Görüş Bildir
Haberler
Sezaryen Doğum Yapan Annelerin Keşke Daha Önce Bilseydim Dediği 13 Acı Gerçek

etiket Sezaryen Doğum Yapan Annelerin Keşke Daha Önce Bilseydim Dediği 13 Acı Gerçek

Ayça
12.04.2020 - 18:00

Sezaryen doğum yapmayı planlayan annelerin mutlaka okuması gereken gerçekler. Belki de fikriniz değişir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Herkesin başına gelebilir!

1. Herkesin başına gelebilir!

Sezaryen doğumun normal doğuma kıyasla daha az önerildiğini biliyoruz. Normal doğum planlasanız da fetüsün yanlış bir şekilde durması ya da hamilelikte oluşacak komplikasyonlar, anneyi sezaryen doğum yapmaya zorlayabilir. Bu yüzden, sezaryen doğum istemeseniz de mecbur kalabilirsiniz.

2. Nihayetinde bıçak altına yatıyoruz.

2. Nihayetinde bıçak altına yatıyoruz.

Sezaryen doğum her ne kadar sıklaşsa da bunun bir ameliyat türü olduğunu unutmamak lazım. Her ameliyatta olduğu gibi anestezi alacaksınız ve sonrasında karnınızda birkaç adımda kapanacak derin bir kesik olacak. Bunların kulağa korkunç geldiğinin farkındayız ama siz hiçbir şey görmeyeceksiniz çünkü belinizden aşağısı bir örtü ile kapanacak. Tek göreceğiniz ise bebeğiniz olacak.

3. Sonda taktırmanız gerekecek.

3. Sonda taktırmanız gerekecek.

Operasyonun önemli kısımlarından biri de mesanenize sonda takılması olacaktır. Bu işlem mesanenizi boşaltmak için yapılacaktır. Dolu rahime baskı uygulayarak doğumdan sonra rahimin daralmasını sağlayacaktır.

4. Ameliyatta tek kalmak zorunda değilsiniz. Partneriniz de sizinle olabilir.

4. Ameliyatta tek kalmak zorunda değilsiniz. Partneriniz de sizinle olabilir.

Stresli geçen doğum sürecinde anne adayının tek hissetmemesi ve babanın doğuma eşlik etmesi, hem anne hem de baba için önemli süreçlerden biridir. Her ebeveyn bu mucizevi ana tanıklık etmek isteyecektir.

5. Enfeksiyon kapma riskini unutmayın.

5. Enfeksiyon kapma riskini unutmayın.

Doğum sonrası enfeksiyon riski, sezaryen doğumlarda daha yüksek gözlemlenmiştir. Doğum yapan kadınların yaklaşık %15'i enfeksiyon kapıyor. Obezite hastaları ise enfeksiyon kapma ihtimali daha yüksek hasta grubudur. Bu yüzden, doktorlar genellikle hastalara enfeksiyon riskini azaltmak amacıyla antibiyotik yazarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ağrı kesicilere ihtiyacınız olabilir.

Her doğum türü malaesef ki acıyı da beraberinde getiriyor. Sezaryen doğum yapan kadınların, doğum sonrası yaşadıkları ağrılar normal doğum yapanlara oranla daha fazla olabilir. Ameliyat sonrası, sırt ve karın ağrılarınız aylarca sürebilir. Bu yüzden, doktorunuz tavsiyesiyle ağrı kesici kullanmanız gerekebilir.

7. Sezaryenden sonra daha dikkatli hareket etmelisiniz.

7. Sezaryenden sonra daha dikkatli hareket etmelisiniz.

İşin en zorlu kısmı olan doğum süreci bitmiş olsa da sezaryen ile doğum yaptıysanız, ameliyat sonrası sürecin de kolay olmadığını söyleyebiliriz. Öncelikle vücudunuzda hala dikişler olacak ve ani hareketler bu dikişlerin zarar görmesine neden olabilir. Buna ek olarak, bebeğinizden ağır herhangi bir şey kaldırmamanızı öneriyoruz.

8. Dikişleriniz hala sizinle, bunu unutmayın!

8. Dikişleriniz hala sizinle, bunu unutmayın!

Dikişlerinizin enfeksiyon kapmaması ve çabuk iyileşebilmesi için yaranıza iyi bakmanız gerekecek. Pansumanınızı gün aşırı değiştirmenizi öneriyoruz. Bu işlemi yapmadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın. İç çamaşırı ve pantolon tercihlerinizi ise dikişli bölgeye baskı yapmayacak şekilde daha yüksek ya da daha düşük belli tercih etmelisiniz.

9. Emzirmede zorluk yaşabilirsiniz.

9. Emzirmede zorluk yaşabilirsiniz.

Sezaryen doğum sonucu, süt salgılama sürecinizde gecikme olabilir. Bu yüzden, bebeğinizi memenize yakın tutmanız her zaman iyi olacaktır. Ameliyat sonrası aldığınız ilaçlar sütünüze karışıp bebeğinizi daha uykulu hala getirebilir. Bu durum da emzirmeyi zorlaştıracaktır.

10. Bebeğinizin bağışıklık sistemi zayıf olabilir.

Sezaryen doğum ile dünyaya gelen bebeklerde diyabet ve astım riski daha yüksektir. Daha farklı bağırsak mikroflorasına sahip oldukları için metabolik düzensizliklerden müzdarip olma riskleri de yüksektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir sonraki doğumunuz da sezaryen olabilir!

11. Bir sonraki doğumunuz da sezaryen olabilir!

Sezaryen doğum sonrası normal doğum da yapabilirsiniz ancak belirgin riskleri bulunmakta. Her koşulda, bu durumu doktorunuza danışmanız gerekecektir.

12. Doğum sonrası depresyonu da unutmayalım.

12. Doğum sonrası depresyonu da unutmayalım.

Sezaryen doğum gerçekleştiren kadınlarda, doğum sonrası depresyonu görünme riski %15 artıyor. Bu durum anne ile bebek arasındaki ilişkiyi tamamen etkileyebilir. Bunun yanı sıra, depresyon kronikleşebilir ve anneyi uzun süre etkisi altına alabilir.

13. Bebeğinizi nasıl dünyaya getirdiğiniz konusunda asla utanmayın!

13. Bebeğinizi nasıl dünyaya getirdiğiniz konusunda asla utanmayın!

Biliyorsunuz ki doğum yöntemi sadece bizim elimizde olmayabiliyor. Normal doğum yapmak isteyen bir anne de sezaryen doğum yapmak zorunda kalabilir. Günün sonunda sağlıklı bir bebeği elinizde tutmanın verdiği mutluluk diğer etkenleri bir çırpıda silecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
227
73
65
32
17
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kuru götlü ahmet ve hanzo mehmet'e çocuk vereceksiniz diye kendinizi bu kadar zorlamasanız keşke. Günden güne kötüleşen bi gezegen, günden güne iğrençleşen i... Devamını Gör

DoctorWhat

şu yoruma madalya takabilsem keşke, şu yüzyılda çocuk yapmak en aptalca kararlardan biridir herhalde

yok yok

hem sonda ki maddeyi yazıp hem bu içeriği hazırlamakta ne bileyim 🙄 doğum doğumdur ayrım yapmanın ne anlamı var isteyen istediği gibi doğursun

User

İsteyen istediği gibi doğuramıyor. Bil istedim.

Sevda Güner

Arkadaşlar sezeryan oldum. inanmayın bu şehir efsanelerine.Aynı gün ayaktaydım.Ağrım sızım olmadı doğum sonrası depresyonum olmadı Normal doğumdada enfeksi... Devamını Gör