Görüş Bildir
Haberler
Evde Doğal Yollarla Saç Rengi Nasıl Açılır?

Evde Doğal Yollarla Saç Rengi Nasıl Açılır?

Şebnem Sucu
10.12.2021 - 10:45

Saç açma esnasında toz açıcı kullanımı yaygın kullanılan bir yöntemdir. Toz açıcılar saç rengini istenen düzeyde açmasına rağmen doğru şekillerde uygulanmadığında saçın yapısına zarar verebilirler. Ancak saçlara kimyasal kullanmadan da saç rengi kolayca açılabilir. Saçlara zararı olmayan bu işlemlerden faydalanmak isteyen birçok kişi evde doğal yollarla saç rengi nasıl açılır? Sorusunun cevabı olan bitkisel tarifleri araştırırlar. Evde doğal yollarla saç rengi nasıl açılır? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zaman zaman saçınıza farklı bir görünüm kazandırmak için saç renginizi açmak isteyebilirsiniz. Saçınıza biraz ışıltı katmak, saç renginizi yumuşatmak ya da açık tonlarda bir saç rengine sahip olmak için doğru uygulamalar ile bu işlemi kolaylıkla yapmak mümkün. Saç renginizi açmak için açıcı kullanabileceğiniz gibi evde çözüm olarak doğal yöntemleri de tercih edebilirsiniz. Peki, evde doğal yollarla saç rengi nasıl açılır? İşte limondan, tarçına, papatya suyundan elma sirkesine kadar saçlarınızı açabileceğiniz doğal tarifler…

Tarçın İle Saç Açma İşlemi

Tarçın İle Saç Açma İşlemi

Saç renginizi açmak için kullanabileceğiniz tarçın, bu konuda oldukça etkili bir yöntem. Saçınıza uygulamak için 1 çorba kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı bal ve zeytinyağını karıştırın. Saçınıza uyguladıktan sonra 30 dakika bekletin ve saçınızı yıkayın. Bu işlemi haftada 2 defa uygulayarak saçınızda 2 ton açılma sağlayabilirsiniz.

Elma Sirkesi ile Besleyin ve Açın

Elma Sirkesi ile Besleyin ve Açın

Saçınızı açmak için kullanabileceğiniz diğer bir yöntem ise elma sirkesidir. 1 çay bardağı elma sirkesi ile 6 çay bardağı suyu karıştırdıktan sonra karışımı saçınıza sürün. 15 dakika bekledikten sonra saçlarınızı ılık su ile yıkayın.

Karbonatla Pratik Saç Rengi Açma

Karbonatla Pratik Saç Rengi Açma

Saç derisini temizlemeye yardımcı olan karbonat, doğal bir renk açıcıdır. 1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.

Klasik Ama Etkili Papatya Suyu

Klasik Ama Etkili Papatya Suyu

Doğal yollarla saç açma işlemlerinden biri olan papatya suyu, kadınların saç rengini açmada sık kullandığı bir işlemdir. Bir avuç kuru papatya 2 su bardağı suda kaynatılır. Kaynadıktan sonra 15 dakika demlenmesi için beklenir. Karışım süzülerek sprey şişesine boşaltılır. Saçınıza papatya suyunu uyguladıktan sonra 20 dakika güneş ışığında bekleyerek kurumasını sağlayın. Papatya suyunu sık uygulayarak saç renginizi açabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğal Bir Açıcı Limon Suyunu Deneyin

Doğal Bir Açıcı Limon Suyunu Deneyin

Limon cilt rengini açma ve lekeleri gidermenin yanı sıra saç rengini açma da kullanılan popüler yöntemlerden biridir.  Ancak limonu doğrudan saça uygulamak saçınızın yapısına zarar verebilir. bu yüzden limonu saça kullanmak için biraz seyreltmememiz faydalı olacaktır. İşlem için 4 adet limon suyu sıkılır ve ¼ su bardağı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Saça uygulandıktan sonra tarak yardımı ile saçın tamamına nüfuz etmesi sağlanır. Son olarak 1-2 saat güneş altında beklenir ve yıkanır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın