Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyada Leyla Rüzgarı Esiyor

Sosyal Medyada Leyla Rüzgarı Esiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal Medyada Leyla Rüzgarı Esiyor

Sosyal medyanın artık yeni bir yıldızı var; Alarko Holding ve Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton...

O zaten iş dünyasının önde gelen güçlü kadınlardan ama artık kelimenin tam anlamıyla bir sosyal medya fenomeni de oldu. Instagram, twitter ve facebook hesaplarından yaptığı paylaşımlarla yerleşik iş insanı kalıplarını de yerle yeksan ediyor, iş dünyası eşittir yüzü asık ciddiyet, özel hayatın gizliliği gibi kurallar onun için anlamını yitiriyor. Teknolojiye en hızlı adapte olan iş kadınlarından biri olarak ezberleri bozuyor, sosyal medya hesaplarından hep iş toplantılarıyla ilgili açıklamalarda bulunanlara inat, özgürlüğün tadını çıkarıyor.

Leyla Alaton, sosyal medyadaki paylaşımlarında, günlük hayatındaki Leyla nasılsa, yakın arkadaşlarının yanında nasıl davranıyorsa, içten, samimi mesajlar yazıyor. Bazen komik bir karikatürü, bazen sabahın 6'sında çıktığı yürüyüşte verdiği 'freenhappy' pozunu, bazen de katıldığı bir sergide Holywood starlarına taş çıkartan edasıyla çekildiği fotoğraflarını takipçileriyle paylaşıyor. Özgüveni öyle yerindeki kendisiyle dalga geçmeyi bile başarıyor. Böylece 'bir kadın ya da erkek iş dünyasında ise hep ciddi olmalı' kalıbını yerle yeksan eyliyor.

Leyla Alaton iş dünyasının tüm ciddiyetini üzerinde taşıyarak projeden projeye koşuyor, iş toplantılarına katılıyor, sosyal medyada ise hayatının her anını olduğu gibi tüm açıklığıyla paylaşıyor. Hiç kasmadan, özgür, mutlu, kendisiyle dalga geçecebilecek kadar espri yeteneğine sahip, samimi, spor yapan, kadın erkek eşitliğine inanan, kadın girişimcileri destekleyen, yeni iş projeleri ortaya çıkaran, sanatı sevdiren, anne, sevgili, kız arkadaş, dost olan, sevincini, hüznünü binlerce takipçisiyle paylaşan, gerçek Leyla...

Yeni çağın iş insanı tanımı Leyla Alaton ile birlikte artık herhalde yeniden yapılacak. Sadece paylaşımları değil sosyal medyadaki etkinlikleriyle de iş dünyasında kocaman bir devrim yapıyor aslında. Takipçilerinin yorumlarını okuyor, yorumlarına cevap veriyor, bazen de girişimci kadınların tanıtımlarını yapıp onlara destek oluyor. Kendi sayfasında onların ürünlerini paylaşıyor, onlara destek olabilecek bağlantılar kuruyor, fikirleriyle işlerini daha da büyütebilmeleri için katkı sunuyor.

Yani Leyla Alaton, girişimci kadınlara gönüllü mentorluk da yapıyor. Sadece belli dönemlerde, üç ay beş ay süren bazen de sırf dostlar çarşıda görsün diye yapılan sosyal sorumluluk projeleri gibi değil, o hakiki anlamda kadınların ekonomik olarak güçlenmesi için gönüllü çalışan bir iş insanı. Birikimlerini, zamanını topluma adayan bir iş insanı. Kapitalizmin tüm acımasızlığına rağmen sosyalist yaklaşımlar sergileyen bir bakış açısı onunkisi... Bu bakış açısını da Leylaca çizdiği yeni iş insanı tanımına eklemiş oluyor.

Kaynak: http://www.istekadinlar.com/patronice...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın