Görüş Bildir
Haberler
Keratin Nedir? Keratin Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalıdır?

Keratin Nedir? Keratin Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalıdır?

Şebnem Sucu
03.12.2021 - 11:35

Son dönemde saç bakımına dair araştırılan konu başlıklarından biri olan keratin nedir? Sorusunun cevabını içreğimizde mercek altına aldık. Oldukça popüler olan keratin bakımının ne kadar sürede yapılması gerektiği ile ilgili detaylara bu başlık altından ulaşabilirsiniz. İşte keratin bakımı hakkında merak edilen tüm soruların cevapları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Keratin; saç, cilt ve tırnaklarda bulunan bir proteindir. Sık uygulanan boyalar, kimyasal ürünler ve ısı işlemleri keratinin saçlarda tükenmesine neden olur. Keratin maddesinin azalması sonucunda ise saçlarda hiç istenmeyen kuruluk ve matlık problemleri ortaya çıkar. Keratin, saçı geçici olarak tekrar onarmak, kırılmış ve yıpranmış uçların görünümünü azaltmak için uzmanlar tarafından uygulanan bir işlemdir. Kabaran saçların düzülmesi, parlak ve canlı görünüme kavuşması için keratin bakımı sıkça tercih edilen bir işlemdir. Peki, keratin nedir? Keratin bakımı ne kadar sürede yapılmalıdır? İşte bu gibi sorularınızın yanıtları…

Keratin Nedir?

Keratin Nedir?

Saç bakımı ve saç güzelliğine önem verenlerin saçlarındaki mevcut problemlerinin kökten ve acil bir şekilde giderilmesi açısından çözüm kaynağı olan keratin, saç uzmanları aracılığı ile yapılan ve işlemin ardından saç bakımının devam edebilmesi adına keratin şampuanları ile saçın desteklenerek uygulandığı oldukça basit bir işlemdir. Kolay olmasına karşın kabaran, kuruyan ve hasar gören saçların mükemmel görünmesini sağladığından kadınların keratin bakımına olan talepleri her geçen gün artmaktadır. Özellikle kalın, kabarık ve kalın saçlara sahip kişiler keratin bakımı sayesinde saçlarını kontrol altına alabilirler.

Keratin Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalıdır?

Keratin Bakımı Ne Kadar Sürede Yapılmalıdır?

Keratin bakımın sıklığı ve süresinden önce saçın bu bakıma ne kadar gereksinim duyduğunu bilmek gerekir. İşlemin daha az zarar görmüş saçlarda daha da etkili olmasının yanında hasar gören ve ciddi anlamda yıpranan saçlarda keratin bakımı birbirinden farklı olacaktır. Ancak keratin bakımı genel olarak 3 ay boyu etkisini sürdürmektedir. İşlemde kullanılan maddenin kalitesi de göz önünde bulundurulursa bu süre uzayabilir ya da kısalabilir. Bu sebeple keratin bakımı yaptırma süresinin saçın durumuna ve kullanılan maddelere göre değişebileceğini belirtebiliriz.

Bu işlemin ilk etapta yapılma amacı saçına bakım yaptırmak isteyen kadınların saçlarını kestirmemek için yalnızca hasar gören alanlarına bakım yapmasını içermekte idi fakat günümüzde keratin bakımı komple saça uygulanan bir yöntem haline geldi.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın