Görüş Bildir
Haberler
Saç Dökülmesi Sebepleri Nelerdir? Saç Dökülmesi Tedavisi…

Saç Dökülmesi Sebepleri Nelerdir? Saç Dökülmesi Tedavisi…

Şebnem Sucu
26.01.2022 - 11:27

Saç dökülmesi herkeste farklı nedenlere bağlı gelişir. Bu duruma hormonal sorunlar, vitamin ve mineral eksikliği,  yanlış beslenme alışkanlıkları gibi bir dizi etken sebep olabilir. Erkeklerde kadınlara oranla görülme oranı yüksek olan saç dökülmesi sebepleri nelerdir? Saç dökülmesi tedavisi nasıl yapılır? İşte saç dökülmesine dair merak edilen soruların cevapları… 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gür ve sağlıklı saçlar bakımlı bir görünümün olmazsa olmazı. Ancak çeşitli nedenler bazen de ciddi hastalıklar saçlarda aşırı dökülmelere neden olabiliyor. Sağlıklı bir insanda gün içinde 50-100 adet saç teli dökülmesi normaldir. Eğer saç dökülmesi bu sayıyı aşıyorsa örneğin; banyo yaparken saçınız aşırı dökülüyor ve saçınızla oynadığınızda 3-5 telden fazla saç teli elinize geliyorsa bu durum ciddiye alınmalı ve nedenleri muhakkak araştırılmalıdır. Peki, saç dökülmesi sebepleri nelerdir? İşte saç dökülmesine neden olan etkenler ve saç dökülmesi tedavisi…

Saç Dökülmesi Neden olur?

Saç Dökülmesi Neden olur?

Erkeklerde meydana gelen saç dökülmesi genelde erkek tipi saç dökülmesi grubuna girer. Bu tip saç dökülmesi genetik ve kroniktir. Kadınlarda da görülen bu dökülme saçlarda incelmelerle fark edilir. 

Saç dökülmesinin belli başlı diğer nedenleri şöyledir;

• Kadınlarda en sık saç dökülme nedenlerinin başında anemi yani kansızlık gelmektedir. 

• Sedef hastalığı, egzama, mantar hastalıkları gibi deri hastalıklarında kafa derisi etkilendiğinde dökülmeler meydana gelebilir.

• Saçın dökülmesinin farklı bir sebebi ise vitamin ve mineral eksiklikleridir. Eğer D vitamini, biotin, çinko, demir, folik asit, B12 gibi vitamin ve mineraller vücutta olması gereken seviyede değilse saç dökülmesi ortaya çıkabilir.

• Stres her durumda insan sağlığına zarar verdiği gibi saç dökülmesine de ciddi katkılarda bulunur. Ayrıca anksiyete, depresyon gibi ruhsal hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar saçların dökülmesine neden olabilir.

• Hormonal sorunlardan kaynaklanan dökülmeler adet düzensizlikleri, aşırı akne, tüylenme ve kilo artışı gibi sıkıntılarla birlikte görülebilir. 

• Aynı zamanda hamilelik döneminde hormon seviyelerindeki değişkenlik saç dökülmesine neden olabilir. 

• Saç dökülmesi yeni bir ilacın yan etkisi olarak da karşınıza çıkabilir. Özellikle iç hastalıklar; tiroit bezi hastalıkları veya bu gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaçların kullanımı ya da kesilmesi halinde saç dökülmesi sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

• Kemoterapi alan hastalarda saç dökülmesi sık görülen bir durumdur.

• Saç dökülmesi bazen de saç boyaları kullanımı, açıcılar, fön ve düzleştirici gibi yöntemlerin kullanımına bağlı gelişir. Aynı zamanda saçı sıkı toplama, iç bone kullanımı gibi nedenler saç dökülmelerine neden olabilir.

Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç Dökülmesi Tedavisi

Günümüzde saç dökülmesine yönelik birçok tedavi seçeneği mevcuttur. Ancak saç dökülmesini azaltan ve kafa derisindeki saçın güçlenmesini teşvik edecek bazı ilaçlar var olsa da saç dökülmesini kesin olarak tedavi edecek bir ilaç bulunmaktadır. 

Saç mezoterapisi, saç dökülmesi sorununa karşı sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem saçın büyüyüp gelişmesi için vitamin, mineral, antioksidan ve dolaşım düzenleyici maddelerin mikro iğneler yardımıyla enjekte edilmesini içerir. 

Özellikle erkek tipi dökülmelerde saç ekimi tedavide tercih edilen diğer bir yöntemdir. Saç ekimi ciddi saç dökülmelerinin kalıcı bir tedavi şeklidir. Bunun dışında saç dökülmesine neden olan hastalıklar tedavi edildiğinde saç dökülmesi sorunu ortadan kalkabilir. İlaç kullanımı sonrası ortaya çıkan saç dökülmeleri ilacı bıraktıktan bir müddet sonra yeniden normale dönebilir. Ancak bu biraz zaman alabilir. Saç dökülme problemlerine karşı saç sağlığını teşvik eden beslenme ve bakım önerilerine dikkat etmek önemlidir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın