Görüş Bildir
Haberler
Putin ve Poroşenko Bir Araya Geldi

Putin ve Poroşenko Bir Araya Geldi

Onedio Medya
17.10.2014 - 14:25 Son Güncelleme: 17.10.2014 - 14:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Putin ve Poroşenko bu sabah Milan’da bir araya geldi. Ukrayna’nın doğusunda yaşanan çatışmaların ve iki ülke arasındaki doğalgaz krizinin ele alındığı görüşmeleri Putin “olumlu” diye nitelendirdi. Ancak görüşmede fazla bir gelişme kaydedilemediği belirtiliyor.

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukraynalı mevkidaşı Petro Poroşenko bugün İtalya’nın Milan kentinde bir araya geldi. AB-Asya zirvesi kapsamında yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan Putin görüşmeyi “olumlu” olarak nitelendirdi ancak Ukrayna’nın doğusunda yaşanan çatışmaların ve doğal gaz tedariği konusunda yaşanan anlaşmazlığın çözümü konusunda fazla bir ilerleme kaydedilmedi.

Bu sabah kent idare binasında yapılan toplantıya ikilinin yanı sıra İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın yanı sıra, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy da katıldı. Görüşmenin ardından Putin 'Güzel ve olumluydu.' ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi de “Ukrayna meselesine ilişkin olarak oldukça önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Rusya’nın uluslararası meselelerin çözüm süreçlerine dahil edilmesinin oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Kremlin’den ise görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada “İki lider Ukrayna’daki iç çatışmaların kaynağına ilişkin ciddi farklılıklar içeren görüşlerini ifade etmeyi sürdürdü” dendi.

Ukrayna, ülkenin doğusundaki Donbass bölgesinde Rusya yanlıları ve Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalardan Rusya’yı sorumlu tutuyor. Rusya ise bu milislere askeri yardımda bulunduğuna yönelik her türlü iddiayı reddediyor. Taraflar arasında geçen ay ateşkes ilan edilse de çatışmalar halen sürüyor.

soL - Dış Haberler

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/node/98766
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0