Görüş Bildir
Haberler
Yıpranmış ve Uzamayan Saçlar İçin Bakım Önerileri…

Yıpranmış ve Uzamayan Saçlar İçin Bakım Önerileri…

Şebnem Sucu
16.12.2021 - 10:55

Saçlarınız yıpranmış görünüyor ve uzamıyorsa saçlarınıza her zamankinden daha çok bakım yapmanın vakti geldi demektir. Son zamanlarda saçlarınızı sık sık boyama ihtiyacı hissetmiş ya da ısıtıcılara maruz bırakmış olabilirsiniz. Saçınız uyguladığınız bu gibi işlemlerin neden olduğu yıpranma ne yazık ki saç uzama hızına da etki eder. Saçları besleyen esnekliğini arttıran maskeler, bitkisel yağ kullanımı gibi çeşitli bakım yöntemlerine yönelmek bu nokta da oldukça fayda sağlar. Yıpranmış ve uzamayan saçlar için bakım önerilerini içeriğimizde derledik. Gelin hep birlikte bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı saç; parlak, yumuşak ve çevresini saran katikül pulları sebebi ile her şekle kolayca girebilir. Saç yıprandığında ise yumuşaklıktan ve parlaklıktan neredeyse eser kalmaz. Aynı zamanda saçın yapısı hasar gördüğünden sağlıklı uzaması da bu durumda beklenecek bir olay değildir. Saçlarınız bu hale geldiğinde bir nebzede olsa iyi görünmeleri için saçlarınızı daha fazla ısıya, kimyasala maruz bırakmaktansa bakım yaparak köklü bir çözüme kavuşmak daha akıllıca bir seçim olacaktır. İşte konuyla ilgili o öneriler…

Yıpranmış ve Uzamayan Saçlar İçin Bakım Önerileri

Yıpranmış ve Uzamayan Saçlar İçin Bakım Önerileri

1. Hasar görmüş, cansız ve uzamayan saçlarınızı 3-4 ay dinlendirmelisiniz. Bu süreçte tüm şekillendiricilerde kaçınmak ve mümkünse boyada uygulamamanız daha da yararlı olur. Saç kurutma makinesi kullanırken uzaktan bu işlemi yapmalısınız. 

2. Haftada en az 1 defa saçlarınız için uygun maskeler kullanarak saçlarınızın sağlığına kavuşturabilirsiniz.

3. Yıpranmış ve uzamayan saçınıza bitkisel yağlarda oldukça fayda sağlar. Bitkisel yağları haftada 1 defa kullanabilirsiniz.

4. Eğer saçlarınızı fön çektirmek, maşa yapmak ya da düzleştirmek zorunda kalırsanız ısıya karşı koruyucu kremler kullanın.

5. Saç serumları kullanarak saçlarınızı daha kısa sürede uzatabilirsiniz.

6. Saçınızın uzamasını teşvik etmek için avokado, fıstık ezmesi, yumurta ve muz gibi biotin içerikli besinleri diyetinize dahil edebilirsiniz.

7. Saç bakım yağı olarak çam terebentin yağı, hint yağı ya da Hindistan cevizi yağı kullanın.

Yıpranmış ve Uzamayan Saçınız İçin Maske tarifi

Yıpranmış ve Uzamayan Saçınız İçin Maske tarifi

Badem yağı ve Yumurta Maskesi

Badem yağı saçlarınızın hızlı uzamasına yardımcı olacak doğal bir yağdır. Ayrıca saç tellerinizi besler ve korur. Yumurta başta protein olmak üzere sülfür ve yağ asitleri bakımından zengindir. Bu maske yıpranmış ve uzamayan saçlar için oldukça faydalı olacaktır.

Yapımı: 1 yemek kaşığı badem yağı ve 2 adet yumurta iyice çırpılır. Saç köklerine masaj yaparak maske uygulanır. 30 dakikanın ardından saçlar sıcak olmayan ılık su ile yıkanır. badem yağı ve yumurta maskesini haftada 1-2 defa uygulayınız.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın