Görüş Bildir
Haberler
Kuru ve Kabaran Saçlar İçin Bakım Önerileri…

Kuru ve Kabaran Saçlar İçin Bakım Önerileri…

Şebnem Sucu
28.10.2021 - 12:11

Saçlar söz konusu olduğunda sıkça karşılaşılan sorunların başında kuruluk ve kabarmalar gelir. Kabarma saçın dokusu ile yakından ilişkili olsa da protein seviyesi, bakım hataları ve çevresel faktörler gibi birçok neden saçın gereksinim duyduğu nemi yok ederek kuruluğa ve doğrudan kabarmalara neden olmaktadır. Belli başlı uygulamalar dikkate alındığında saçlardaki kuruluk ve kabarmaların önüne geçilebilmektedir. Kuru ve kabaran saçlar için bakım önerilerini sizler için hazırladık. İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özellikle kış aylarında cildin yanı sıra saçlarda da kuruluk şikayetleri artmaktadır. Saçın nemini yitirmesi sonucu elektriklenmeler ve buna bağlı kabarmalar da meydana gelebilmektedir. Yüksek ısı, yetersiz beslenme ve yaşadığınız çevre koşullarının etkisi ile saçlarınız sağlığından olabilir. Ancak onları beslemek, onarmak ve kabarma gibi problemleri en aza indirmek için çaba sarf etmek gerekir. Öyleyse kuru ve kabaran saçlar için bakım önerileri ile sizlerleyiz…

Aşırı Sıcak Sudan Kaçının

Saçlarınızı yıkarken sıcak su kullanımından vazgeçin. Saç derisinin yanı sıra saç tellerine de zarar veren sıcak su; kepeklenme, kuruluk ve matlık gibi sorunlara neden olur. Kullandığınız su ılık ya da soğuğa yakın olmalıdır. Kış aylarında ılık su ile yıkanmak zor olabilir. Bu durumda vücudunuz ve saçlarınız için su sıcaklığını farklı ayarlayabilirsiniz.

Saç Kremi Kullanın

Saçlarınızı kuruluğu ve matlığı ile baş etmekte zorlanıyorsanız duş sırasında saç kremi kullanmayı deneyin. Saç kremini yalnızca saç uçlarına uygulayın. Saçlarınızı ağırlaştırmak için şampuanı bir defa kullanmaya özen gösterin. Dairesel hareketlerle saç derinize masaj yaparak şampuanı uygulayın.

Saç Serumu Uygulayın

Duş sonrası saçınıza serum uygulamak saçlarınızın kolay taranmasına yardımcı olur. Kabaran ve elektriklenen saçlarınız için kaliteli bir saç serumu kullanmak aynı zamanda saçınıza parlaklık ve yumuşaklıkta verir. Serum uygulamasını da tıpkı saç kremi gibi saç köklerine uygulamaktan kaçının.

Kuruturken Dikkatli Olun

Saçlarınızı sürekli olarak kurutmak saçınızın yapısına zarar verir, nemini yok ederek saçın kurumasına ve kabarmasına yol açar. Kurutma makinesi kullanmak sizin için bir alışkanlık haline gelmiş ise makinenin ucuna dağıtıcı uçlardan yerleştirerek saçlarınızı dağıtmadan kurutabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarak Seçimi Önemli

Sık kıllı fırça taraklar saçınızın elektriklenmesine ve kabarmasına neden olabilir. Tarak ile sert uygulamalar koparak dökülmelere de yol açabilir. Bu sebeple geniş dişli taraklar ile nazikçe saçlarınızı taramanız faydalı olacaktır.

Saç Nemlendirici Maskeler Uygulayın

Kabarık ve kuru saçlar için düzenli aralıklarla maske yapmak saç derisi ve saç tellerinin beslenmesine yardımcı olur. Nemlendirmek, canlandırmak ve mat görünümü ortadan kaldırmak için yapabileceğiniz pek çok maske tarifine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilerseniz hazır maskeler de kullanabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın