Görüş Bildir
Haberler
Saçlar Nasıl Gürleşir? Saçların Gürleşmesi İçin Ne Yemeli?

Saçlar Nasıl Gürleşir? Saçların Gürleşmesi İçin Ne Yemeli?

Şebnem Sucu
15.12.2021 - 11:10

Gür ve sağlıklı saçlara sahip olmak istiyor fakat kozmetik kullanımının ve bakım yapmanın yetersiz kaldığını gözlemliyorsanız beslenme listenize çeki düzen vermenizin tam zamanı! Cilt ve saç bakımının en önemli yapı taşını oluşturan yeterli ve dengeli beslenme düzeni sayesinde saçlarınızdaki donukluğu ve seyrekliği giderebilirsiniz. Başta protein ve zengin yağ yönü ile öne çıkan gıdalar saçların gürleşmesinde önemli rol oynarlar. Peki, saçlar nasıl gürleşir? Saçların gürleşmesi için ne yemeli? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeterli ve dengeli bir diyet, vücut sağlığının yanı sıra saç sağlığı açısından da son derece önemli. Gerekli tüm vitamin ve mineralleri tüketmek saçın canlılığını ve sağlığını korumaya fayda sağlarken birçok kişinin ortak derdi olan seyrelmeler açısından da büyük etki eder. Somon, badem ve avokado gibi birçok besini diyetinize dahil ettiğinizde dökülmelere son verebilir ve yeni saç gelişimini beslenme yolu ile teşvik edebilirsiniz. Peki, bu besinler nelerdir? Saçlar nasıl gürleşir? İşte saçlarınızın gürleşmesi için tüketmeniz gereken o gıdalar…

Somon Balığı

Konu güzellik olduğunda somonun etkileri göz ardı edilemez. Omega-3 yağları açısından zengin olan somon, yüksek kaliteli protein içerir. Demir ve B12 vitamini yönünden de zengin olan somon, yeteri kadar tüketilmediğinde kuru, zayıf ve cansız saçlara neden oluyor. Omega-3 saç derisini kayganlaştırarak saçları sağlığına kavuşturuyor. Faydalarından yararlanmak için haftada 2-3 kere beslenmenizde bu yiyeceğe yer vermeyi ihmal etmeyin.

Avokado 

Sağlıklı yağ oranı yüksek olan diğer bir besin ise avokadodur. Saçlarınızın ışıl ışıl ve canlı olmasına yardımcı olacak tekli doymamış yağlarını içinde barındırır. Saç büyümesini hızlandırmak ve saçlarınızı gürleştirmek için avokadoyu sofralarınızdan eksik etmeyin. Eğer bu meyveyi tüketemiyorsanız en son çare saç maskesi olarak kullanın.

Yumurta

Protein, biotin, çinko ve omega-6 yağ asidi zengini yumurta, saçlarınızın büyümesine ve canlanmasına yardımcı olur. Biotin, saçın oluştuğu keratinin temelinin meydana gelmesine katkıda bulunuyor. Biotin yumurta sarısında bulunsa da genel sağlığınız için yumurtayı bir bütün olarak tüketmeye özen gösterin.

Süzme Yoğurt

Süzme yoğurt mükemmel bir protein deposudur. Ayrıca yoğurt saç sağlığını destekleyen vitamin B5 ve D vitamini kaynağıdır. Saç kaybının önemli nedenlerinden biri olan D vitamini eksikliğini gidermek için yoğurdu bol bol tüketin. Her gün yoğurdu ara öğünlerde tüketebileceğiniz gibi yemeklerinizin yanında da tüketerek vücut ve saç sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın