Görüş Bildir
Haberler
Suriye'de Pazara Hava Saldırısı: En Az 20 Ölü

Suriye'de Pazara Hava Saldırısı: En Az 20 Ölü

Ulaş
24.04.2014 - 22:40

Suriye'de Pazara Hava Saldırısı: En Az 20 Ölü

Suriye'de isyancıların denetimindeki Tareb kasabasına düzenlenen hava saldırısında en az 20 kişi öldü.

Muhalifler, Halep'e bağlı kasabada bir pazar yerini hedef alan saldırda onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu.

Suriye'de Mart 2011'den bu yana süren iç savaşta yaklaşık 150 bin kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Suriye ordusu son zamanlarda isyancılara karşı önemli başarılar elde etti. Bununla birlikte birçok bölge hâlâ isyancıların denetiminde.

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi hava saldırısının pazarın kalabalık olduğu sabah saatlerinde düzenlendiğini bildirdi.

Örgüt, saldırıda 27 kişinin öldüğünü duyurdu.

Associated Press haber ajanına göre Halep Medya Merkezi adlı başka bir muhalif grup ise saldırıda 20'den fazla kişinin öldüğünü belirtti. Olay yerinden çekildiği belirtilen görüntülerde, çarşıda yıkıntıların arasında cesetler görülüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin yöneticisi Rami Abdülrahman AFP ajansına, saldırıda ölenlerin tümünün siviller olduğunu söyledi.

Suriye'den Ebu Ömer adlı bir muhalif ise 'Vurulan yer pazar yeriydi. Bu yüzden bu kadar çok sivil öldü. Rejim isyanı destekleyen sivilleri cezalandırıyor' dedi.

Beşar Esad yönetimi hafta başında yaptığı açıklamayla 3 Haziran'da başkanlık seçimleri düzenleneceğini duyurdu. Birleşmiş Milletler, ABD ve AB bu kararı kınadı.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0