Görüş Bildir
Haberler
Saç Uzatma Kürleri Nasıl Hazırlanır? Hızlı Saç Uzatma Maskesi Tarifleri Nelerdir?

Saç Uzatma Kürleri Nasıl Hazırlanır? Hızlı Saç Uzatma Maskesi Tarifleri Nelerdir?

Şebnem Sucu
05.11.2021 - 11:40

Sağlıklı, uzun ve ışıl ışıl parlayan saçlar her kadının hayalini süsler. Ancak, saç boyaları, düzleştirici, fön, hatalı kesim, hatta çevresel faktörler gibi pek çok etken saçların kurumasına ve yıpranmasına neden olur. Nitekim saçlar bu gibi hasarlara maruz kaldığında çabuk kırılır ve saç uzasa bile ince telli, cansız ve mat bir hal alır. Durum böyle olunca da saçların uzarken bir yandan da güçlenmesine yardımcı olacak doğal çözüm yöntemleri araştırılır. Peki, saç uzatma kürleri nasıl hazırlanır? İşte hızlı saç uzatma maskesi tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğal yöntemlerle saçın uzamasına nasıl destek sağlayabilirsiniz? Gerçek şu ki saçınızı bir gecede uzatacak bir tarif yoktur. Bu sebeple saçınızın uzamasına destek sağlayan kür ve maskelerin düzenli kullanımı gerekir. Saç derisini uyarırken diğer yandan da tüketilen besinlerle saçın uzaması teşvik edilmelidir. Özellikle protein oranı yüksek olan balık, yumurta, fasulye ve kuruyemiş gibi gıdalara beslenmenizde yer vermeyi ihmal etmeyin. Çeşitli sebeplerle kısa kestirdiğiniz ya da hasar gören saçlarınızı uzatmak için evde yapabileceğiniz kür ve maskeler ile bu süreci hızlandırabilirsiniz. Peki, saç uzatma kürleri nasıl yapılır? İşte saçlarınızın uzama hızını etkileyecek o kürler…

Hızla Uzayan Saçlar İçin Pirinç Suyu Maskesi

Hızla Uzayan Saçlar İçin Pirinç Suyu Maskesi

Malzemeler 

• 3 bardak su

• 1 bardak pirinç

Yapılışı

Pirinç yıkanır ve küçük bir tencereye alınarak, 3 su bardağı su üzerine ilave edilir. Karışım 15 dakika kaynatılır. Arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Pirinci süzün farklı bir kaba aktararak mayalanana kadar oda ısısında 2 gün bekletin. 2 günün ardından beklettiğiniz pirinç suyunu tekrar kaynatın ve soğutun. 

Hazırladığınız karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın. Haftada 2 defa uygulamanızı öneririz. Saçınızda 30 dakika beklettikten sonra saçlarınızı durulayın.

Yağ Terapisi

Yağ Terapisi

Malzemeler

• 20 damla hint yağı

• 20 damla zeytinyağı

• 8 damla badem ve susam yağı

• 10 damla lavanta yağı

Hazırlanışı

Yağların her birini belirtilen oranda bir kaba alarak karıştırın. Saçlarınız uzunsa yağ miktarını arttırabilirsiniz. Saç diplerinizden başlayarak tüm saçınıza yedirin. Maskeyi 4 saat saçınızda bekletin ve sürenin sonunda yıkayın. Haftada bir kere düzenli uygulayın.

Uzun ve Güçlü Saçlar İçin Yumurta Maskesi

Uzun ve Güçlü Saçlar İçin Yumurta Maskesi

Malzemeler

• 2 yemek kaşığı hint yağı

• 1 yemek kaşığı bal

• 1 adet yumurta

Yapımı

Zeytinyağı ve hint yağını homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Saç derinize masaj yaparak uygulayın. Saçınıza bone takın ve ortalama 3 saat maskeyi saçınızda bekletin. Son olarak saçlarınızı yıkayın. Haftada 2 defa uygulayarak saçlarınızın uzama hızında ciddi farklılıklar görebilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın