Görüş Bildir
Haberler
Suriye'de Yine Katliam: 64 Ölü

Suriye'de Yine Katliam: 64 Ölü

AFP

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esed rejiminin Şam’ın kırsalındaki El Hammuriye bölgesine düzenlediği hava saldırısında, 36’sı sivil en az 60 kişi hayatını kaybetti. Humus'ta da 4 sivil öldürüldü.

Al Jazeera muhabiri Samara Kutali’nin aktardığı bilgilere göre, Esed rejiminin savaş uçakları Şam’ın kırsalında muhaliflerin kontrolü altında bulunan El Hammuriye bölgesine hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda aralarında 36 sivilin bulunduğu en az 60 kişi hayatını kaybetti.

Kutali, uçakların bölgedeki çarşının yanında çok sayıda ev ve iş yeri hedef aldığını aktardı.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Mahir Hamuri, 'Saldırı yerinde can pazarı yaşandı. Çok sayıda ceset parçalanmış halde caddelerde sağlık ekiplerince yerden toplanıyor. Yaralılar ambulans ve araçlarla hastanelere kaldırıldı” dedi.

Anadolu Ajansına konuşan Hamuri, bölgede birçok yerleşim yerinin yıkıldığını, bazı ev ve iş yerlerinde de yangın çıktığını dile getirdi.

Humus’a varıl bomba saldırıları

Esed rejimi ordusuna ait uçaklar, Humus’un Hula bölgesine de varil bombalarıyla saldırıları düzenledi.

Al Jazeera muhabiri, rejim uçaklarının bölgede Cuma namazından çıkan sivilleri hedef aldığını ifade etti. Saldırılarda en az dört sivil öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bölgede muhaliflerin kontrolünde bulunan çok sayıda bina da yıkıldı.

Suriye’de insani durum

Esed rejimi, Mart 2011’de başlayan Suriye halkının isyanına silahla müdahale ederek ülkeyi iç savaşa sürüklemişti.

4 yılın geçmesine rağmen Esed rejimi İran, Hizbullah ve Rusya’nın destekleriyle hâlâ ayakta. Ülkede devam eden çatışmalar ve iç savaşta ülkedeki insani durum her geçen gün daha da kötüleşiyor.

200 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Suriye'den ayrılmak zorunda kalan sığınmacılar büyük oranda Lübnan, Irak, Ürdün ve Türkiye gibi komşu ülkelerde yaşıyor.

BM verileri, Mart 2011’den bu yana 3 milyondan fazla insanın Suriye'yi terk ettiğini gösteriyor. Ancak Lübnan'daki bir milyon 140 bin, Ürdün'deki 630 bin ve Türkiye'deki bir milyon 600 bin Suriyeli mülteci dikkate alındığında bu sayının çok daha fazla olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sur...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0