Görüş Bildir
Haberler
Poliste Deprem Sürüyor

Poliste Deprem Sürüyor

yelda kahveci
22.01.2014 - 13:50 Son Güncelleme: 22.01.2014 - 14:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Poliste Deprem Sürüyor

Ankara ve İzmir Emniyeti'nde görevden alma depremi sürüyor.

“Büyük rüşvet” operasyonun ardından Emniyet'teki görevden alma ve yer değiştirme depremi İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gelişiyle de tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde çoğu KOM ve Asayiş Şubelerinde görevli amir, komiser sınıfında olmak üzere 470 polisin yeri değiştirildi.

470 KİŞİ GİTTİ

17 Aralık operasyonun ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri görevden alındı veya görev yeri değiştirildi. Emniyet Müdürü Kadir Ay da son kararnameyle merkeze çekilmişti. Bugün de çoğu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube’den olmak üzere 470 amir, komiser ve memurun da yeri değiştirildi.

Ankara’ya şehir dışından müdür, amir ataması yapıldığı öğrenildi. Son yer değiştirme operasyonuyla birlikte 17 Aralık öncesi KOM’da görev yapan alt kademe dahil olmak üzere kimse kalmamış oldu.

DAHA ÖNCEDE 670 KİŞİNİN YERİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde daha önce 11 Emniyet Müdür Yardımcısı görevden alınmış, 23 şube müdürünün görev yeri değiştirilmişti. Başta terör, KOM, istihbarat ve siber suçlar olmak üzere 90’nı rütbeli 670 polisin de başka birimlere kaydırılmıştı.

BİNLERCE POLİSİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından değişik rütbe ve görevlerdeki binlerce polisin yeri değiştirilmişti.

Görevden almalar Emniyet’in yanında, yargı, Maliye, TRT gibi devletin farklı kurumlarında da yaşanmıştı.

İZMİR'DE OPERASYONU YAPAN MÜDÜR DE GİTTİ

İZMİR Emniyet Müdürlüğü’nde iki emniyet müdür yardımcısı yer değiştirdi, 10 şube müdür ve müdür yardımcısı da başka görevlere atandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde Personelden Sorumlu Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Karazeybek, Ruhsatlar ve Pasaport Şube müdürlüklerine getirilirken, yerine buradan sorumlu Ayhan Saygılı geldi.

Atama yapılanlar arasında İzmir’deki Liman İşletmeleri’ne yönelik İmbat Dalgası operasyonunu gerçekleştiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Metin Tuncer de yer aldı. Tuncer, Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcılığı’na atandı. (Taylan YILDIRIM İZMİR (DHA)

SİVAS’TA İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Sivas’ta 1.5 yıldır İstihbarat Şube Müdürlüğü görevini sürdüren Fatih Akpınar, görevinden alınarak Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’ne atandı. İstihbarat Şube Müdürlüğü görevine ise Gemerek İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Selman getirildi.

ESKİŞEHİR'DE 2 MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde Pasaport, Yabancılar ve Özel güvenlik şubelerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Kural ile Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele şubesinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün görevlerinden alındı.

Fevzi Kızılkoyun | Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/256...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0