Görüş Bildir
Haberler
Fransa'da Yine Rehine Krizi

Fransa'da Yine Rehine Krizi

FreiGeist
16.01.2015 - 14:46 Son Güncelleme: 16.01.2015 - 19:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris’in kuzeybatısındaki Colombes’da bir postanede üç kişiyi rehin alan silahlı saldırgan polise teslim oldu.

Başkent Paris'in kuzeybatısındaki Colombes'da bir postanede en az üç kişiyi rehin alan silahlı saldırgan, polisle yapılan görüşmelerin ardından teslim oldu. Kalaşnikof tipi silah ve çok sayıda el bombasıyla TSİ 14.00'ten beri postanedekileri rehin alan kişinin, terör saldırılarıyla bağlantısı olmadığı sanılıyor. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Saldırganın eylemi neden gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor. AFP ajansına bilgi veren yerel kaynaklar, saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi. Fransız polisi de saldırganla yapılan görüşmelerde, şahsın düzgün konuşamadığını ifade etti.

Fransız polisi kriz boyunca bölgeyi güvenlik çemberine aldı, helikopterler ve keskin nişancılar görevlendirdi.

Paris saldırıları ve sonrası

Fransa’da geçen hafta 17 kişinin ölümüne yol açan saldırıların soruşturması Belçika ve İspanya’ya da uzandı. Perşembe günü Belçika'nın doğusundaki Verviers kentinde başlatılan operasyonda iki kişi öldürüldü. Savcı, zanlıların kısa süre önce Suriye'den döndüğünü ve saldırı hazırlığında olduklarını açıkladı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de de 11 adrese yapılan baskınlar ve aramalar sonrası, selefi gruplarla bağlantılı olduğundan şüphelenilen iki Türk gözaltına alındı. Berlin polisinden yapılan açıklamada, yaşları 41 ve 43 olan Türklerin Suriye'de şiddet eylemine hazırlandıkları ve terör örgütü IŞİD için propaganda yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları bildirildi.

Saldırıda kullanılan silahların Belçika’dan satın alındığı iddiaları üzerine, Fransız güvenlik ve yargı birimleri Belçika yönetimi ile işbirliği yaptı. Fransız BFM kanalı, İspanyol ve Fransız polisinin, iki ayrı saldırıda beş kişiyi öldüren Amedy Coulibaly’nin İspanya’daki faaliyetlerinin de yoğun bir şekilde araştırıldığını duyurdu.

Colibaly’nin 30 Eylül ve 2 Ocak tarihleri arasında kız arkadaşı Hayat Boumeddine ile İspanya’da olduğunu saptayan polis, ayrıca bu kişilerle işbirliği yaptığı düşünülen üçüncü bir kişinin peşinde.

Kaynak: AFP, RTL ve Le Figaro

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/fra...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0