Görüş Bildir
Haberler
Başbakan İçin Fezleke Hazırladığı İddia Edilen Savcı Konuştu

Başbakan İçin Fezleke Hazırladığı İddia Edilen Savcı Konuştu

Onedio Medya
28.04.2014 - 16:24 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 16:36

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Beşir Atalay ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında fezleke hazırladığı iddia edilen Savcı Hüseyin Görüşen, bunu iddia edenlerin fezlekeyi ortaya koymasını istedi.

Akşam gazetesinin bugün manşetinden ‘Darbe Fezlekesi MİT Savcısından’ başlığıyla duyurduğu haberde Savcı Hüseyin Görüşen’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşir Atalay ve Hakan Fidan hakkında fezleke hazırladığı iddia edildi. Haberde Başbakan’ın fezlekede ‘vatana ihanet suçlamasıyla 1 numaralı sanık' olarak yer aldığını ve 'dönemin başbakanı' olarak anıldığı ileri sürüldü.

Fezlekeyi hazırladığı öne sürülen Savcı Hüseyin Görüşen konuyla ilgili Radikal’e konuştu.

Savcı Görüşen, “Eğer bu dosyada Hüseyin Görüşen olarak Başbakan yada bir bakan hakkında fezleke düzenlenmişse ben bugün görevi bırakırım” dedi.

Savcı Hüseyin Görüşen, benzer haberlerin daha önce de yayınlandığını ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçen yıl yaptığı bir açıklamayla söz konusu iddiaları yalanladığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Bu haber tamamen yalandır. Bir CHP milletvekilinin dilekçesi üzerine soruşturma başlamıştır. Daha sonra 19-20 gazi dilekçe verdi bu olayla ilgili. Yine bir başka vatandaş da dilekçe verdi. Yani 3 dilekçeyle ilgili açılmış tek bir soruşturmaydı. Biz de İstanbul’da MİT ile ilgili soruşturma basına yansıdığı için soruşturmamız aynı içerikte ise yetkisizlik verip soruşturmayı İstanbul’a göndermek amacıyla bir müzekkere yazdık. Dosyadaki benim tek müzekkere yazım budur. Sonrasında zaten ben izne ayrıldım. Bilindiği üzere bir yasa çıktı, yetkilerimiz kalktı ve dosyayı Savcı Murat Esen aldı. Sonrasında, ‘Başsavcı vekiline verin’ diye bir talimatla dosya yazı işleri müdürlüğüne verildi. Yani ne bir fezleke ne bir başka bir şey. Bunlar tamamen yalan. Ne yazık ki… Acı bir şey bu... Eğer bu dosyada Hüseyin Görüşen olarak Başbakan ya da bir bakan hakkında fezleke düzenlenmişse ben bugün görevi bırakırım. Bu kadar yalan bir haber olamaz. Tamamen kasıtlı yapılmış bir haber. Önce bu haberi yapanın fezlekeyi buraya koyması lazım. Nerede bu fezleke? Tamamen tayinimi meşru gösteren bir haber. Tabii tazminat davası açacağım. Benim hiçbir zaman kilitli çekmecem olmadı. Tekrar söylüyorum bir fezleke varsa dosyada, buraya konur. Hüseyin Görüşen adına sadece İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılan bir müzekkere vardır. MİT soruşturması iki yerde ayrı yürümez. Bir yerde soruşturma varsa birleşmesi lazım. Haberi tekzip edeceğim ve tazminat davası açacağım. Asla doğru değil. Tamamen palavra. Fezleke olduğunu iddia eden fezlekeyi oraya koyar.”

Radikal

Kaynak: http://www.aktifhaber.com/savci-husey...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0