Görüş Bildir
Haberler
Yeni Ses Kaydı: Yine Yargıya Müdahale İddiası

Yeni Ses Kaydı: Yine Yargıya Müdahale İddiası

Onedio Medya
06.03.2014 - 12:13 Son Güncelleme: 06.03.2014 - 13:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

'O Savcının Geri Çekilme Dilekçesi Kabul Edilmesin!'

Başbakan Erdoğan'ın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a bir savcının dosyadan çekilme dilekçesinin kabul edilmemesi yönünde direktif verdiği öne sürülen bir ses kaydı yayımlandı

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ arasında geçtiği iddia edilen bir ses kaydı yayımlandı. Kayda göre, “Erdoğan, ismini vermediği bir savcının dosyadan çekilme dilekçesinin kabul edilmemesini istiyor.”

Başbakan Erdoğan’ın, dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ’le Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan aleyhine açılan bir dava hakkında yaptığı bir telefon görüşmesi 3 Mart 2014’te yayımlanmış ve Başbakan, “yargıya müdahale” olarak değerlendirilen bu görüşmeyi dün (5 Mart 2014) yaptığı bir mitingde doğrulamıştı.

Doğrulamadan bir gün sonra Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile arasında geçtiği öne sürülen yeni bir kayıt yayımlandı.

Youtube’da, Başbakan’a ait olduğu öne sürülen diğer ses kayıtlarını yayımlayan “Baş Çalan” adlı hesaptan dolaşıma sokulan yeni kayıtta yer alan görsellerde, görüşmenin “25 Aralık yolsuzluk soruşturmasına dair olduğu ve geri çekilme dilekçesinin kabul edilmemesi istenen savcının İdris Kurt olduğu” iddia edildi. Ancak ses kaydında bu bilgileri teyit eden ifadeler yer almadı.

Bekir Bozdağ olduğu iddia edilen tarafın sesinin duyulmadığı kayda göre, Başbakan “4 kişi vardı ya yeni atananlar, onların içerisinden çekilen diyorum, bir tanesi çekilmiş veya bir dilekçe vermiş dilekçeyle alakalı, ondan haberin oldu mu” diye soruyor.

Kayıtta, isim vermeden Bozdağ’ın yapacağı bir görüşmeden bahsediliyor. Kaydı yayımlayan “Baş Çalan” adlı hesabın Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı olduğunu iddia ettiği kişi hakkında Erdoğan, “Yani şimdi görüşme yapacan ya şimdi yani onu kabul etmezse isabetli olur, kendisiyle galiba bir görüşme yapıldı, orda farklı bir şey var, onu yarın sabah seninle görüşürüz” ifadesini kullanıyor.

Kaydın sonunda Erdoğan, “Kendisi kabul etmezse isabetli olur, zaten kendisi de geri alabilir” diyor.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/basbakandan-b...

Savcıları Erdoğan Atadı İddiası!

Başçalan adlı twitter kullanıcının sızdırdığı yeni ses kaydında Başbakan Erdoğan'ın 25 Aralık operasyonunda yeni savcıları kendisi atadığı iddiaları yer alıyor.

Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen ‘sıfırlama’ görüşmesini internete sızdırmasıyla ünlenen Başçalan hesabı yeni bir ses kaydı daha yayımladı.

Yeni sızdırılan ses kaydında 25 Aralık’ta yandaş iş adamlarına yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ikinci dalgasında değiştirilen savcıların Başbakan Erdoğan tarafından bizzat atandığı iddia ediliyor.

Başbakan’ın 25 Aralık’ta savcıların değiştirilmesi nedeniyle yapılamayan büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun savcılarını görevden aldırıp yerine kendisine dokunamayacak yandaş savcılar atadığı iddia edildi.

Başbakan Erdoğan’ın bizzat atadığı isimlerden İdris Kurt isimli savcının bu görevi kabul etmek istemeyince Başbakan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ üzerinden dönemin İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı’ya talimat verdiği ve İdris Kurt’un çekilme talebini reddetmesini istediği ses kayıtlarında yer alıyor.

Sözcü

Kaynak: http://www.patronlardunyasi.com/haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0