Görüş Bildir
Haberler
"Sivas'ın Nedeni Kara Taassup ve Tahrik"

"Sivas'ın Nedeni Kara Taassup ve Tahrik"

Onedio Medya
02.07.2014 - 17:36 Son Güncelleme: 02.07.2014 - 17:54

Sivas'ın Nedeni Kara Taassup Ve Tahrik

CHP ve MHP ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sivas Katliamı'nın yıldönümünde '21 sene önce ülkemizde 30'a yakın insanımız kurban edildi. İki şeyden dolayı kurban edildi, kara taassup ve tahrik' ifadelerini kullandı.

CHP ve MHP ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sivas Katliamı'nın yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, katliamın 'kara taassup ve tahrik' nedeniyle yaşandığını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Hacıbektaş'ta bulunan İhsanoğlu, daha sonra Pir Sultan Abdal Anıtı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 sene geçmesine rağmen Sivas Katliamı suçlularının cezalandırılmadığını

ifade etti. İhsanoğlu, '21 sene önce ülkemizde 30'a yakın insanımız kurban edildi. İki şeyden dolayı kurban edildi; kara taassup ve tahrik. Bin senedir bu topraklarda beraber yaşayan insanlar, bu kara taassubun ve tahrikin neticesinde böyle bir facia yaşıyorlar. Maalesef tarihimiz facialarla doludur. Soma'daki de bir faciadır. Bütün canlar bizimdir ve bu kaybolan canların hesabı verilmiyor' ifadelerini kullandı.

'Mehmet Akif baba dostumdur'

Madımak Oteli'nin müze olmasını istediğini söyleyen İhsanoğlu, 'O hadisenin yaşandığı Madımak Oteli'nin bir ibret müzesi olması lazım. Benim temennim budur. Çünkü milli şairimiz Mehmet Akif, benim baba dostumdur. Akif diyor ki, 'tarih tekerrürden ibarettir ama ibret alınsa tekerrür eder miydi? Buna benzer hadiselerin yaşanmaması için ibret almamız lazım. Bu ibreti en güzel gösterecek şey müzedir. Yani Madımak Oteli'nin bir an evvel ibret müzesi olması lazım. Seçildiğim andan itibaren bu teklifin takipçisi olacağım' yorumunda bulundu.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0