Görüş Bildir
Haberler
Elektriklenen Saç Nasıl Düzelir?

Elektriklenen Saç Nasıl Düzelir?

Şebnem Sucu
27.08.2021 - 08:53

Saça uygulanan ısı işlemleri, saç boyaları, bakım hataları gibi birçok neden saç sağlığını olumsuz etkiler. Başta ince telli saçlar olmak üzere hemen hemen her saç tipinde elektriklenme sorunu gelişir. Saçlarınızın uygun bir şampuanla yıkamıyorsanız, saçınızı tararken zarar veriyor ve saçlarınıza sert müdahalelerde bulunuyorsanız elektriklenme şikayetleri sürekli olarak devam edebilir. Bu sebeple ilk olarak saçlarınızın elektriklenmesine yol açan faktörlerden kaçınmanız gerekir. Peki, elektriklenen saç nasıl düzelir? İşte elektriklenen saçlarla başa çıkmanın yolları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saçların şekil almasını zorlaştıran elektriklenmeler, küçük bir problem olmasına rağmen görünümü olumsuz etkileyen bir sorundur. Genellikle ince telli ve kuru saçlarda görülür. Havadaki nem yetersizliğinden dolayı kış aylarında saçlarda elektriklenme sorunu daha da artar. Özellikle duş sonrası ortaya çıkan elektriklenme sorunu için pek çok kadın çözüm yöntemleri araştırarak bu sorundan kurtulmak ister. Peki, elektriklenen saçlar nasıl düzelir? İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

SAÇ ELEKTRİKLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

- Saçlarınızı havlu ile kurularken nazikçe kurulamaya özen göstermeniz gerekir.

- Kurutma makinesi ile sürekli saçı kurutmak saçın yapısında bozulmalara neden olur. Aynı zamanda fazladan elektriklenmeye neden olacağından bu işlemden kaçınmak gerekir.

- Saçlarınızı doğal kıllardan yapılan taraklar ile fırçalayabilir, zarar görmelerini ve elektriklenmelerini engelleyebilirsiniz.

- Sentetik kumaşa sahip olan toka ya da bandanalardan kaçınmaya özen gösterin. Aksi takdirde elektriklenme artabilir.

- Saçlarınızdaki elektriklenmeyi gidermek için bakım kremleri gibi özel ürünler kullanabilirsiniz.

ELEKTRİKLENEN SAÇA NE İYİ GELİR?

Elektriklenen saçın altında yatan kuruluk ve matlık problemlerini ortadan kaldırmak için sizi bu durumdan kurtaracak özel maskeler deneyebilirsiniz. Evde uygulayacağınız doğal maskeler ve yağlar saçlarınızdaki elektriklenme şikayetlerini en aza indirmeye yardımcı olur. İşte bitkisel yöntemlerle elektriklenme sorununu azaltacağınız ev yapımı maske tarifleri…

ZEYTİNYAĞI VE BAL MASKESİ

MALZEMELER

- 2 çorba kaşığı bal

- 3 çorba kaşığı zeytinyağı

NASIL HAZIRLANIR?

Bal ve zeytinyağını bir kabın içinde iyice çırpın. Saçlarınıza uygulayın ve bir bone ile maskenizi kapatın. 30 dakika saçınızda kalan maskeyi ılık su ile yıkayabilirsiniz. Haftada 1-2 defa saçlarınıza bu maskeyi yapabilirsiniz.

YUMURTA MASKESİ

MALZEMELER

- 2 çorba kaşığı mayonez

- 1 yumurta

- 1 çorba kaşığı zeytinyağı

NASIL HAZIRLANIR?

Yumurta, zeytinyağı ve mayonezi bir kasenin içinde karıştırın. Saç diplerinize nazikçe masaj yaparak tüm saçınıza maskeyi yedirin. Maskeyi saçınızda 20-30 dakika beklettikten sonra duralayabilirsiniz. Hafta 1 defa uygulayarak elektriklenmeleri azaltabilir ve aynı zamanda saç bakımınızı yapabilirsiniz.

Elektriklenmeleri gidermek için kullanabileceğiniz diğer etkili doğal yöntemler ise bitkisel yağlardır. Özellikle hindistan cevizi yağı, badem yağı, argan ve kayısı yağı elektriklenen saçlar için en etkili bakım yağları arasında yer alır. Bu yağlar elektriklenmeyi azaltır, nem ihtiyacını giderir ve saçlarınıza doğal bir parlaklık kazandırır.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın