Görüş Bildir
Haberler
Saç Kırıkları Nasıl Temizlenir?

Saç Kırıkları Nasıl Temizlenir?

Şebnem Sucu
24.12.2021 - 15:20

Saç kırıkları, saçın zarar gördüğünün genel bir göstergesidir. Uygulanan birçok işlem saçın aşınmasına ve yıpranmasına neden olur. Hasarlı saçlar ise kırılmaya eğilimli hale gelir ve ekstra bakıma ihtiyaç duyarlar. Kırık oluşumu yavaş yavaş meydana geldiği gibi onlardan kurtulmak için de biraz zamana ihtiyacınız var. Uygulanan yöntemler ve alınan önlemler ile saç kırıklarını ortadan kaldırmak mümkündür. Peki, saç kırıkları nasıl temizlenir? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç kırıkları hasar gören ve nemini kaybeden saçların kırılarak kopması olarak tanımlanır. Kırılma saçın ısıya maruz kalması, aşırı sıcak su ile yıkamak, saçı sıkı bağlamak ve kimyasal saç bakım ürünlerinin sıkça kullanımı gibi sebeplerden ortaya çıkar. Bu işlemlerden kaçınmak mümkün olmasa da azaltmak ve bakımlara ağırlık vermek istenmeyen kırıklarla vedalaşmanıza yardımcı olur. Yalnızca kesim işlemleri değil kırıklar için uygulayabileceğiniz farklı birçok yöntem bulunur. Peki, saç kırıkları nasıl temizlenir? İşte saç kırıkları için çözüm yöntemleri…

Saç Kırıkları Nasıl Temizlenir?

Saç Kırıkları Nasıl Temizlenir?

• Saçları sık yıkamak kurumalara ve yıpranmalara neden olur. Saçınızın durumunu göz önünde bulundurarak yıkama periyotları oluşturmak faydalı olacaktır. Aynı zamanda bu işlem saçın doğal yağ ve nem dengesine zarar vererek saçınızın cansız görünmesine neden olur.

• Yıkama esnasında saç uçlarına saç kremi kullanarak kırıklar yatıştırabilir ve saçınızın kolay taranmasını sağlayabilirsiniz.

• Saçınızı sıkı sık bağlamaktan kaçınmalısınız. Bu da kırık oluşumunda önemli bir nedendir. Zaman zaman saçınızı açık bırakmak ve hava almasını sağlamak kırık oluşumunu engelleyemeye yardımcı olur.

• Bir müddet saçınıza fön, maşa, düzleştirici gibi işlemleri uygulamayın. Eğer mecbursanız ısıdan koruyucu ürünler kullanabilirsiniz.

• Sık dişli taraklardan muhakkak kaçının.

• Saçları ara ara kestirmek uç kısımdaki kırıklardan tamamen kurtulmanıza yardımcı olur. Bu yüzden saçınızı kestirerek sertleşen saç uçlarından kurtulabilirsiniz.

Kırık Onarıcı Maske Tarifi

Kırık Onarıcı Maske Tarifi

Kırıkların oluşumda nem eksikliğinin katkısı olduğundan bahsetmiştik. Saçınıza ekstra nem vermek için şu maskeyi hazırlayabilir ve faydalanabilirsiniz;

Malzemeler;

- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı badem yağı 

- 1 yemek kaşığı bal

- 1 adet yumurta

Yapımı

Malzemelerin tümü uygun bir kapta karıştırılır. Hazırlanan karışım saça masaj yaparak uygulanır. Yaklaşık 1 saat saçınızda kalan bu maske, yıkamadan sonra fark ettirici sonuçlar verecektir. Bekleme esnasında streçle saçınızı sararak maskenin etkisini daha iyi görebilirsiniz. 1 saatin sonunda saçınızı ılık su ile durulayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın