Görüş Bildir
Haberler
Kuru Saçlar İçin Evde Maske Yapımı…

Kuru Saçlar İçin Evde Maske Yapımı…

Şebnem Sucu
18.08.2021 - 11:15

Kuru saçlar her yaştan kadın ve erkekte gelişebilir, ancak ilerleyen yaşa bağlı olarak gelişme olasılığı da artmaktadır. Genellikle sertlik, şekil vermede zorluk ve kırılma gibi problemlere yol açar. Nem ihtiyacı karşılanmadığında ise giderek saçın yapısında bozulmalar görülebilir. Dolayısıyla saçlarınızın görünümü moralinizi bozmaya devam eder. Böyle anlarda saçlardaki kuruluk şikayetleri de dahil tüm sorunları iyileştirecek ev yapımı maske tarifleri imdadınıza yetişebilir. Öyleyse kuru saçlar için evde maske tariflerine gelin hep birlikte bir göz atalım…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuru saçlar saçın nem ihtiyacının karşılanmaması ve nemi tutması sonucu ortaya çıkar. Bu durum saçın parlaklığını azaltır, mat, cansız ve kabarık görünmesine yol açar. Çevresel koşullar, saç bakımında yapılan hatalar ve genel sağlığınız da dahil olmak üzere kuru saça neden olan pek çok faktör bulunmaktadır. Örnek olarak, güneş ve rüzgarda fazla zaman harcamak, klorlu ve tuzlu suda sık sık yüzmek, düzenli olarak fön uygulamak, sert şampuanlar kullanmak ve saçları çok sık yıkamak gibi nedenler kuru saça katkıda bulunmaktadır. Bu örneklere ek olarak saçınızın nem tutma özelliğini etkileyecek altta yatan bir sağlık sorunu da saçlarda yoğun bir kuruluğa sebep olabilir. Bu sebeple kuru saç şikayetiniz saç bakım rutininizdeki değişikliklerle düzelmediğinde doktorunuzdan randevu almayı ihmal etmeyin. Öte yandan kuru saç şikayetlerinin çoğu evde uygulanan bakım önerileri ile etkili bir şekilde tedavi edilir. Bu sebeple kuru saçlar için evde maske tariflerini gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. İşte kuru saçlar için evde maske yapımına dair merak edilenler…

ZEYTİNYAĞI, YUMURTA VE MAYONEZ MASKESİ

Bu etkili kombinasyon yoğun kuru saç problemlerini gidermede etki sağlar. Yumurta yüksek proteine sahiptir ve nemi saça hapseder. Mayonez saçları beslerken ciddi oranda parlatır. Zeytinyağı ise saçları hasardan koruyan yağ asitlerine sahiptir. Hepsi bir araya geldiğinde saçınız için mükemmel bir maske ortaya çıkar.

YAPILIŞI

1 su bardağı mayonez, 3 yumurta sarısı, ½ su bardağı zeytinyağını bir kabın içinde çırpın. Hazırladığınız karşımı tüm saçınıza uygulayın. Bir bone takarak 20 dakika saçınızı bekletin. Ardından saçlarınızı şampuan kullanmadan bol su ile iyice durulayın.

BAL, MUZ VE YOĞURT MASKESİ

Muz saçı nemlendirmesinin yanında kabarma problemlerini de gidermektedir. Yoğurt hasarlı saçları onarırken aynı zamanda donuk ve matlığı onarmaya çalışır. Bal ise kuru saça ekstra nem katmaktadır.

YAPILIŞI

Bir adet muz püresi 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı balı pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Saç derinizde dahil olmak üzere saç uçlarınıza kadar masaj yaparak uygulayın. Maskeyi yaklaşık 30 dakika saçınızda beklettikten sonra şampuanla yıkayın.

HİNT VE SOYA YAĞI MASKESİ

Hint yağı ve soya yağı saç bakımında kullanılan etkili ürünler arasında yer alır. Düzenli uygulamada saçlara doğal bir nem katar ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. 

YAPILIŞI

2 tatlı kaşığı hint yağı ve 1 tatlı kaşığı soya yağını bir kasede karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı saçınıza dipten uca uygulayın. Başınızı havlu ile sarın ve 30 dakika bekletin. Sürenin sonunda saçınızı ılık su ile durulayabilirsiniz. Hint yağı ve soya yağını aktarlardan temin edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın