Görüş Bildir
Haberler
Oscar Yarışı Başladı: 'En İyi Film' Ödülüne Aday Gösterilebilecek 13 İddialı Film

Oscar Yarışı Başladı: 'En İyi Film' Ödülüne Aday Gösterilebilecek 13 İddialı Film

03.03.2021 - 14:07

Altın Küre Ödül Töreni'nin ardından gözler 26 Nisan 2021 tarihinde düzenlenecek olan 93. Oscar Ödül Töreni'ne çevrildi. Henüz adaylar açıklanmamış olsa da kulis söylentileri ve Oscar'lar hakkında fikir veren diğer ödüllerin kazananları, senenin en iddialı filmlerinin hangileri olduğu konusunda fikir veriyor. Gelin, 'En İyi Film' kategorisinin iddialı aday adaylarına birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Judas and the Black Messiah (2021)

1. Judas and the Black Messiah (2021)
www.beyazperde.com

Judas and the Black Messiah, Black Panther Party liderlerinden olan Fred Hampton'un hayatına odaklanıyor. Fred Hampton adında aktivist olan bir genç, siyah topluluğunun özgürlüğünü kazanması ve siyahların katledilmesine son vermek için savaşan Black Panther Party başkanlarından biri olur. Başkan Fred, bir nesle ayaklanmaları ve basıların karşısında olması için ilham kaynağı olur. Bu sırada hapis cezasına çarptırılan William O'Neal’a FBI bir anlaşma teklif eder. FBI, William’ın Fred’in partisini sızıp içeriden bilgi vermesi karşılığında ona özgürlük vaat eder. Anlaşmayı kabul eden William, yavaş yavaş Fred Hampton’un sonunu hazırlar.

Shaka King'in yazıp yönettiği 'Judas and the Black Messiah', 'En İyi Film' dalının iddialı aday adaylarından biri olmasının yanı sıra 'En İyi Yönetmen', 'Erkek Oyuncu' (LaKeith Stainfeld) ve 'Yardımcı Erkek Oyuncu' (Daniel Kaluuya) dallarında da kendisini gösterecek gibi.

2. Minari (2020)

2. Minari (2020)

Lee Isaac Chung'un yönettiği 'Minari', Amerikan rüyasının peşinden giden Koreli bir ailenin hikayesi. Akademi'nin şimdiye kadar bu tür dramalara gösterdiği ilgiyi ve filmin özellikle Amerikalı eleştirmenlerden aldığı övgüleri düşününce, En İyi Film kategorisinin güçlü adaylarından biriyle karşı karşıyayız gibi görünüyor.

3. The Trial of the Chicago 7 (2020)

3. The Trial of the Chicago 7 (2020)
www.beyazperde.com

The Trial of the Chicago 7, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı kültür protestoları düzenleyen ve federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın 1969 yılında görülen meşhur duruşmasına odaklanıyor. Aaron Sorkin'in yazıp yönettiği Netflix yapımı film, Sorkin'e Altın Küre Ödülleri'nde 'En İyi Senaryo' heykelciğini kazandırmıştı.

4. Nomadland (2020)

4. Nomadland (2020)
www.beyazperde.com

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur. Chloe Zhao imzalı 'Nomadland', şimdiden 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen' ve 'En İyi Kadın Oyuncu' dallarının en güçlü adaylarından biri.

5. Promising Young Woman (2020)

5. Promising Young Woman (2020)
www.beyazperde.com

“Promising Young Woman”, gelecek vadettiği konusunda herkesin hemfikir olduğu ancak acıklı bir olay sonucu geleceği mahvolan Cassie’ye (Carey Mulligan) odaklanıyor. Tıp fakültesini bırakmak zorunda kalan genç kadın, endişeli ebeveynleriyle birlikte yaşamakta ve bir kahve dükkanında çalışmaktadır. Dışarıdan hayatı durma noktasına gelmiş gibi görünen Cassie ise ikili bir hayat yaşamakta ve geceleri yolunun kesiştiği erkeklerden intikam almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sound of Metal (2020)

6. Sound of Metal (2020)
www.beyazperde.com

Ruben ve kız arkadaşı Lou, karavanları ile dolaşan ve bu sırada gittikleri yerlerde konser veren iki müzisyendir. Lou mikrofonun başındayken Ruben bateri çalar. Ruben’in hayatı bir gün sadece boğuk bir vızıltı duymasıyla altüst olur. Doktor Ruben’e işitme kaybı yaşadığını ve kısa bir süre sonra sağır olacağını söyler. Sessiz geleceği ile yüzleşmek zorunda kalan Ruben, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda karar vermek zorunda kalır. Amazon Prime'da yayınlanan 'Sound of Metal', 'En İyi Film' kategorisinin yanında Riz Ahmed'in güçlü performansıyla 'En İyi Erkek Oyuncu' dalının da güçlü aday adaylarından biri.

7. Mank (2020)

7. Mank (2020)

Mank, 1941 yapımı “Citizen Kane” filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hikayesini konu ediniyor. Başrollerinde Gary Oldman, Amanda Seyfried ve Lily Collins'i izlediğimiz Netflix yapımı film, usta yönetmen David Fincher'ın imzasını taşıyor. 'En İyi Film', 'Yönetmen' ve 'Erkek Oyuncu' kategorilerinin yanı sıra, yönetmenin babası Jack Fincher'ın imzasını taşıyan senaryo da Oscar yarışında öne çıkacak gibi gözüküyor.

8. News of the World (2020)

8. News of the World (2020)
www.beyazperde.com

Paulette Jiles’in aynı isimli romanında uyarlanan News of the World, Amerikan İç Savaşı’nın ardından kimsesiz kalan bir kızı, yaşayan son akrabalarının yanına götürmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Kaptan Jefferson Kyle Kidd, üç savaş gören ve bunların ikisinde savaşan bir adamdır. Eşini kaybeden ve hayatta kimsesi olmayan Kidd, kasaba kasaba gezerek okuma yazması olmayan insanlara haberleri okumaya başlar. Bu sırada Kidd’in, ebeveynlerinin ölümüne neden olan bir kabile tarafından kaçırılan küçük bir kızı akrabalarına ulaştırması gerekir. Kızı, hayatta kalan son akrabalarının yanına San Antonio’ya götürmek için yola koyulan Kidd, yolculuk sırasında hem zorlu doğa şartları hem de peşlerine düşen haydutlara karşı zorlu bir mücadeleye girişir. Netflix yapımı film, Bourne serisi ve 'Captain Phillips'ten hatırlanacak Paul Greengrass'ın imzasını taşıyor.

9. Ma Rainey's Black Bottom (2020)

9. Ma Rainey's Black Bottom (2020)
www.beyazperde.com

Blues’un annesi olarak bilinen Ma Rainey, yeni bir albüm hazırlığındadır. Rainey, albüm hazırlığı için Şikago’daki bir kayıt stüdyosunda grubuyla bir araya gelir. Rainey, bu sırada menajeri ve yapımcısıyla müziğinin kontrolü konusunda bir irade savaşına girer. Buluşma süresince Ma Rainey ve grup arasında konuşulanlar, gerilimin gittikçe yükselmesine neden olur. Başrollerinde Viola Davis ile geçtiğimiz Ağustos ayında kaybettiğimiz Chadwick Boseman'ı izlediğimiz film, 'En İyi Film'in yanında Boseman'in çok konuşulan performansıyla 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında da bir adaylık alacak gibi görünüyor.

10. One Night in Miami (2020)

10. One Night in Miami (2020)
www.beyazperde.com

25 Şubat 1964 gecesi Cassius Clay, Sonny Liston'ı yenerek dünya ağır sıklet boks şampiyonu olur. İnsanlar kalabalık halde kutlama yapmak için Miami Beach Kongre Merkezi'nde toplanırken Clay, ırk ayrımcılığı nedeniyle zaferini diğer sporculardan uzakta kutlamak zorunda kalır. Clay, Miami’nin siyahi mahallelerinden birinde arkadaşları aktivist Malcolm X, şarkıcı Sam Cooke ve futbol yıldızı Jim Brown ile kutlama yapar. Dört adam bu sırada kendileri ve insanlar için yeni bir dünya tanımlamaya karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Borat: Subsequent Moviefilm (2020)

11. Borat: Subsequent Moviefilm (2020)

Sacha Baron Cohen'in efsanevi karakteri Borat'ın pandemi ve Trump etkisi altındaki ABD'de yaşadığı maceraları izlediğimiz film, Altın Küre ödüllerinde bir sürpriz yaparak 'En İyi Film: Komedi/Müzikal' dalında ödüle sahip oldu.

12. Da 5 Bloods (2020)

12. Da 5 Bloods (2020)
www.beyazperde.com

Spike Lee imzalı 'Da 5 Bloods', Vietnam Savaşı'nda büyük kayıplar veren dört Afrika kökenli Amerikalı gazinin masumiyetlerini bulmak için vahşi hayata geri dönüşlerini konu ediyor. Otis, Eddie, Paul ve Melvin Afrika kökenli Amerikalı gazilerdir. Vietnam Savaşı'nda manga komutanlarını kaybeden dört gazi, hem onun cesedini ve hem de gömülü bir hazineyi bulmak amacıyla Vietnam’a geri döner. Paul’un oğlunun da aralarına katıldığı bu serüvende ekip bir yandan karşılarına çıkan insanlar ve doğayla mücadele ederken bir yandan da savaşın neden olduğu yıkımla yüzleşir.

13. Soul (2020)

13. Soul (2020)
www.beyazperde.com

Orta okul müzik öğretmeni Joe Gardner, bir jazz piyanisti olmanın hayalini kurmaktadır. New York sokaklarında gezinen adam, birden bire kendini kanalizasyona düşerken bulur; ancak burası aslında farklı bir dünyaya açılıyordur. Şimdi ise Dünya'ya nasıl geri döneceğini bulması gerekmektedir. Pete Docter'ın ('Up', 'Inside Out') yönettiği Pixar yapımı 'Soul', 'En İyi Animasyon' dalının en güçlü adayı. Birkaç senedir animasyon filmlerinin de En İyi Film ödülüne aday gösterildiğini düşününce, filmin büyük ödüle de aday gösterilebileceği tahmininde bulunabiliriz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
5
5
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doğan Serbest

Son bi kaç senede yapılan adam akıllı filmlerin sayısı bi elin parmağını geçmez. Birbirini tekrar eden senaryolar, aynı tiplemeler, vasat oyuncular. Aksini i... Devamını Gör

OCREATUS

Soul tavsie ederim