasıyla süreci biraz kolaylaştırmak mümkün. Peki, sizi uzun uzadıya temizlikle uğraşmaktan kurtaracak püf noktaları neler? Merak ediyor musunuz? İşte temizliği daha kısa sürede ve daha az çabayla yapmanıza yardımcı olabilecek, muhtemelen daha önce hiç duymadığınız 8 kullanışlı temizlik sırrı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tost makinesini temizlemek için pratik formül

Tost makinesini temizlemek için pratik formül

Hızlı kahvaltıların vazgeçilmezi, öğle yemeklerinin baş tacı olan tosta hepimiz bayılıyoruz. Ama tost makinesinin temizliğini yapmak o kadar da keyifli değil. Siz de uzun süredir tost makinesine temizlemeyi erteleyenlerden misiniz? Korkmayın, basit bir çözümü var. Öncelikle tost makinesini ısıtın. Makine tamamen ısındıktan sonra fişini çekin. Nemlendirdiğiniz 3-4 kat kağıt havluyu makinenin içine yerleştirin ve tıpkı tost yapar gibi kapağı kapatın. 10 dakika beklettikten sonra kapağı açıp iç yüzeyleri aynı havlu kağıtla silin. Ardından kuru havlu kağıtla kurulayın, sonuçta gözlerinize inanamayacaksınız.

Mutfaktaki parmak izleri için yağdan gelen çözüm.

Mutfaktaki parmak izleri için yağdan gelen çözüm.

Buzdolabı, fırın ve ocak üzeri gibi sık kullanılan yüzeylerin üzerinde kalan parmak izleri kusursuz temizliğinize gölge mi düşürüyor? Bunun da çözümünü açıklıyoruz: Bir kağıt havluya birkaç damla bebe yağı ve zeytinyağı damlatarak parmak izi olan yüzeyleri silin. İzlerin kaybolduğunu göreceksiniz. Aynı yöntemi yemek yaparken ankastre ocağınızın yüzeyine sıçrayan yağlardan kurtulmak için de kullanabilirsiniz.

Musluktaki su lekelerine son.

Musluktaki su lekelerine son.

Muslukların üzerinde oluşan su lekelerinden hepimiz şikayetçiyiz, ne kadar temiz olursa olsun özellikle tutma yerlerinde kalan çil çil su lekeleri kötü bir görüntü yaratıyor. Bu sinir bozucu lekelerin çaresi ise limon. Bir limonu ortadan ikiye keserek musluk başlıklarını ovalayıp, 5 dakika beklettikten sonra durulayın. Eğer hala çıkmayan inatçı lekeler varsa bir bezi sirke ile ıslatıp, musluğun üzerine sararak 10 dakika bekletin. Ardından yıkayın, musluklarınız artık ışıl ışıl.

Matlaşan bardaklarınız yeniden ışıldasın.

Matlaşan bardaklarınız yeniden ışıldasın.

Sudaki kirecin etkisiyle her yıkamadan sonra cam bardaklarınız daha mat bir görüntü alıyor ve ne kadar uğraşsanız da eski parlaklığı geri gelmiyor mu? Bunun da oldukça pratik bir çözümü var. Birçok konuda olduğu gibi bu işin çözümü de sirkeden geçiyor. Bir mikrofiber bezi bolca sirke ile ıslatın. Matlaşan cam bardaklarınızı bu beze sarın ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Ardından bulaşık makinesinde yıkayın. Çıkardığınızda bardaklarınızın eski ışıltısına kavuştuğunu göreceksiniz.

Cam temizliğinde şampuan etkisi

Cam temizliğinde şampuan etkisi

Cam silmek de genelde sevilmeyen bir iş. Bu sebeple süreci kolaylaştıracak her yol mübah! Bu tüyomuz az eforla temiz ve lekesiz camlara kavuşmayı isteyenler için. Doldurulabilir bir sprey şişeye su koyun ve içine bir miktar şampuan ekleyerek karıştırın. Camlarınızın ne kadar kolay temizlendiğine inanamayacaksınız. Ayrıca günlük temizlikte, pencerelerinizdeki tozu ve kiri temizlemek için tüy toplama rulosunu da kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekranlardaki parmak izlerine kesin çözüm

Ekranlardaki parmak izlerine kesin çözüm

Telefon, tablet günlük hayatta elimizden düşmüyor; bilgisayar ve televizyonu her gün kullanıyoruz. Peki her ne kadar temizlesek de o ekrandan çıkmayan parmak izleri ne olacak? Yapmanız gereken doldurulabilir bir sprey şişesine sirke ve suyu eşit miktarda karıştırmak. Hazırladığınız karışımı bir mikrofiber beze püskürttükten sonra bu nemli bezle ekranınızı hafifçe temizleyin, bu aşamada bezi çok fazla ıslatmadığınızdan emin olun! Sonuca bayılacaksınız.

Halı ve koltuklar için özel formül

Halı ve koltuklar için özel formül

Halı ve koltuk temizliğinde kullanabileceğiniz pratik ve etkili bir formülümüz var. 5 litrelik bir şişeyi sıcak su ile doldurun. Bir kalıp beyaz sabunu rendeleyerek şişenin içine ekleyin, hafifçe çalkalayın. İhtiyacınız olduğunda bu karışımı kullanarak halı ve koltuklarınızdaki çıkarılması güç kirlerden kolayca kurtulabilirsiniz. Bu karışımı ayrıca mutfak dolaplarınızı derinlemesine temizlemek için de kullanabilirsiniz ama sonrasında iyice durulamayı unutmayın.

Klozetteki koyu halkalardan kurtulmak mümkün.

Klozetteki koyu halkalardan kurtulmak mümkün.

Ne denediyseniz olmadı, klozetteki koyu renk halkaları yok edemediniz mi? O halde sizin için %100 etkili ve pratik bir uygulama yöntemi anlatıyoruz. Klozetin taşını ıslattıktan sonra bolca karbonat dökün ve öncesinde ıslattığınız bir ponza taşıyla klozetinizdeki lekeli kısımları nazikçe ovarak temizleyin. İşlem tamam.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
8
4
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın