Görüş Bildir
Haberler
Skype Güvenlik Önlemlerini Arttırarak IP Adreslerini Saklayacak

Skype Güvenlik Önlemlerini Arttırarak IP Adreslerini Saklayacak

onur asılsoy
25.01.2016 - 00:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Popüler mesajlaşma ve konuşma uygulaması olan Skype, internet korsanlarına karşı savaş açmaya hazırlanıyor.

Skype son zamanlarda artan siber saldırılara karşı kullanıcılarını korumak için çalışmalara başladı. Buna göre Skype artık kullanıcılarının IP bilgilerini karşı tarafın öğrenmesini engelleyecek. Skype'ın bu hamlesinin rakiplerinin önüne çıkmak için mi olduğu yoksa gerçekten kullanıcılarının güvenliğini ön planda tutmak istediği için mi olduğu bilinmiyor.

Messenger'ın kapatılmasıyla birlikte Skype'a geçen kullanıcılar chatleşmelerini artık buradan yapıyor. Durum böyle olunca güvenlik önlemlerinin de iyi olması gerekiyor. Tam da bu noktayı ele alan Skype, artık kullanıcılarınn IP adreslerini gizlemeye başlayacak. Önümüzdeki Skype güncellemesiylevarsayılan olarak kapatılacak olan IP bilgisi özellikle online oyun oynayan kişileri bir hayli mutlu edecek. Daha öncelerden de IP gizlemeyi barındıran Skype'ın bu özelliğin pek bilinmemesinden dolayı böyle bir karar aldığı da söyleniyor.

Bu durumdan rahatsız oluyorsanız Araçlar > Seçenekler > Gelişmiş > Bağlantı yolunu izleyerek ayarlarını değiştirebilirsiniz. (Kullanıcı adınızı Skype Resolver sitelerinde aratarak IP adresinizi elde etmek mümkün bu nedenle biz tavsiye etmiyoruz.)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın