Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Çocuklar İçin 'Kayıp Nesil' Uyarısı

Suriyeli Çocuklar İçin 'Kayıp Nesil' Uyarısı

ATKN
25.01.2016 - 16:08

Yardım kuruluşları Suriyeli çocukların savaş yüzünden ve mülteci olarak yaşadığı travmanın bir nesli ‘kayıp nesil’ haline getirdiği uyarısında bulunuyor. Bu çocukları travmadan kurtarmanın maliyetiyse çok büyük ve bunun için yeterli fon yok...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Save the Children/Çocukları Kurtarın adlı yardım kuruluşu, onbinlerce Suriyeli çocuğun savaş ve sığınmacı olmanın yol açtığı travmayla yaşadığı ve tedavi görmediği uyarısında bulunuyor.

Kuruluşun temsilcisi Caroline Anning, Amerika'nın Sesi'ne yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Humus’ta evinin bombalanması sırasında gözünü kaybeden altı yaşında bir kız çocuğuyla konuştum. Kardeşinin havaya uçtuğunu, parçalandığını görmüş. Çocuklar çok dayanıklı ama bu tür olayları unutmak, özellikle de uzman yardımı ve psikiyatrik tedavi olmazsa, çok zor.”

Çalışmaların devam etmesi için daha çok kaynak ve paraya ihtiyaç var

Çalışmaların devam etmesi için daha çok kaynak ve paraya ihtiyaç var
İçeriğin Devamı Aşağıda

Save the Children gibi dernekler, çocuklara bu tür yardım sağlıyor. Uzmanlar, Lübnan’ın Trablusşam kentinde çocuklar için hazırlanmış mekanlarda onları tedavi ediyor. Ancak çalışmaların devam etmesi için daha çok kaynak ve paraya ihtiyaç var.

Reem Nasri, “Çocukları tedaviden yoksun bırakmak, yetişkinlikte çok ciddi sorunlara yol açar. Örneğin bu çocuklar ilerde çok agresif olabilir. Depresyon, panic atak, korku krizleri yaşayabilir. Bunların ilerki yaşlarda tedavisi de çok zor olabilir” şeklinde konuşuyor.

Bu konudaki istatistikler korkunç. Kuzey Irak’taki bir mülteci kampında her 10 çocuktan biri, ya annesini ya da babasını kaybetmiş durumda. En az 200 bin Suriyeli mülteci çocuk hiçbir eğitim görmüyor. Kız çocukları arasında erken evlenme oranı büyük bir hızla artıyor.

'Bir nesil Suriyeli çocuk savaş travmasıyla yaşıyor ve bu konunun bir an önce ele alınması gerekiyor'

'Bir nesil Suriyeli çocuk savaş travmasıyla yaşıyor ve bu konunun bir an önce ele alınması gerekiyor'

Anning,  “İki milyondan fazla Suriyeli çocuktan söz ediyoruz. Şu anda ne yazık bu çocuklara yardım edilmesi ve tedavi sağlanması için gerekli fonların sadece yüzde 26’sına sahibiz” diyor.

Caroline Anning, bir nesil Suriyeli çocuğun savaş travmasıyla yaşadığını söylüyor ve bu konunun bir an önce ele alınmasının önemini vurguluyor.

Amerika'nın Sesi (VOA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
21
19
8
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Değişiiik

yaşattığınız iğrençliği asla unutturamazsınız vicdanınızrahat nasıl uyuyosunuz

onur

arap ülkeleri 1 tane kendi ırkından almıyor tüm iş bize birazda avrupaya düşüyor .....ama bizim arap yalakaları asla araplara söz etmiyor

itsasin

meshepçilik yapan gerizekalı müslümanlar yaşadıkları yeri kan gölüne çevirdiler.bunların başındada akp ve yardakçısı suudiler ve katar var.insani yardım için... Devamını Gör