Görüş Bildir
Haberler
Adana Valiliği: 3 TIR'da MİT Görevlisi Vardı

Adana Valiliği: 3 TIR'da MİT Görevlisi Vardı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana Valiliği'nden TIR Açıklaması

'Söz konusu personel gerekli incelemeyi müteakip, rutin görevlerini ifa etmek üzere kontrol noktasından ayrılmışlardır'

Adana Valiliği, otoyolda durdurulan 3 TIR'la ilgili '3 araçta Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile yapılan kontrollerde, Milli İstihbarat Teşkilatının rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır. Söz konusu personel gerekli incelemeyi müteakip rutin görevlerini ifa etmek üzere kontrol noktasından ayrılmışlardır' açıklamasında bulundu.

Adana Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, '19 Ocak 2014 günü Adana-Ceyhan istikametinde seyreden 3 araçta, Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile yapılan kontrollerde, Milli İstihbarat Teşkilatının rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır' denildi.

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...

Jandarma 7 TIR İçin Alarma Geçti

Adana Gaziantep Otoyolu’nun Ceyhan Gişeleri yakınında TIR'lar jandarma tarafından durdurularak içinde kaçak silahlar olduğu ihbarı üzerine aranmaya başlandı.. TIR'ların fotoğraflarını çeken bazı gazeteciler polisler tarafından gözaltına alındı.

ADANA'da kaçak silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı alan güvenlik güçleri, otoyolda durdurdukları TIR'larda arama başlattı. Jandarma ekipleri silah ve mühimmat taşıdığı ihbar edilen 3 TIR'ı bugün öğle saatlerinde Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunun Ceyhan Gişeleri'nde durdurdu. Çok sayıda jandarma TIR'larda arama başlattı

ŞOFÖRLER GÖZALTINDA

Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolundan Ceyhan İlçesi'ne girerken, Sirkeli Gişeleri önünde durdurulan 3 TIR'da arama yapılmadan önce, bir dizi güvenlik önlemine başvuruldu. Jammerler ile sinyal kesme uygulaması yapıldı, patlama ihtimaline karşı önlem alındı.

Brandaları açılan TIR'ların ilk incelemesinin ardından 3 şoför, kelepçelenerek gözaltına alındı. TIR'lar detaylı aramadan geçirilmek üzere otoyol gişelerinden daha güvenli bölgeye götürüldü.

Adana'da daha önce de 1 TIR ve 2 otobüste mühimmat ele geçirilmişti. Hatay'da da bir TIR savcılık kararı ile aranmak istenmiş, ancak MİT'e ait olduğu belirtilerek aranmasına engel olunmuştu. Bu da tartışmalara neden olmuş, TIR'ın aranmasını isteyen savcı başka göreve atanmıştı.

ARANAN TIR SAYISI 7'YE ÇIKTI

Adana'da, yükünde silah ve mühimmat olduğu ihbarı üzerine Tarsus- Adana Gaziantep otoyolu Ceyhan gişeleri yakınlarında 3 TIR'ın durdurulup aranmasıyla başlatılan operasyonda, aranan TIR sayısı 7'ye çıktı.

Ceyhan gişeleri yakınında 3 TIR'a el konulmasından yaklaşık 2 saat sonra bu kez Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolunu Adana Havaalanı'na bağlayan Öğretmenler Bulvarı'nda bir TIR daha durdurularak aranmaya başladı.

Bölgede silah yüklü olarak başka TIR'ların da geçiş yapacağı ihbarı üzerine bir çok noktaya kaydırılan operasyonda aranan TIR sayısı 7'ye yükseldi.

CHP'Lİ AYGÜN: EL-KAİDE'YE GİTTİĞİ KESİN

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, silah olduğu iddiasıyla bugün Adana'da durdurularak arama yapılan TIR'larla ilgili twitter hesabından attığı tweetlerle silahların El-Kaide terör örgütüne gittiğini öne sürdü. Aygün'ün atığı tweetlıer şöyle:

'Adana-Antep yolunda durdurulan 3 TIR'da El Kaide'ye gittiği kesin olan silahlar bulunduğu haberleri geliyor. Jandarma şu an arama yapıyor, bu performansıyla Tayyip 'Teröre destek veren liderler' listesine girmesi gereken en büyük aday durumunda. Suriye'nin Türkiye'yi BM'ye şikâyet ettiği de düşünüldüğünde Tayyip Erdoğan Türkiye'de Yüce Divan'ı bile arayacak gibi görünüyor. AKP'li milletvekilinin 'Allahın vasıflarını taşıyor' dediği Tayyip'in sonu çok kötü olacak.'

ADANA, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/jandarma-7-tir-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0