Görüş Bildir
Haberler
Uzamayan Saçlar İçin Ne Yapılmalı?

Uzamayan Saçlar İçin Ne Yapılmalı?

Şebnem Sucu
01.09.2021 - 09:25

Saçlar, kişilerde kendi gelişim ve dökülmelerine göre farklı hızlarda büyüme gösterir. Saç tellerinde yaklaşık olarak günde 0.3 mm büyüme görülmektedir. Ancak pek çok insan belli bir zaman sonra stres, yaş, genetik etmenler gibi faktörlere bağlı olarak saçlarında uzamanın durduğunu fark edebilir. Bu durum özellikle kadınlar tarafından sorun haline getirilir. Peki, uzamayan saçlar için ne yapılmalı? İşte sağlıklı ve hızlı uzayan saçlar için bazı önerileri sizler için yazımızda bir araya getirdik…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç insanın dış görünümünü etkileyen önemli bir unsurdur. Bakımlı ve ışıl ışıl saçlar dikkat çekici olduğu kadar kişinin kendine olan özgüvenini arttırır. Ancak kimi zaman kısacık kestirilen saçlar, kimi zaman da saç uzamasında durma sorunları ile baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Sebep her ne olursa olsun saçlarınızı sağlıklı ve hızlı uzatacak çareler vardır. O halde eğer siz de uzamayan saçlar için ne yapılmalı sorusunun cevabını merak ediyorsanız size bazı tavsiyelerimiz olacak. İşte uzamayan saçlar için bazı ipuçları…

UZAMAYAN SAÇLAR İÇİN NE YAPILMALI?

SAÇ DERİSİNİ BESLEYİN: Sağlıklı ve hızlı uzayan saçlara sahip olmanın yolu öncelikle saç derisini beslemekle başlıyor. Çünkü kuru, mat ve cansız saçlar saçların uzamasına engel olan unsurların başında geliyor. Bu sebeple saç sağlığınızı bozmayan şampuanlar tercih edin ve saçlarınıza düzenli olarak maskeler uygulayın.

DÜZENLİ BESLENİN: Saç köklerinizi içten desteklemek için yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermeniz gerekir. Bu sebeple beslenmenizde proteinden zengin besinlere ağırlık vermeli gün içinde bol su tüketmeye özen gösterilmelidir.

SAÇ HAVLULARINA VEDA EDİN: Saçlarınızı havlu ile kurutmak saçınızın nem ve doğal yağlarını emerek hasar verebilir. Bu nedenle saçlarınızı mikrofiber havlular ya da kullanmadığınız bir t-shirt ile kurutabilirsiniz.

MASAJ YAPIN: Islak ya da kuru saçlarınıza masaj yaparak kan dolaşımını arttırabilirsiniz. Böylelikle saç köklerinizi güçlendirebilir ve hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda saç derinize masaj yaparak saçınızdaki doğal yağları saç tellerine dağıtarak onları kolayca besleyebilirsiniz.

DOĞAL YAĞLARDAN YARARLANIN: Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, argan ve zeytinyağı saçlarınızın hızlı uzamasında oldukça etkilidir. Bu doğal yağları saç derinize masaj yaparak uygulayarak saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasına önemli katkılarda bulunabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın