Görüş Bildir
Haberler
Suriyelilerin Organlarını Türkler Alıyor

Suriyelilerin Organlarını Türkler Alıyor

Onedio Medya
06.02.2014 - 11:54 Son Güncelleme: 06.02.2014 - 14:30
trthaberstatic.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriyelilerin Organlarını Türkler Alıyor

Lübnan’ın El-Safir gazetesine göre Türkiye’ye getirilen Suriyeli yaralıların organları karaborsada satılıyor. İddiaya göre kalp, karaciğer ve böbrek gibi organlar, Türkiye'de tedavi olmayı bekleyen insanlara dağıtılıyor.

Gazete, Suriye'de Ocak ayında kafasından yaralanan ve Antakya'daki bir hastaneye transfer edilen 19 yaşındaki Ahmad Abdulkarim Muhammed'in ölümünden bir kaç gün sonra yayımlanan videoda, Muhammed'in karın bölgesinin ameliyat edildiği ve karaciğer, böbrek gibi önemli organların çalındığının görüldüğünü belirtti.

Lübnan'da yayımlanan al-Diyar gazetesi de, Türk yetkililerin yaralanan genç Suriyelileri, Antakya ve İskenderun'da bulunan belirli hastanelere transfer ettiklerini yazdı. Al- Diyar gazetesi, hastanelerde organları alınan Suriyelilerin ölüme terk edildiğini ve ölenlerin gömülmek üzere Suriye sınır bölgelerine gönderildiğini yazdı.

Gazete ayrıca Türk doktorlarının, transfer edilen 62 bin Suriyeli yaralıdan 15 bin 600'ünün organlarının alındığını ve vücutlarının gömülmek üzere Suriye'ye geri yollandığını doğruladıklarını iddia etti.

Türkiye'den konu hakkında herhangi bir açıklama gelmediğini yazan Al-Diyar haberinde, Avrupalı bilimsel web sitelerinin, Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana, Türkiye'de organ nakli operasyonlarında artış tanımladıklarını belirtti.

Milliyet

Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/suriyeli...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0