Görüş Bildir
Haberler
Sony, 8 Yıl Sonra Konsol Satışlarında Lider

Sony, 8 Yıl Sonra Konsol Satışlarında Lider

Caner
07.06.2014 - 18:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sony, 8 Yıl Sonra Konsol Satışlarında Lider!

Son gelen bilgilere göre teknolojinin birçok alanında varlığını gösteren Sony , sekiz yıl son ilk defa konsol satışlarında lider oldu. Japonya merkezli teknoloji devi Sony'nin dünya çapında video oyun konsol satışlarında zirveye yerleşmesinde PlayStation 4'ün büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Sony Computer Entertainment (SCEI) tarafından yayınlanan Mart ayı da dahil olmak üzere mali yıl sonuçlarına göre tam tamına 18.7 milyon adet oyun konsolu satıldı. Bu rakama PlayStation 4 ve diğer konsolların da dahil olduğunu belirtelim. Konsol pazarının iddialı rakiplerinden Nintendo ise 16 milyon 300 bin adet konsol satışı gerçekleştirdi.

PlayStation Vita satışlarında % 20 oranında düşüş yaşayan Sony, neredeyse 7 milyon adet PlayStation 4 satışı ile bu açığı kapattı ve listenin birinci sırasında yerini almayı başardı. Nintendo cephesinde yaşanan düşüşün nedeni olarak ise Wii U gösteriliyor. Wii U'nun kötü performansı, Nintendo'nun konsol satışlarını %31 oranında etkiledi. Son olarak konsol satışlarını gösteren raporlara göre Microsoft , yeni nesil oyun konsolu Xbox One'ın desteği ile birlikte %16 oranında artış yaşadı. Genel olarak ise Microsoft, 11.6 milyon adet oyun konsolu satışı gerçekleştirdi.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Ku...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0