Görüş Bildir
Haberler
Sıra Beklemeden Üniversite E-kayıt Nasıl Yapılır?

Sıra Beklemeden Üniversite E-kayıt Nasıl Yapılır?

04.02.2022 - 17:04

Gerçekleşen elektronik devrim sayesinde artık pek çok resmi işi online olarak yapmak mümkün. Artık üniversite kaydı da o işlemlerden biri. Çünkü YÖK de kayıt işlemlerini Internet üzerinden almaya başladı. Ancak bu, henüz alışılmış bir sistem olmadığı için akıllarda konuyla ilgili birçok soru işareti var. 'Üniversitelere E-Kayıt nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını siz de merak ediyorsanız işte E-Kayıt'la ilgili bilinmesi gerekenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. e-Devlet kaydı oluşturma

1. e-Devlet kaydı oluşturma

'e-Devlet üzerinden üniversite kaydı nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını alabilmek için elbette, e-Devlet'e giriş yapmanız gerekiyor. Zaten günümüzde e-Devlet kullanmayan neredeyse kimse kalmadı. e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve kişiye özel özel şifre ile giriş sağlanıyor. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız panik yapmanıza gerek yok. Size en yakın PTT şubesinden ufak bir masraf bedeli ödeyerek şifrenizi alabilir ve sisteme girişinizi sağlayabilirsiniz. Daha önce alınmış bir şifreniz varsa ve hatırlamıyorsanız işlemi kimlik kartı bilgileriniz ile elektronik ortamda gerçekleştirebilirsiniz.

2. Kazandığınız üniversiteye E-Kayıt yaptırma

2. Kazandığınız üniversiteye E-Kayıt yaptırma

e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra sıra 'e-Devlet'ten üniversite kayıt nasıl yapılır?' sorusunun cevabına geliyor. Bunu yapmak için ise T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra ana sayfanın üst bölümünde arama kısmına 'E-Kayıt' yazmanız yeterli. Arama sonucunda çıkan sayfada 'Üniversite E-Kayıt' butonunu tıklayın. Ardından doldurmanız gereken bölümler adım adım karşınıza gelecek. Bu adımları takip ederek kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Unutmayın, e-Devlet üzerinden bu işlemi yapabilmeniz için e-Devlet'teki kişisel bilgilerinizin doğru olması büyük önem taşıyor.

3. Kayıt formu görüntüleme

3. Kayıt formu görüntüleme

Bu aşamaya kadar kayıt yapmanıza engel olan herhangi bir durum yoksa kaydınızı bitirmenize çok az kaldı demek. Ekrana gelen form bilgilerini dikkatlice okuyup doğruluğundan emin olduktan sonra ekrandaki 'Okudum' ve 'Onaylıyorum' bölümlerine 'Evet' yazarak 'Başvur' butonuna tıklayabilirsiniz.

4. Belge görüntüleme

4. Belge görüntüleme

Artık kaydınızı bitirmeniz için son adıma gelmiş bulunuyorsunuz. Bu aşamada 'Başvur' butonuna tıkladıktan sonra ekranda yeşil renkte 'Kayıt işleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir.' onay yazısını göreceksiniz. Aynı zamanda sistem size pdf formatında barkodlu elektronik kayıt belgenizi de getirecek. Dilerseniz bu belgenin çıktısını alabilirsiniz. Çıktı alma olanağınız yoksa paniklemenize gerek yok. Belgeyi vereceğiniz kuruma sadece T.C. kimlik numaranız ve barkod bilginizi verdiğinizde görevliler 'Üniversite E-Kayıt Belge Doğrulama' kısmından belgenin çıktısını alabilir ya da doğruluğunu kontrol edebilirler. Bu işlemlerin hepsi bittikten sonra artık siz de üniversiteli olacaksınız. Üstelik birkaç basit adımla.

5. Barkod numaranızı kaybederseniz telaşlanmanıza gerek yok

5. Barkod numaranızı kaybederseniz telaşlanmanıza gerek yok

Oldu da E-Kayıt yaptırdınız ama ne çıktısını aldınız ne de barkod numarasını. Endişelenmeyin. Böyle durumlarda e-Devlet sistemine tekrar girdiğinizde belgenize kolayca ulaşabilirsiniz. E-devlet sisteminden 'Üniversite E-Kayıt Belge Sorgulama' şeklinde arama yaparak barkodlu kayıt belgenize erişim sağlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. E-Kayıt yapan üniversiteler hangileridir?

6. E-Kayıt yapan üniversiteler hangileridir?

Diğer bir merak edilen konu ise 'E-kayıt yapan üniversiteler. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dışında bütün devlet üniversiteleri için bu işlemi yapabilirsiniz.

8. E-Kayıt hakkında bilmeniz gereken diğer şeyler

8. E-Kayıt hakkında bilmeniz gereken diğer şeyler

E-kayıt işlemi zorunlu bir işlem değil, sistem yalnızca kayıt yaptıracak öğrencilerin işlerini kolaylaştırmak için tercih edebilecekleri bir alternatif. Üniversite E-Kayıt için gerekli belgeler, en çok merak edilen sorulardan bir diğeri. fakat E-Kayıt için herhangi bir belgeye ihtiyacınız yok. Gerekli olan her şey e-Devlet sisteminde bulunuyor. Bununla birlikte E-Kayıt bir ön kayıt işlemi. Kesin kayıt için bizzat üniversitenize, üniversitenizin istediği belgelerle birlikte kayda gitmeniz gerekebilir. Bu durum pandemi ile biraz değişti tabii. Yüz yüze kayıt işlemi içinse kazandığınız üniversitenin web sitesinde bulunan duyuruları takip etmek gerekiyor. Çünkü üniversitelerin kayıt için farklı tarihler vermesi muhtemel bir durum.

E-kayıt yaptırabileceğiniz vakıf üniversiteleri

E-kayıt yaptırabileceğiniz vakıf üniversiteleri

● Başkent Üniversitesi

● Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

● Haliç Üniversitesi

● İbn Haldun Üniversitesi

İstanbul Medipol Üniversitesi

● İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi

● İstinye Üniversitesi

● Kapadokya Üniversitesi

● KTO Karatay Üniversitesi

● MEF Üniversitesi

Nişantaşı Üniversitesi 

● Okan Üniversitesi

● Özyeğin Üniversitesi

● SANKO Üniversitesi

● TED Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın