Görüş Bildir
Haberler
Mükemmel Görünen Saçlar Hayal Değil! Sağlıklı Saçlara Kavuşmak İçin Dikkat Etmeniz Gereken 9 Altın Kural

Mükemmel Görünen Saçlar Hayal Değil! Sağlıklı Saçlara Kavuşmak İçin Dikkat Etmeniz Gereken 9 Altın Kural

Birçok insanın karşısındaki kişide ilk dikkat ettiği şey saçları. Bakımsız görünen saçların pek de hoş bir izlenim vermediği konusunda hemfikirizdir herhalde. Peki saçları kimyasallara bulaşmadan, doğal yollarla nasıl daha sağlıklı bir görünüme kavuştururuz? Cevabı aşağıda! 😊

1. Öncelikle kendi saçını tanımalı ve saçlarının yapısına uygun ürünler tercih etmelisin...

Saçında kepek mi var? Dökülme sorunu mu yaşıyorsun? Buklelerin belirginleşsin mi istiyorsun? Yoksa elektriklenmiş saçlarının yatışmasını mı? Bunlarla başa çıkmak başta zor olabilir ancak saç tipine ya da sorununa özel saç bakım ürünlerini kullanmak çözüme yaklaştıracaktır!

2. Çok sıcak su ile durulamaktan ve yüksek ısılı işlemlerden kaçınmak gerek! 🥵

Su ne kadar sıcaksa saç da o kadar temizlenir algısını bir kenara koyalım önce... Çok sıcak su ve yüksek derecede ısıyla yapılan işlemler saçın keratin yapısını bozarken ileriye yönelik saç problemlerini de beraberinde getiriyor. Eğer bu kurala dikkat edersen saçının hem doğal yağ ve nemini korursun hem de aşırı yıpranma ve dökülmesine karşı doğru bir adım atarsın.

3. Saç sağlığına dikkat edenlerseniz saç ve saç derisi için her zaman sülfatsız ürünler tercih edin!

Sülfat her ne kadar bol köpüren ve derinlemesine temizleyen bir madde olsa da kim temizlik ürünlerinde de kullanılan bu ürünü saçına sürmek ister ki? Hele ki zamanla saçını kurutup doğal yağ ve nem dengesini bozacaksa… Bir de kelime oyununa dikkat; Tuzsuz şampuan sülfatsız demek değildir!

4. Saçlarınız için temiz içerikli ürünler kullanın ve mümkün olduğu kadar kimyasal içeriklerden uzak durun!

Yapabiliyorsanız evde doğal karışımlarla kendi ürününüzü hazırlayabilirsiniz. Ama bunun için uğraşma ihtimali düşük olduğu için saç bakım ürünlerini satın alırken maksimum derecede kimyasallardan kaçınmak gerekiyor. Özellikle de silikon, paraben, parafin, fatalat gibi maddeler kısa vadede çözüm sunsa da uzun vadede saçın kurumasına, yıpranmasına ve dökülmesine yol açıyor maalesef... 😢

5. Güneş çok yararlı olsa da saçlar için pek de öyle olmayabiliyor...

Özellikle de yaz aylarında saçlar ekstra yıpranıyor. Sadece cildini değil saçını da güneşten korumalısınız. Çok nadir bulunsa da güneş koruma faktörlü saç bakım ürünleri var!

6. Saçları korurken doğayı da unutmamak gerekiyor...

Vegan ve crulety free ürünlerin kıymetini içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde daha da iyi anladık. Kim saçlarını korurken bir yandan da can dostlarımızın üzerinde deney yapılmamasını, çevreye duyarlı olunmamasını ister ki?

7. Sağlıklı saçlar için sağlam vücut gerekiyor! Pozitif bir yaşantı, minimum stres ve doğru beslenmeyle sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz...

Klişe gelebilir ancak gerçekten de durum böyle! Saç dökülmesinde stres, beslenme, uyku gibi faktörlerin etkisi vardır. Bu yüzden günlük yaşantınızda en az seviyede stres, beslenme ve uyku düzenine dikkat önemli!

8. Isının da saçların pek dostu olduğu söylenemez ama yine de siz bilirsiniz...

Zaman zaman saçınızı hızlı bir şekilde kurutup evden çıkmanız gerekebilir, bunda sıkıntı yok. Ancak bunu alışkanlık haline getirmemek gerekiyor. Saça şekil vermek veya kurutmak için ısının kullanılması saçlara epey zarar veriyor. 🥲Havluyla nazik bir şekilde saçları kurulamak en iyisi.

9. Ve son olarak, çok fazla ürün kullanmanın sağlıklı saçlara kavuşturmayacağının farkına varın!

Farklı farklı ve gereğinden fazla ürün kullanımı aslında saçlar için hiç de iyi değil. Her ürünün saça farklı bir etkisi olduğu için saça en fazla etki sağlayan ürünler kullanılarak bu durum lehe çevrilebilir! Maske görevi gören saç kremi, günlük bakımı sağlayan tek bir bakım ürünü buna örnek olabilir. 🤓

"Peki gerçekten tüm bu özellikleri taşıyan bir ürün Türkiye’de var mı?" dediğinizi duyar gibiyiz... Evet, var: Mousson Laboratories!

"Peki gerçekten tüm bu özellikleri taşıyan bir ürün Türkiye’de var mı?" dediğinizi duyar gibiyiz... Evet, var: Mousson Laboratories!

Mousson Laboratories'in sülfatsız, temiz içerikli ve vegan formülü sayesinde saçınız için farklı özel serilerle  ayrı ayrı yapmanız gereken bakımı tek seferde uygulayabilirsiniz! Böylece geri kalan zamanınızı kendinize ve sevdiklerinize doya doya ayırabilirsiniz. Siz de doğal, temiz içerikli ve cruelty free formüle sahip Mousson'un güneş koruma faktörlü ürünlerini incelemek isterseniz buraya tıklayın!