Görüş Bildir
Haberler
Ombre Nasıl Yapılır?

Ombre Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
04.10.2021 - 10:30

Saçlarının doğal görünümü bozmadan imajında küçük bir değişiklik yaratmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği ombre, son dönemde kuaför salonlarında en çok yapılan boyama işlemlerinden bir tanesidir. Ombre saç uçlarının diplerine oranla daha yoğun boyanmasına verilen isimdir. Buradan yola çıkacak olursak saç köklerine zarar vermeden saçta doğal bir ışıltı yakalamak ombre tekniği ile mümkün bir hal alır. Evde de yapılabilen bir işlem olduğundan ombre nasıl yapılır? Sorusu sıklıkla araştırılan bir konudur. Siz de el becerinize güveniyorsanız gerekli talimatlara uyarak evde ombre yapabilirsiniz. Peki, ombre nasıl yapılır? İşte evde adım adım ombre yapımı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ombre uygulamasında seçilen ton ne olursa olsun amaç saçta uyum ve ışıltı yakalamaktır. Aynı zamanda saç dipleri doğal rengini korurken saç uçlarına doğru inen ışıltılar ile ton geçişi sağlanır. Bu sayede saçta ışıltılı, canlı ve hoş bir görünüm yakalanabilir. 2017’den bu yana popülerliğini koruyan ombre uzun ömürlü ve kullanışlı olması nedeniyle de tercih sebebi olmaya devam etmektedir. Peki, ombre nasıl yapılır? İşte detaylar…

Evde Ombre Saç Boyama

Evde Ombre Saç Boyama

Evde ombre yaparken ilk olarak dikkat edilmesi geren ton aralığı belirlemektir. Bu aşamada isterseniz saçınızın doğal renginden 1-3 ton açık tonları seçebilirsiniz. Bununla birlikte saç uçlarınızı diplerine oranla daha fazla boyayabilirsiniz. 

Natürel görünüm yakalamak için saçlar şakaklardan itibaren yumuşak geçişler ile boyanmalıdır. Yumuşak gölge şeklinde geçişler ile daha profesyonel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Ombre İçin Gerekli Malzemeler

Ombre İçin Gerekli Malzemeler
  • Saç renginden 2 ya da 3 ton açık saç boyası

  • Boya fırçası ve kabı

  • Alüminyum folyo

  • Eldiven

Ombre Yapılışı

Ombre Yapılışı

Saç boyasını kutudaki talimatlara göre hazırlayın ve alüminyum folyo keserek kenara alın. Saçlarınızı tarayın ve ombre yapacağınız saçları tutamlara ayırın. Hazırlamış olduğunuz saç boyasını ayırdığınız tutamlara uygulayın. Bu nokta da 20 santim aşağıdan başlamaya özen gösterin. Boya uyguladığınız alanları alüminyum folyo ile iyice kapatın. 

Saç renginiz açıksa yaklaşık 30 dakika, koyu ise 40 dakika bekletmeniz yeterlidir. Bekleme aşamasından sonra alüminyum folyoları nazikçe saçlarınızdan ayırın ve yıkayın. Ombre uyguladığınız saçlarınızı ister dalgalı isterseniz düz kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın