Görüş Bildir
Haberler
Sony Playstation 4

Sony Playstation 4

Philodoks Net
25.03.2014 - 19:23 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 19:33

Sony Playstation 4

Playstation 4 , yada kısaca PS4, Sony Computer Entertainment tarafından yapılan bir video oyun konsolu olarak karşımıza çıkıyor. PlayStation 3 hakkındaki basın toplantısı 20 Şubat 2013 tarihinde yapılırken, 2013’ün son çeyreğinde PS4’ün çıkacağı duyurulmuştu. Ayrıca Playstation 4, Nintendo’nun Wii U’u ve Microsoft’un Xbox One’ı ile de işbirliği içinde olacağı da biliniyordu. 8. jenerasyon (8th generation) video oyun konsolu olarak karşımıza çıkan playstation 4, birçok hayranını şimdiden çok ama çok heyecanlandırmıştır. Philodox.Net’in bugünkü teknoloji yazısında da sizlere bu harika PlayStation 4 oyun konsolu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

AMD processor üzerine kurulmuş x86 ve x64 tabanları üzerinde çalışacaktır. Bu sayede psp oyunları hazırlanırken çok daha kolaylıklar sağlanmış olacaktır. Böylelikle geliştiricilerin de ilgisi artarak, hem daha çok oyun çeşitliliğine, hem de daha yüksek çözünürlükte oyunlar elde edilebilecektir. Tüm bunların yanında PS3 game hatalarını da alınan derslerle en aza indirmek hedeflerin arasında idi.Unied 8GB hafıza ile de güçlendirilen PS4, GDDR5 formunda oluşturulmuştur. Ayrıca hızlandırılmış Blue-ray disk sürücüsü, dedicated çipler de ses (audio), görüntü ve işlemci performanısını onlarca kez arttıracaktır.

PlayStation 4’ün çığır açan bir diğer özelliği ise, akkılı telefonları oyun oynarken ikinci bir monitöre dönüştürebilecek olmasıdır. Sosyal oyun sunucuları sayesinde artık Gaikai ile direk oyuncuların oyunlarını görebilecek, nasıl oynandığını, stratejilerini ve en önemlisi bağlantı kurarar öğrenebilecek, ve yine buradan indirip oynayabileceksiniz. Bu sayede hem oyuncular ile oyuncuları, hem de oyuncular ile programları bir çatı altında birbirlerine bağlamayı amaç edinmişlerdir. Philodox.Net ayrıntılı incelemesiyle sizleri başbaşa bırakıyoruz.

Mark Cerny’nin dediğine göre, Sony’nin 8. kuşak oyun konsolu projesi 2008’in başlarına dayanmaktadır. 2 yıl önce, aylar süren bir beklemenin ardından PlayStation 3 bizlerle buluştu. Xbox 360’ın hemen ardından. PlayStation 3 tanıtıldığı gibi 10 milyon adet satışı ile rekorlar kırdı. Ancak işlemci problemleri yüzünden birçok kullanıcıdan eksi not alan PS3, mühendislerinin bu konuda daha çok çalışması konusunda hemfikir hale getirdi. 2012 yılında SONY geliştiricileri ve uzmanları PC AMD Accelerated Processing Unit’in Playstation’a entegre edeceğini duyurdu. Bu projenin adına da Orbis adı verildi. 20 Temmuz 2013 tarihinde de geleceğin oyun konsolu olarak sunulan Playstation 4 için 8. jenerasyon oyun konsolunda bu teknolojinin kullanılacağı duyuruldu. En sonunda da artık 2013’ün son çeyreğinde çıkacağına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Konferansta tam olarak tüm kozları açıklanmasa da verilen mesajlardan anlaşılan, masaüstü bir bilgisayardan daha güçlü bir makine ile karşılaşacağımızı biliyoruz. Donanım yönünden de bilgisayarlarla neredeyse aynı çizgide ilerleyecektir. Bundan dolayı daha iyi ve hızlı geliştirilebilir, maliyet olarakta daha ucuz bir cihaz bekliyoruz.

Artık yarı özelleşitilmiş üniteler yerine, merkezi kontrol yönetimi işlemcilerine geçilecektir. Bir nevi APU’dan CPU’ya doğru bir ilerleme olarak görebiliriz. Bunların yanında güçlenmiş bir GPU, hafıza kontrolcüleri ve video dekoderleri ile de tam anlamıyla parlayan bir yıldız olacaktır.

PlayStation 4 Anakart: Tek çipli özel işlemci (Single chip custom processor)

PlayStation 4 İşlemci: Özelliştirilmiş SONY PS4 işlemcisi

PlayStation 4 Grafik ünitesi: 1.84 Teraflops GPU (18CU serisi)

Play Station 4 Ram: 8GB GDDR5(DDR5) 176GB/s uni-fied

Sony PS4 Medya oynatıcılar: Blu Ray Drive 6X (8X DVD reader)

Sony PS4 Giriş: Hızlandırılmış USB 3.0 ve USB 2.0

Eğer kabaca bir Playstation 4 ve PlayStation 3 karşılaştırması yaparsak, 500 GB VE 2 TB’lik hafıza çeşitleri ile, Playstation 4 , Playstation 3'den GPU (Grafik işlemci ünitesi) olarak 8 kat , RAM (Random access memory) olarak 16 kat daha güçlüdür.

DualStock 4 PS4’ün ana joystick olarak görev alacaktır. Tahmini fiyatları ise 60 dolar olacaktır. Görünüm olarak farklılıklar çok olmasa da ve yine Bluetooth 2.1 + EDR ile bağlansa da, DualStock 3 oyun kolları maalesef PS4 üzerinde kullanılamayacaktır.

“PlayStation gözü” artık PlayStation kamerası olarak yeniden tasarlanacaktır. 1280x800px çözünürlükte olması beklenmektedir. Dual-camera özellikleri ile de farklı fokuslama imkanları bulabileceksiniz. Ayrıca 4 kanallı mikrofonları sayesinde arka plan seslerini de elimine edebileceksiniz.

Bildiğiniz gibi Sony, PSP’nin çalışabilmesi için interneti şart koşmamıştır. Sadece eğer internet bağlantısı olursa, daha fazla özelliklerle zenginleşeceğini duyurmuştur. PlayStation Network, kısaca PSN, sayesinde sınırsız müzik ve video sizlere sunulacaktır. Ayrıca yine media market sayesinde ve Gaikai projesi sayesinde oyunları test etme deneyimine de sahip olacaksınız.

Sony, bu 8. jenerasyon oyun konsolu PlayStation 4 sayesinde bireysel geliştiricilerin ilgisini çekerek, marketteki oyun sayısını arttırmayı planlıyor. Jack Tretton’a göre oyunlar 0.99 dolardan 60 dolara kadar bir yelpazede sunulacağını söylemiştir. Bununla birlikte bölgelere göre kilit ve sınırlamalar da ortadan kaldırılacağını belirtmiştir.

400 dolar civarı bir fiyatının olması beklenen PlayStation 4, ülkeler arasındaki vergilendirme sistem farklarından dolayı değişiklik gösterebilecektir. Dolayısıyla ülkemizde üzerine 200-300 dolar daha eklemenizde fayda var.

Philodox.Net olarak sizlere SONY’nin bizler için geliştirdiği Sony PS4’ü tanıtmaya çalıştık. Her haliyle güçlü bir cihaz olacağını bizlere kanıtlayan Playstation 4 ile tanışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. En yakın zamanda en iyi ps4 oyunları ile oynayıp, keyifli dakikalar geçirmeye kendimizi hazırlayabiliriz. PSP, PS1, PS2, PS3 serisinin son canavarı olan PS4 çok yakında aramızda olacak. O güne kadar PS3 ile idare edebileceğinizi umuyoruz. İyi oyunlar.

Kaynak: http://philodox.net/playstation-4-cok...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0