Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Akyürek Açığa Alındı

Ramazan Akyürek Açığa Alındı

Onedio Medya
17.03.2014 - 00:03 Son Güncelleme: 17.03.2014 - 00:16

Ramazan Akyürek Açığa Alındı

Hrant Dink suikastı öncesinde polis muhbiri Erhan Tuncel’den gelen suikast ihbarını İstanbul ve Ankara’ya ileten Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün başındaki isim olan Ramazan Akyürek, suikasttan kısa süre sonra İstihbarat Daire Başkanlığı’na atanmıştı.

İsmi Dink suikastındaki ihmal iddialarıyla birlikte anılan Akyürek, bu görevi yaklaşık üç yıl yürüttükten sonra 2009 yılında görevden alınmıştı. İdari yargı kararıyla aktif göreve geri dönen Akyürek, önce Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’na, ardından da Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atanmıştı.

Ramazan Akyürek, İstanbul merkezli operasyonun ardından Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan alınmış ve idari yargıya yeniden dava açmıştı. İdari yargı, son görevden alınma kararı için de yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

AKTİF GÖREV BEKLERKEN AÇIĞA DÜŞTÜ

Bu karar üzerine aktif göreve geri dönmeyi bekleyen Akyürek, açığa alınma şoku yaşadı. Edinilen bilgiye göre; İstihbarat Daire Başkanlığı’nda bir süredir soruşturma yürüten mülkiye ve polis müfettişleri, Akyürek’in başkanlığı döneminde yapılan dinleme ve izleme işlemlerinin arşivlendiği bazı log kayıtlarının usulsüz şekilde silinerek imha edildiğini belirlediler. Müfettişler, usulsüz imhalardan sorumlu tuttukları Akyürek’in açığa alınmasını önerdiler. İçişleri Bakanlığı da bu öneriyi yerinde bularak Akyürek’i açığa aldı.

SİLAHI VE KİMLİĞİ ALINDI

Açığa alma kararı, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’na bağlı bir ekip tarafından Akyürek’e evinde tebliğ edildi. Akyürek’in polis kimliğine ve beylik tabancasına da el konuldu. Soruşturma sonunda Akyürek’in meslekten ihracı ve hatta yargılanması söz konusu olabilecek.

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/guncel/ramaza...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0