Görüş Bildir
Haberler
Saç Kırıklarına Ne İyi Gelir? Kırık Saç Uçları İçin Evde Çözüm Yöntemleri…

Saç Kırıklarına Ne İyi Gelir? Kırık Saç Uçları İçin Evde Çözüm Yöntemleri…

Şebnem Sucu
27.09.2021 - 10:00

Saç kırıkları; çevresel faktörler, ısı işlemleri, beslenme ve aşırı fırçalama gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Genellikle saç uçlarında ve saçın tepesinde daha belirgindirler. Hemen hemen her kadının şikayeti olan saç kırıkları görünümleri ile sinir bozucudur. Kırıkları gidermek için saçı zayıflatan ve kırılma olasılığını arttıran nedenlerden kaçınmak gerekir. Bunun yanı sıra saç kırıklarını onarmaya yardımcı olan maskeler kırık şikayetlerinin giderilmesinde ve azaltılmasında önemli rol oynamaktadır. Peki, saç kırıklarına ne iyi gelir? İşte saç kırıklarına iyi gelen evde çözüm yöntemleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç kırıkları çoğu zaman saç uçlarına çatallaşmaya neden olur. Ayrıca kırıklar nedeniyle saçlar bir türlü istenilen uzunluğa erişmez.  Sık sık kullanılan saç boyaları, perma, fön ya da düzleştiriciler hatta yetersiz beslenme ve şampuanlar bile saç kırıklarına sebep olmaktadır. Kadınların ortak sorunlarından biri olan bu durum saç kırıklarına ne iyi gelir sorusunu akıllara getirmektedir. Güzelliğe gölge düşüren kırıklar rahatsız edici olsa da onlardan kurtulmak ve saçı eski sağlığına kavuşturmak için evde yapılabilecek pratik çözüm yöntemleri her zaman vardır. Peki, saç kırıklarına ne iyi gelir? İşte kısa sürede saç kırıklarını onarmaya yardımcı olacak evde çözüm yöntemleri…

Saç Kırıkları Nasıl Önlenir?

Saç Kırıkları Nasıl Önlenir?

• Sık sık saç üzerinde ısı kullanmak saç tellerinde hasara yol açar ve saçta nem kaybına neden olur. Bu da kurulmaya bağlı kırılmaların oluşumuna zemin hazırlar. Saçınızı yenilemek ve canlandırmak için bu işlemlere ara vermeniz gerekir.

• Saçınızı aşırı fırçalamak da kırıklara neden olur. Saçınızı geniş aralıklı, yumuşak uçlu taraklarla nazikçe taramaya özen göstermelisiniz.

• Atkuyruğu, topuz gibi sıkı saç modelleri dökülme ve kırılma riskini arttırmaktadır. 

• Yetersiz beslenme saçın dökülmesine ve kırılmasına sebep olabilir. Omega-3, biotin ve çinko içeren besinleri yeteri kadar tüketmelisiniz.

• Saçınızı yıkadıktan sonra yalnızca uç kısımlarına saç kremi kullanmanız gerekir. Saç kremi saçınızın yumuşamasını ve kolay taranmasına yardımcı olur.

• Tiroid bozukluğunuz varsa saçınızın kırılgan, mat ve kuru olduğunu fark edebilirsiniz. Bu problem saç ve cilt sorunlarına da yol açabilir.

Saç Kırıklarına Ne İyi Gelir?

Saç Kırıklarına Ne İyi Gelir?

Pek çok kişinin muzdarip olduğu kırıkları engellemek için saçınızın hasar görmesinin sebeplerini azaltmak, bunlardan kaçınmak gerekir. Saça uygun bakımlar yapmak saçın güçlü ve sağlıklı olmasına katkıda bulunur. Aynı zaman da saçınızdaki dökülme, hacimsizlik gibi şikayetleri de ortadan kaldırmaya yardımcı olur. İşte saç kırıklarına iyi gelen çözüm yöntemleri…

ILIK YAĞ MASAJI

Saçınız beslenme eksikleri ile kırılıyorsa bu problemi dışarıdan onarmak için sıcak yağ masajını deneyebilirsiniz. Bunun için Hindistan cevizi yağı, badem yağı ya da zeytinyağı gibi yağlar kullanmanız gerekir. Doğal yağlar saç kökleri de dahil olmak üzere nemlendirerek hasarları onarır. Saçınıza geceden ılık yağ masaj yapın ve bir havlu ile saçınızı kapatın. Sabah yıkayabilirsiniz. Kullandığınız yağın etkisini arttırmak için içerisine E vitamini de ekleyebilirsiniz.

YUMURTA MASKESİ

Neredeyse tüm saç problemlerine iyi gelen yumurta, saçınızın yumuşamasını sağlar. Böylelikle kırılma şikayetleri azalabilir. Yumurta maskesi için 1 yumurta akı; 2 çorba kaşığı zeytinyağı, badem yağı ve balı karıştırın. Saçınıza uyguladıktan sonra 40 dakika bekletin.

ALOE VERA JELİ

Aloe vera jeli, saçı ve cildi nemlendirir. Antibakteriyel özelliği ile mantar, kepek ve saç kırıklarını gidermeye yardımcı olur. Bir miktar aloe vera jeli ile badem yağını karıştırarak saç derinize ve saç tellerinize uygulayın. Bekleme süresi 30 dakikadır. Dilerseniz aloe vera jelini direk saçınıza uygulayabilirsiniz.

E VİTAMİNİ YAĞI

Eczaneden kolaylıkla alabileceğiniz E vitamininin saç ve cilt üzerinde mükemmel etkileri bulunur. E vitamini kapsüllerini kırın ve yağı şampuanınıza ekleyin. Saçlarınızı her zaman olduğu gibi yıkayabilirsiniz. Kısa sürede saçlarınızda yumuşaklık, parlaklık ve kırıklarda onarım fark edebilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
11
7
6
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tülay

Kırık saçlara en iyi gerçek likit keratin serumu iyi geliyormuş. ben de alıp denemiştim, ama tahminimden de iyi geldi, kırıklardan eser kalmadı ve de aylardı... Devamını Gör