Görüş Bildir
Haberler
Son 4 Sezonun En İyi Beşiktaş'ı

Son 4 Sezonun En İyi Beşiktaş'ı

Batuhan
12.05.2014 - 12:50

Son 4 Sezonun En İyi Beşiktaş'ı

Beşiktaş, stadı olmaması, sakatlıklarla uğraşması, 5 maçını cezalı oynaması ve 4 futbolcusunu kadro dışı bırakmasına rağmen Süper Lig'de son 4 yılın en başarılı sezonunu yaşıyor.

Beşiktaş, 2013-2014 futbol sezonunda, stadının olmaması, sakatlıklarla uğraşması, 5 maçını cezalı oynaması, 4 futbolcusunu kadro dışı bırakması, saha dışında yaşanan olaylara rağmen, son 4 yılın en başarılı dönemini geçiriyor.

Spor Toto Süper Lig'de bitime bir hafta kala 61 puanla üçüncü sırada yer alan ve ikincilik şansını son maça taşıyan siyah-beyazlılar, 2009-2010 sezonundan bu yana en çok puan topladığı dönemi yaşıyor.

Teknik direktör Slaven Bilic yönetimindeki Beşiktaş, 33. haftalar itibarıyla geçen sezona göre 3, 2011-12 sezonuna göre 7, 2010-2011'e göre de 8 puan daha fazla toplamayı başardı. Beşiktaş, 2009-2010 sezonunda 33. haftada 64 puana ulaşırken, son hafta maçını kaybedip, sezonu aynı puanla tamamlamıştı. Siyah-beyazlılar, son hafta Gençlerbirliği'ni yenmeleri halinde bu sezonu da yakalamış olacak.

Son 4 sezon

Beşiktaş'ın Süper Lig'de son 4 sezonda, 33 haftalar itibarıyla performansı şöyle:

Göçebe geçen bir sezon

Beşiktaş, yeni stadının yapımı nedeniyle bu sezon iç saha maçlarını iki ayrı statta oynamak zorunda kaldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı ve Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda iç saha maçlarını yapmak zorunda kalan siyah-beyazlılar, bu statlarda BJK İnönü Stadı'nın atmosferini aradı. Bu dezavantaja rağmen Beşiktaş, iç sahada yaptığı 16 maçta 10 galibiyet, 5 beraberlik aldı, sadece bir kez, o da hükmen mağlup oldu.

5 maç ceza aldı

Beşiktaş, bu sezon 5 maçını aldığı cezalar nedeniyle sadece kadın ve çocuklar önünde oynamak zorunda kaldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda seyirci rekoru kırılan maçta çıkan olaylar nedeniyle sahası 4 maç kapatılan siyah-beyazlılar, ligin ikinci yarısında da 1 maç ceza aldı.

'Kara Kartallar', bu sezon Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor, Torku Konyaspor, Sivasspor ve Akhisar Belediyespor maçlarını kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynadı. Bu 5 iç saha maçında 3 kez berabere kalan siyah-beyazlılar, 2 kez kazandı ve 6 puan yitirdi.

Sakatlıklar can sıktı

Beşiktaş'ta bu sezon futbolcuların sık sık sakatlanmaları da sıkıntı yarattı.

Takımın büyük bir bölümü sakatlıklardan nasibini alırken, teknik heyet bazı maçlarda sakatlıklar nedeniyle kadro oluşturmakta zorluk çekti.

4 futbolcu kadro dışı

Siyah-beyazlılar, sakatlık sıkıntılarının yanı sıra 4 futbolcusunu da disiplinsiz hareketleri ve performans düşüklüğü nedeniyle kadro dışı bırakmanın sıkıntısını yaşadı.

Beşiktaş'ta, birbirleriyle kavga eden İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk süresiz kadro dışı bırakılırken, Gökhan Süzen ve son olarak da Dany kadro dışı bırakılan futbolcular oldu.

Bunların yanı sıra siyah-beyazlılar, Kasımpaşa ile yapılan olaylı maçta bir taraftarın saldırdığı Manuel Fernandes'den de ligin ikinci yarısında verim alamadı. Sözleşme yenilemeyen ve sezon sonunda ayrılması gündemde olan Fernandes, ikinci yarının büyük bölümünde forma giyemedi.

Futbolcusu silahla yaralandı

Beşiktaş, saha içi sıkıntıların yanı sıra saha dışında da rahat edemedi.

Futbolcularının saha dışında karıştığı olaylar da hem yönetimi hem de teknik heyeti oldukça uğraştırdı. Son olarak bir gece kulübünde futbolcu Gökhan Töre, silahla yaralanırken, Manuel Fernandes tartıştığı kadınlarla mahkemelik oldu, Sezer Öztürk ise Almanya'da bıçaklandı.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, siyah-beyazlılar, bu sezon sahada gösterdikleri performansla son 4 yılın en başarılı dönemini geçirmeyi başardı.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/326669--son...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0