Görüş Bildir
Haberler
Saç Maskesi Nasıl Kullanılır?

Saç Maskesi Nasıl Kullanılır?

Şebnem Sucu
24.09.2021 - 11:18

Saç maskesi saçları beslemek ve güçlendirmek için sıklıkla tercihe dilmektedir. Aynı zamanda saçlarda yaygın görülen kuruluk, matlık ve cansızlık gibi sorunları hedef alan malzemelerden oluşurlar. Tüm saç tiplerine özel olarak hazırlanan saç maskelerinin ne sıklıkta kullanılması gerektiğinden, saçınızda ne kadar kalması gerektiğine dair önemli talimatları bulunur. Peki, saç maskesi nasıl kullanılır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç maskeleri nem desteğinin yanı sıra doğal bir ışıltı vererek saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Saç maskeleri seçiminde hazır ürünlerden yararlanılabileceği gibi evde de yapılabilecek birçok pratik saç maskeleri bulunmaktadır. Ancak maskelerin en az içerdiği bileşenler kadar nasıl kullanıldıklarının da bilinmesi önemlidir. Peki, saç maskesi nasıl kullanılır? İşte cevabı…

SAÇ MASKESİ NE SIKLIKTA UYGULANMALI?

Saç maskeleri genellikle haftada 1-2 kere uygulanabilir. Düzenli kullanımda saç sağlığınızı iyileştirir ve saçınızdaki matlık, kuruluk ve kepek gibi şikayetleri ortadan kaldırır. Aksi takdirde maskenin etkisi saçınızda kısa süreli olacaktır. 

Saçınız için hazır maskeler tercih edebilirsiniz. Ancak evinizde bulunan malzemelerle de saçınızı beslemek oldukça kolaydır. Saç bakımında kullanabileceğiniz diğer ürünler ise doğal yağlardır. Örneğin; hint yağı, badem yağı, yılan yağı ve argan yağı gibi saç bakım yağlarını saçlarınıza haftada 1-2 defa uygulamanız yeterlidir.

MASKENİN SAÇTA BEKLEME SÜRESİ NEDİR?

Saç maskesini saçınızda ne kadar bekleteceğiniz uyguladığınız maskeye göre değişiklik gösterir. Bazı maskeler 20 dakika bazıları 40 dakika kadar bekletilir. Eğer uygulayacağınız maskenin süresi hakkında bilgi verilmemişse 15-20 dakika saçınızda bekletmenizin bir sakıncası olmayacaktır.

NEMLİ SAÇA MI KURU SAÇA MI?

Kullanılan ürüne göre değişiklik gösterse de kuru ya nemli saça maske uygulamanızın hiçbir sakıncası yoktur. Ancak uygulayacağınız maskesinin talimatlarına dikkat ederek uygulamaya özen göstermeyi ihmal etmeyin. Yağ bazlı saç maskeleri ıslak ve nemli saçlara uyguladığında saç telleri ile etkileşime girmeyebilir. Bu tip maskeleri kuru saçınıza diğer maskeleri ise nemli saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

SAÇ DİBİNE MASKE UYGULANIR MI?

Saç maskeleri mutlaka saç köklerine sürülmelidir. Saç derinize masaj yaparak uyguladığınızda saç derisinin beslenmesini ve saç köklerinin güçlenmesini sağlamış olursunuz. Saç dipleriniz ve tüm saç tellerinize saç maskesini uygulamaktan çekinmeyin. Ancak kullanacağınız ürün aksini belirtiyorsa saç dibine maskeyi uygulamaktan mutlaka kaçının.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın