Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Eşyalardan En İyi Performansı Elde Etmek İçin Kullanabileceğiniz İpuçlarını Açıklıyoruz!

Beyaz Eşyalardan En İyi Performansı Elde Etmek İçin Kullanabileceğiniz İpuçlarını Açıklıyoruz!

26.01.2022 - 07:00

Beyaz eşyaları olabildiğince uzun yıllar en iyi performansı alarak kullanmak hepimizin isteği. Fiyatları düşününce bu aynı zamanda bütçeler için de bir gereklilik. İşin güzel yanı ise kolay temizlik ve bakım ipuçlarıyla elektrikli ev eşyalarından maksimum verim almak ve makinelerin ömrünü uzatmak mümkün. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve buzdolabı gibi ev eşyalarını korumak ve işlevselliklerini artırmak için düzenli temizlik ve kullanım rutininize eklemeniz gereken bütün püf noktaları yazımızda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elektrikler kesildiğinde buzdolabını açmayın!

1. Elektrikler kesildiğinde buzdolabını açmayın!

Elektrik kesintisi yaşandığında buzdolabını açmak buzdolabının içinin ısınmasına sebep olur. Elektrik kesintisi boyunca buzdolabınızı kapalı tuttuğunuz takdirde; buzdolabınız yaklaşık 6 saat boyunca kendi enerjisiyle içerisindeki yiyecekleri soğuk tutmaya devam edecektir. Bu da hem enerji kullanımı hem de buzdolabının sıcaklığa maruz kalmaması bakımından fayda sağlar.

2. Buzdolabı kokularını doğal malzemelerle yok edin.

2. Buzdolabı kokularını doğal malzemelerle yok edin.

Buzdolabından maksimum verim ve performansı alabilmenin şartlarından bir tanesi de buzdolabını düzenli olarak temizlemek. Ancak bazı durumlarda elektrik kesintileri nedeniyle veya yiyeceklerin dolapta unutulmasıyla, bozulan ve çürüyen yiyeceklerin buzdolabında koku oluşturuyor. Normal temizlik rutiniyle bu kokulardan kurtulmak mümkün olmayabiliyor. Bu durum buzdolabındaki diğer ürünlerin kokuyu çekmesine neden olurken kapağı her açışınızda rahatsızlık da verebiliyor. Buzdolabındaki kötü kokulardan kurtulmak için evdeki malzemeleri kullanarak doğal çözümler üretebilirsiniz. İşte onlardan bazıları:

  • Bir kap içerisine elma sirkesi koyarak ağzı açık şekilde dolabınıza koyabilirsiniz.

  • İçerisine pirinç taneleri ilave ettiğiniz Türk kahvesini dolabınızın raflarına yerleştirebilirsiniz.

  • Dolabınızı beyaz sabunla silebilirsiniz.

  • Bir makyaj temizleme pamuğuna birkaç damla vanilya dökerek dolabınızın içine bırakabilirsiniz.

  • Bir kap içerisine süt doldurarak ağzı açık biçimde buzdolabınıza koyabilirsiniz.

3. Enerji tasarrufu için buzdolabınızı ısı kaynaklarından uzak tutun.

3. Enerji tasarrufu için buzdolabınızı ısı kaynaklarından uzak tutun.

Gün geçtikçe enerji tasarrufunu daha fazla sağlayan buzdolapları üretilse de daha da fazla tasarruf yapmak mümkün. Isı kaynaklarına maruz kalan buzdolabı kendisini soğutmak için çok daha fazla enerji harcayacağından, buzdolabınızı olabildiğince fırın, soba ve ısıtıcılardan uzak yerlere yerleştirmeye özen göstermelisiniz. Aynı zamanda buzdolabının mutfak içerisinde doğrudan güneş almayan alanlara yerleştirilmesi de oldukça önemli.

4. Tertemiz bulaşıklar için süzgeç ve pervane temizliğini unutmayın!

4. Tertemiz bulaşıklar için süzgeç ve pervane temizliğini unutmayın!

Bulaşık makinenizin performansının azaldığını düşünüyorsanız bunun sebebi makinenizin süzgeç ve pervanesinin kirlenmiş olması olabilir. Bulaşık makinenizden daha iyi sonuçlar elde etmek için belli aralıklarda süzgeç ve pervaneyi yerinden sökerek nazikçe temizlemeyi unutmayın. Temizlik esnasında kimyasal ilaç kullanımından kaçının. Ayrıntılar için makinenin kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak üç ayda bir bulaşık makinesi temizleyicileriyle makinenizi temizlemek de verimi artırmak için önemli bir işlem.

5. Bulaşıklarınızı makineye dizerken dikkatli olun!

5. Bulaşıklarınızı makineye dizerken dikkatli olun!

Bulaşık makinesine bulaşıkları dizerken özen gösterilmesi, bütün bulaşıkların daha iyi yıkanmasını sağlayacağından ekstra yıkama ve zaman kaybından kurtulmanızı sağlıyor. Bulaşık makinenizi doldururken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar ise şunlar:

  • Makineyi çok az veya çok fazla doldurmayın.

  • Bulaşıklarınızı dizmeye makinenin arka tarafından başlayın.

  • Derin mutfak gereçlerinizi derin bölümleri aşağıya bakacak şekilde yerleştirin.

  • Kaşıklığınızda kaşık, çatal ve bıçakları sapları yukarıda kalacak ve grup grup olacak şekilde yerleştirin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çamaşır makinenizin filtresini düzenli olarak temizleyin.

6. Çamaşır makinenizin filtresini düzenli olarak temizleyin.

Çamaşır makinesi temizliğinde akla ilk gelen deterjan gözü ve çamaşırların içerisinde yıkandığı tambur bölümü olsa da düzenli olarak temizlenmesi gereken en önemli bölümlerden bir diğeri de çamaşır makinesinin filtresi. Filtre düzenli temizlenmediği takdirde çamaşır makinenizin kirli suyu atmasına engel olabilir. Bu durum hem çamaşırların temizlenmesini zorlaştırır hem de makineye zarar verir. Bu nedenle çamaşır makinesinin bu parçasını temizlikte göz ardı etmeyin. Filtrede; bozuk para, toz, iğne, saç, evcil hayvan tüyleri gibi birçok şey birikebilir. Bunların önüne geçmek için çamaşır makinenizin fişini çıkardıktan sonra kullanım kılavuzundaki adımları izleyerek filtre ve tahliye borusu temizliğini sağlayın.

7. Metal içeren kıyafetlerinizi yastık kılıfı yardımıyla yıkayın.

7. Metal içeren kıyafetlerinizi yastık kılıfı yardımıyla yıkayın.

Metal tokalı veya kemerli kıyafetler makinede yıkandığında zamanla makine tamburunun zarar görmesine sebep olabilir. Uzun yıllar yüksek verimle makinenizi kullanmak için; bu tarzdaki kıyafetlerinizi bir yastık kılıfının içerisinde veya bunun için özel üretilmiş delikli yıkama fileleri içerisinde yıkayabilirsiniz.

8. Kıyafetlerinizi gruplayın ve uygun çamaşır deterjanlarıyla yıkayın.

8. Kıyafetlerinizi gruplayın ve uygun çamaşır deterjanlarıyla yıkayın.

Kıyafetlerinizi özelliklerine göre ayırmanız ve her grup için uygun çamaşır deterjanını kullanmanız çamaşırlarınızın temizliğinde en iyi sonucu almanızı sağlayacak. Aynı zamanda renkliler için ayrı, beyazlar için ayrı, siyahlar için ayrı ve hassas kıyafetler için ayrı deterjan ve program kullanmalısınız.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın