Görüş Bildir
Haberler
Saç Kremi Nasıl Kullanılır? Saç Kremi Ne İşe Yarar?

Saç Kremi Nasıl Kullanılır? Saç Kremi Ne İşe Yarar?

Şebnem Sucu
19.11.2021 - 11:33

Saç kremi günümüzde birçok kadının kullanma ihtiyacı duyduğu bir bakım ürünüdür. Birçok faklı durumun saça verdiği hasar; saçlarda kuruma ve sertleşmelere yol açmaktadır. Şampuanlamanın ardından kullanılan saç kremi, saçın yumuşaması ve kolay taranması gibi birçok faydalar sağlar. Ancak saç kremi doğru kullanılmadığında yarardan çok saç dökülmesi gibi hiç istenmeyen sorunlara davetiye çıkarabilir. Bu sebeple saç kremi nasıl kullanılır? Sorusunun cevabı saç kremi kullanacak herkes tarafından mutlaka önceden bilgi sahibi olunması gereken bir konudur. Peki, saç kremi nasıl kullanılır? Saç kremi ne işe yarar? Haberimizin içeriğinden saç kremi hakkında merak edilen tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç kreminin bilinen en önemli özelliği saçları yumuşatması ve nemlendirmesidir. Birçok farklı markanın satışa sunmuş olduğu saç kremleri, içerdiği besleyici maddeler ve yağlar ile saç saçlara yumuşaklık ve doğal bir parlaklık kazandırmaktadır. Saçlarınızı tararken kırılmalarını önlemek ve daha bakımlı,  sağlıklı görünen saçlara sahip olmak istiyorsanız saç kremini mutlaka talimatlara uygun kullanmaya özen gösterin. Peki, saç kremi nasıl kullanılır? Saç kremi ne işe yarar? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Saç Kremi Nasıl Kullanılır?

Saç Kremi Nasıl Kullanılır?

Saç kremi durulanan ve durulanmayan olmak üzere 2 çeşide sahiptir. Saç kremi kullanımından önce saçınıza uygun bir saç kremine sahip olmanız önemlidir. Çünkü her saç tipinin farklı ihtiyaçları bulunmaktadır. Saç kremini kullanımı oldukça basittir. Saçlarınızı şampuanlayıp duruladıktan sonra saçınızdaki fazla suyu nazikçe sıkın.

 Saçınızın boyutuna göre avuç içinize bir miktar saç kremi aldıktan sonra saç kremini yalnızca saçınızın uçlarına uygulayın. Saç derisine yani saçlarınızın tepelerine saç kremi kullanmaktan kaçının. Saçınızın uç kısımlarına sürdüğünüz kremi birkaç dakika sonra hemen durulayın. kremlediğiniz saç uçlarını ılık ya da soğuk su ile durulamak saçlarınız için daha faydalı olacaktır. 

Durulanmayan saç kremleri ise genellikle nemli ya da ıslak saça uygulanmaktadır. Saçınız için uygun durulanmayan saç kremi temin ettikten sonra kullanmadan önce mutlaka üzerinde yazan talimatlara bakın. Bu saç kremleri adından da anlaşıldığı üzere durulama işlemi gerektirmektedir.

Saç Kremi Ne İşe Yarar?

Saç Kremi Ne İşe Yarar?

Saç kremleri nemlendirici, onarıcı, çözücü ve asitli gibi pek çok çeşide sahiptir. Hangi türü kullanılırsa kullansın saç kremi, saçların şekil almasını kolaylaştırarak saçtaki elektriklenmeleri ortadan kaldırmaktadır. Saçlarınıza uyguladığınızda anında bir yumuşama fark edeceğiniz saç kremleri, içerdiği besleyici maddelerle saç bakımını desteklemeye yardımcı olur. Aynı zamanda saç kremi, kırılmaların ve koparak dökülmelerin de önüne geçer. Saça uygulanan çeşitli işlemlere karşı koruyuculuk sağlayan saç kreminin saçta uzun süre bekletilmesinden kaçınmak oldukça önemlidir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın