Görüş Bildir
Haberler
Saç Tebeşiri Nasıl Kullanılır? Saç Tebeşiri Saçta Ne Kadar Süre Kalır?

Saç Tebeşiri Nasıl Kullanılır? Saç Tebeşiri Saçta Ne Kadar Süre Kalır?

Şebnem Sucu
16.09.2021 - 10:22

Kalıcı boyaların aksine yıkama ile saçta etkisini kaybeden saç tebeşiri, son dönemde özellikle gençler tarafından yoğun ilgi görüyor. Saç derisine bir müdahale olmadığı gibi çoğu zaman saç sağlığına zarar vermeyen saç tebeşiri, sıradan saç renklerinden sıkılanlar için de pratik bir saç boyama yöntemi. Çeşit çeşit renkleri ile birçok kozmetik mağazasından saç tebeşiri temin edebilirsiniz. Eğer siz de saç tebeşiri nasıl kullanılır? Diyorsanız saç tebeşirinin nasıl kullanıldığı ve ne kadar sürede çıktığı hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç tebeşirleri yapı itibariyle katı ve kuru bir formdadır. Renkli tebeşirleri andıran bir görünüme sahiptirler. Birçok kimyasal saç boyalarına oranla içerisindeki kimyasal oranı daha düşüktür. Bu sebeple doğru bir kullanımla saçlara zarar vermemektedir. Oldukça havalı ve marjinal bir görünüm kazandıran saç tebeşirleri ile kısa sürede farklı stillere bürünebilir ve dilediğiniz zaman yıkayarak doğal saç renginize kavuşabilirsiniz. Peki, saç tebeşiri nasıl kullanılır? Ne kadar sürede çıkar? İşte tüm detaylar…

SAÇ TEBEŞİRİ NASIL KULLANILIR?

- Saçınız için istediğiniz renkte bir saç tebeşirini satın aldıktan sonra tebeşiri temiz saçınıza uygulamaya başlayabilirsiniz.

- Saç tebeşirinin üzerinizi boyamaması için bir havlu ile omuzlarını örtün. 

- Bu işlemi banyoda yapmak etrafın boyanmasını engelleyecektir.

- Saç tebeşirin suda güzelce ıslatın.

- Boyayacağınız saçlarınızı tutamlara ayırdıktan sonra geri kalan saçlarınızı toka yardımı ile toplayabilirsiniz.

- Şimdi ıslanan tebeşiri saçınıza uygulaması sırası geldi. Yukarı aşağı olacak şekilde mümkünse eşit bir şekilde dağıtmaya çalışın.

- Son olarak saçlarınızı kendi haline bırakın. İsterseniz kurutma makinesi ile hızlıca kurutabilirsiniz.

SAÇ TEBEŞİRİ SAÇTA NE KADAR KALIR?

Saçta en fazla 4 güne kadar kalabilir ancak birkaç gün sonra pigmentinde azalmalar meydana gelecektir. Bunun yanı sıra saç tellerinizde kuruma ve kırılmaları önlemek için saç tebeşirinin 1 günlük kullanımı önerilmektedir. 

Saç tebeşirinin kalıcı olabilmesi için saç tebeşirini saçınızı uyguladıktan sonra kurutma makinesi ya da düzleştirici ile rengi sabitleyebilirsiniz. Daha kalıcı olması için ise saç tebeşiri uygulamasının ardından sabitleyici sprey kullanabilirsiniz. Tüm bu işlemlerin kalıcılığı saçınızı yıkayana kadar devam edecektir.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın