Görüş Bildir
Haberler
Polisin Gezi Tavrı TBMM Gündeminde

Polisin Gezi Tavrı TBMM Gündeminde

02.06.2014 - 17:23 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 17:25

Gezi olaylarının yıldönümünde İstanbul’da yaşanan polis şiddeti ve polisin bazı uygulamaları CHP tarafından TBMM gündemine taşındı.

Umut Oran, İçişleri Bakanı’na, Watson’ın gözaltına alınması ve BİANET muhabiri ile milletvekilinin tartaklanmasını sordu.

İstanbul Emniyet Müdürü “güzel bir gün geçirdik” açıklamasını neden yaptı?

Gezi olaylarının yıldönümünde İstanbul’da yaşanan polis

şiddeti ve polisin bazı uygulamaları TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı’na, “İstanbul Emniyet Müdürü neden ‘güzel bir gün geçirdik’ açıklamasını yaptı? CNN International muhabiri Ivan Watson’un tam da canlı yayın esnasında gözaltına alınmasıyla Türkiye tüm dünyaya rezil olmadı mı? Burada algı yönetimi açısından sorun yok mu? BİANET muhabiri Elif Akgül’ü tartaklayan Veysel isimli polis kimdir? Polis dokunulmazlığı olan milletvekilinin boğazına hangi hakla sarılabiliyor, hakkında hangi işlemi yaptınız?” diye sordu.

Emniyet müdürü neden “güzel bir gün geçirdik” dedi?

Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Oran’ın Bakan Ala’ya yönettiği sorular şöyle:

  • İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Gezi olaylarının yıldönümü dolayısıyla 31 Mayıs 2014 gecesi Taksim’e gelerek emniyet personeline “Polis arkadaşlarımızla fazla kaza bela olmadan güzel bir gün geçirdik. Gayet güzel bir uygulama yaptık” açıklamasını yapma gerekçesi nedir? Birçok insanın yaralandığı bir gece için “gayet güzel” açıklaması yapılması talimatın siz mi verdiniz?

Watson’un canlı yayında gözaltına alınması dünyaya karşı rezil etti

  • Gezi olayları için Taksim’den haber yapan CNN International muhabiri Ivan Watson’ın tam da canlı yayın anında gözaltına alınmasının gerekçesi nedir? Türkiye bu uygulama ile dünyaya karşı rezil olmadı mı, burada algı yönetimi açısından bir sorun yok mu? Sorumlular hakkında herhangi bir işlem yaptınız mı?

Polisler basınkartını neden tanımıyor?

  • Polisler neden, Başbakanlık __Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) Türkiye’deki yerli basın mensupları ile akredite yabancı gazetecileri verdiği basın kartını tanımıyorlar? BYEGM Basın Kartı’nın İçişleri Bakanlığı, emniyet nezdindeki anlamı nedir?

  • Watson’ın basın kartını göstermesine rağmen “Bunların sahtesi var” deyip kabul etmeyip pasaport isteyerek gözaltı işlemi yapan emniyet görevlisi kimdir?

  • Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle yaralılara müdahale etmek isteyen ambulanslara polis tarafından neden izin verilmedi?

Elif Akgül’ü tartaklayan Veysel isimli polis kim?

  • BİANET muhabiri Elif Akgül, İstanbul’da olayları izlerken basın kartını göstermesine rağmen neden polis tarafından gözaltına alınmak istenip, tartaklandı? https://twitter.com/akgulelif/status/472743495380512768adresinde fotoğrafı görülen ismi Veysel olan çevik kuvvet polisi hangi takımda görev yapmaktadır? Hakkında daha önce açılmış herhangi bir adli/idari inceleme, soruşturma var mıdır?

Polis milletvekilinin boğazına hangi hakla sarılır?

  • Yasada tanımlanmış olan ağır ceza gerektiren suçüstü halleri dışında, kolluk kuvveti gerekçesi ne olursa olsun yasama dokunulmazlığı olan bir milletvekilinin boğazına bir toplantı-gösteri esnasında hangi hakla sarılabiliyor? Adana’da yaşanan bu vahim olayın sorumluları kimdir? Söz konusu polis ve olay anında yanında bulunan rütbeli amirleri hakkında hangi adli-idari işlemleri tesis ettiniz?
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0