Görüş Bildir
Haberler
Soma Araştırma Komisyonu Divan Üyelerinin Hepsi AKP'li

Soma Araştırma Komisyonu Divan Üyelerinin Hepsi AKP'li

adem kara
05.06.2014 - 12:25

Soma ve diğer madenlerdeki kazaların araştırılacağı Meclis Araştırma Komisyonu'nun divanında muhaleffeten bir üye dahi olmaması tepki çekti.

Başta Soma'daki iş cinayeti olmak üzere maden kazalarının araştırılarak bu sektörde alınması gereken İş Sağlığı ve İş Güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu dün ilk toplantısını yaptı.

Toplantıda muhalefetten divan üyesi bulunması'nedeniyle tartışmalı bir şekilde komisyon divan üyeleri belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bu konunun siyasi bir mesele olmadığını belirterek divan üyeleri arsında muhaleffeten bir kişinin dahi olmamasını eleştirdi.

Komisyon Başkanlığına Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Aksaray milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Başkan Yardımcılığına AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, sözcülüğe AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, katip üyeliğe AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan seçildi.

Divan seçimine ilişkin önergenin sahibi AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, bunun bir teamül olduğunu, muhalefet milletvekillerinin de önerge verme hakkının bulunduğunu söyledi.

Komisyonda tatil döneminde çalışıp çalışmayacağı tartışıldı.

Başkan Alaboyun, Soma'daki ocağın şu anda kapalı olduğunu, karbonmonoksit oranının belirli bir seviyeye düşmesinin beklendiğini söyledi.

'Biz olay mahallini mutlaka ziyaret edeceğiz ama olayın meydana geldiği galeriye girebilme imkanı teknik açıdan 2-3 ay mümkün gözükmüyor.'

Bazı milletvekilleri, çalışmalara Meclis tatildeyken ara verilmesini, böylece facianın olduğu bu galeriye de girme imkanının olacağını; aksi takdirde komisyonun buraya girmeden çalışmalarının sonlanma ihtimalinin bulunduğunu kaydetti.

Yapılan önerilerin ardından, komisyonun bu kararı Haziran sonunda vermesi kararlaştırıldı.

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/toplum/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0