Görüş Bildir
Haberler
Robot Kuratas, Amazon'da 1 Milyon Dolara Satışa Çıktı

Robot Kuratas, Amazon'da 1 Milyon Dolara Satışa Çıktı

İçeriğin Devamı Aşağıda

2012 yazında Suidobashi Heavy Industry tarafından geliştirilen robot Kuratas, Amazon Japonya üzerinden satışa çıkarıldı. 120 milyon Yen (2.3 milyon TL – 1 milyon dolar) gibi oldukça yüksek bir rakama satışa çıkan Kuratas, hafif silahlar barındırmasıyla da dikkat çekiyor.

Kuratas, bildiğimiz robotlardan biraz farklı. Avatar filmindeki robot askerleri hatırlatan bir şekilde yönetim kokpitine sahip ve tepesine çıkarak hareketlerini siz yönetiyorsunuz.

Kuratas’ın kollarını oynatabiliyor ve bacaklarındaki tekerleklerle en fazla 10 km/saat hıza çıkabiliyorsunuz. Cep telefonunuzla da kontrol edebiliyor ve kokpit içinden telefon araması yapabiliyorsunuz.

Dizel bir motorla çalışan Kuratas için ‘ robot işletim sistemi V-Sido ‘ ile geliştirilmiş ama gülümsemenizle ateşlediğiniz silahlar ise Kuratas’ı ciddiye alıp almamak konusunda kararsız bırakıyor.

2012’de 900 bin Euro‘ya satışa çıkarılacağı paylaşılan Kuratas’ı Google’ın satın aldığı Boston Dynamics’in robotlarıyla kıyaslamakta zorlanıyorum ama kabul etmekten de başka şansımız kalmıyor gibi.

  • Webrazzi
Kaynak: http://webrazzi.com/2015/01/17/robot-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın