Görüş Bildir
Haberler
Uludere'de Tek Kusur Ölenlerin!

Uludere'de Tek Kusur Ölenlerin!

adem kara
07.01.2014 - 09:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Askeri Savcılık Uludere İçin Takipsizlik Kararı Verdi

Askeri savcılık 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski olayı ile ilgili takipsizlik kararı verdi.

Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 28 Aralık 2011’de Irak-Türkiye sınırına savaş uçaklarıyla düzenlediği hava operasyonunda askeri personelin kusuru olmadığı yönünde karar verilmiş oldu.

Olayda yakınlarını kaybedenlerden biri olan Ferhat Encü ve Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, takipsizlik kararının henüz kendilerine ulaşmadığını fakat kararın ayrıntılarını medyadan öğrendiklerini söyledi.

Türk medyasında yer alan haberlerde askeri savcılığın, “TSK personelinin bahsi geçen TBMM ve Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde kanunun emrini icra kapsamında kendilerine verilen görev gereklerini yerine getirdiklerini, görevi yerine getirirken kaçınılmaz hataya düştükleri dolayısıyla eylemleri hakkında kamu davası açılmasını gerektiren sebep bulunmadığını” açıkladığı bildiriliyor.

BBC Türkçe’ye konuşan Ferhat Encü, “Böyle bir karar bekliyordum ama çok üzüldüm. İnsanlık tarihine, Türkiye tarihine bir kara leke olarak geçecektir. Hak ve adaletin ayaklar altına alınma durumudur bu.” dedi ve TBMM’de kurulan İnsan Hakları Alt Komisyonu’nun geçen sene yayımladığı raporun, bu kararın işareti olduğunu söyledi.

Rengin Arslan

İstanbul | BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...

Uludere Katliamında Takipsizlik

Genelkurmay askeri savcılığı, 34 kişinin yaşamını yitirdiği Uludere katliamı ile ilgili takipsizlik kararı verdi.

28 Aralık 2011 akşamı Türk Hava Kuvvetleri'nin, Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda çoğu çocuk 34 kişi yaşamını yitirmişti.

Genelkurmay askeri savcılığı 3 yıldır süren soruşturma neticesinde olayla ilgili takipsizlik kararı verdi. BDP'li Meral Danış Beştaş, Uludere soruşturmasında askeri savcılığın takipsizlik kararı verdiğini söyleyerek; 'Kararı aldık, karar doğrudur' dedi.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/turkiye/uluder...

Uludere'de Tek Kusur Ölenlerin!

Uludere soruşturmasından takipsizlik kararı çıktı. Çoğu çocuk 35 kişinin yaşamını yitirdiği facia da asker de sorumluluk almadı.

Genelkurmay, askeri savcılığın Uludere soruşturmasının bittiğini ve takipsizlik kararı verildiğini açıkladı. Askerlerin bir kusurunun olmadığı sonucuna varıldı. İç hukuk yolu tamamen kapandı. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın dosyayı gönderdiği askeri savcılık, takipsizlik kararı verdi.

Katliamda yakınlarını kaybeden Ferhat Encü kararı twitter hesabından duyururken, ailelerin avukatı Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, kendilerine ulaşan bir karar olmadığını söyledi.

HÜKÜMET ASKERLERİ İŞARET ETMİŞTİ

28 Aralık 2011 akşamı Türk Hava Kuvvetlerinin, Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda çoğu çocuk yurttaş hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralı olarak kurtulmuştu. Operasyonda hayatını kaybedenlerin, başka geçim kaynakları olmadığı için Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getiren köylüler olduğu anlaşılmıştı.

Cumhuriyet

Roboski Soruşturmasına Takipsizlik

TSK'ya ait uçaklarla bombalanması sonucu çoğu çocuk 34 kişinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildiği belirtildi. Katliam 28 Aralık 2011'de yaşanmıştı.

KÜRKÇÜ: TSK KUSURSUZ BİR KATLİAM GERÇEKLEŞTİRMİŞ

Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın Roboski soruşturmasında takipsizlik kararı vermesini ve TSK'nın kusuru olmadığını vurgulaması kararını değerlendiren katliam sonrası kurulan Uludere Alt Komisyonu'nun da üyesi olan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü DİHA'ya yaptığı değerlendirmede, 'Bu karar TSK'da herhangi bir kusur bulmayarak aslında şunu söyledi. TSK kusursuz bir katliam gerçekleştirmiş ve bundan ötürü de Başbakan tarafından teşekkürle ödüllendirilmiştir. Bu dosyaya milletin verdiği karar budur. Bundan sonrası halkın devlet ile hesaplaşması içinde cerayan edecek' dedi.

ENCÜ: İNSANIM DİYEN BUNU KABUL ETMEMELİ

Hayat TV'ye bağlanan Roboskili Ferhat Encü, henüz kendilerine resmi bir bilgilendirmenin yapılmadığını belirterek 'Böyle bir karar varsa çok şaşırmadım. Ama çok üzüldüm. Bu uygulamaları çok gördük. 2 yıldır bu katliama dair bir kişi dahi görevinden alınmamıştır. Soruşturmanın safhasına dair bize bir bilgi aktarılmamıştır. Ortada olan tek şey bizlere zulüm, hakaret, tutuklama ve gözaltıdır. Türkiye bu kararı kabullenmemeli, kendisine insanım diyen bunu kabul etmemeli. 34 kişinin katilleri bizzat devlet tarafından aklandı. Bu insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek' dedi. 

Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/75796/r...

Roboski Katliamına Takipsizlik

34 Kürt köylünün yaşamını yitirdiği Roboski katliamı soruşturmasına ilişkin askeri savcılık takipsizlik kararı verdi.

DİYARBAKIR- Genelkurmay Askeri Savcılığı, TSK savaş uçaklarıyla bombalanan 34 kişiyle ilgili yürüttüğü soruşturmayı kapattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın dosyayı gönderdiği askeri savcılık, takipsizlik kararı verdi.

Katliamda yakınlarını kaybeden Ferhat Encü kararı twitter hesabından duyururken, ailelerin avukatı Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, kendilerine ulaşan bir karar olmadığını söyledi.

TSK'ya ait savaş uçaklarının 28 Aralık 2011 tarihinde Roboskî'de yaptığı bombardımanda çoğu çocuk 34 Kürt sivil yaşamını yitirmişti.

Etha

Kaynak: http://www.etha.com.tr/Haber/2014/01/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0