Görüş Bildir
Haberler
2020 Yılında İzleyicisiyle Buluşarak Herkesin Beğenisini Kazanan Birbirinden Başarılı 50 Film

2020 Yılında İzleyicisiyle Buluşarak Herkesin Beğenisini Kazanan Birbirinden Başarılı 50 Film

Aylin Çakar
28.09.2020 - 15:30 Son Güncelleme: 01.10.2020 - 08:13

'Ne izleyeceğim' derdine son!

Açıklamalar beyazperde'den alınmıştır.

Kaynak: https://editorial.rottentomatoes.com/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Boyalı Kuş:

1. Boyalı Kuş:

IMDb: 7.3

Boyalı Kuş, savaş sırasında kimsesiz kalan bir çocuğun hikayesini konu ediyor. II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru, küçük bir çocuk ebeveynleri tarafından terk edilir. Yapayalnız bir şekilde köyleri dolaşmaya başlayan çocuk, bu sırada birçok korkunç şeye şahit olur. Çocuk, çıktığı bu sonu belirsiz yolculukta acımasız siviller ve askerler ile karşı karşıya kalır.

2. Bill & Ted Face the Music:

2. Bill & Ted Face the Music:

IMDb: 6.3

Bill & Ted's Excellent Adventure ve Bill & Ted's Bogus Journey filmlerinin uzun yıllar sonrasında tekrar izleyiciyle buluşacak olan ikiliyi bu kez yetişkin bireyler olarak izleyeceğiz. Rock müziğe duydukları tutku ekseninde birlikte birçok deneyimi paylaşan yakın dostlar halen daha arkadaşlıklarını sürdürmektedir. Bill ve Ted bu kez gezegeni kurtarmak için bir şarkı yaratacakları ve sonrasında geleceğe gidip işe yarayıp yaramadığını kontrol edecekleri yeni bir maceraya adım atıyorlar.

3. The Old Guard:

3. The Old Guard:

IMDb: 6.7

The Old Guard, yıllardır paralı asker olarak çalışan bir grup ölümsüz askere odaklanıyor. Thebae Campus'ın prensesi Eetion’un kızı olan Andromecha ve ona eşlik eden diğer Yunan mitolojisinden çıkıp gelen insanlar, 21. yüzyılda, paralı asker olarak çalışıyorlardır. Ölümsüzlükleriyle yaşamak zorunda kalan paralı askerler, başka bir ölümsüzün varlığını keşfederler. Bu kişi ise denizcilere hizmet veren siyahi bir kadındır. Peşlerine düşen kötü niyetli bir topluluk ise onların varlıklarını keşfetmişlerdir. Ölümsüzler anlayacaklardır ki, ölümden çok daha kötü şeyler vardır...

4. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum:

4. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum:

IMDb: 6.7

Yazı filmin sürpriz gelişmelerini ele veriyor olabilir.  “Her şeyi bitirmeyi düşünüyorum…”  Bu cümledeki düşünceye neden kapıldığını uzun uzun anlatan bir kadın sesi ile başlıyor film. Aynı anda da bir evin bölümlerine, objelerine göz gezdiriyoruz. Sevgilisinin onu arabayla gelip almasıyla film, bu iç sesin konuşmasından bizi gerçek dünyanın içine atıveriyor birdenbire. Fakat bu genç kadının çıktığı ev ile biraz önce gezindiğimiz evin aynı olmamasını, arabaya binerken onu pencereden izleyen yaşlı, fakat daha sonra ise genç olduğunu fark ettiğimiz adamın kim olduğunu anlayamıyoruz. Yine de yağmaya başlayan karın ve keyifle çıkılan yolculuğun hissettirdiği ılık esinti baskın geliyor tüm bu soru işaretlerine. Ne var ki; bu sıcak renklerle başlayan sahnenin iç ısıtan tonu, çok geçmeden etkisini kaybediyor. Alışık olduğumuz yol hikâyelerinden de, aile ile tanışmayı odağına alan gerilimlerde...

5. Bir Zamanlar Kardeşlerdi: Robbie Robertson ve Grup:

5. Bir Zamanlar Kardeşlerdi: Robbie Robertson ve Grup:

IMDb: 7.2

Once Were Brothers : Robbie Robertson and The Band, Robbie Robertson’ın kişisel yolculuğunun hikayesini anlatıyor. Robbie Robertson’ın hayatına odaklanılan filmde, bir dönem Bob Dylan’ın gitaristliğini yapan Robbie Robertson’ın grubu kurma sürecine de yer veriliyor. Robbie Robertson and The Band’in arşiv görüntülerinin, fotoğraflarının ve şarkılarının bulunduğu filmde, Robertson’ın Martin Scorsese, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Van Morrison, Peter Gabriel, Taj Mahal, Dominique Robertson, Ronnie Hawkin gibi birçok arkadaşı ve birlikte çalıştığı insanlar ile gerçekleştirilen röportajlara yer veriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mr. Jones:

6. Mr. Jones:

IMDb: 6.8

Gareth Jones İngiliz bir araştırmacı gazetecidir. Sovyet Rusya'nın ütopik bir ülke olduğunu ortaya çıkarmış için ülkeyi ziyaret eden gazeteci, aslında öyle olmadığını görür. Bu sırada Gareth Jones, Stalin ile bir röportaj yapabilmek için elinden geleni yapacaktır. Orada Ukraynalı halkın büyük bir açlık yaşadığını görür. Devlet tarafından uygulanan bu kıtlık politikası sonucunda, 1932-1933 arasında 3.9 milyon kişi ölmüştür. Jones bu gerçeği dünyaya duyurmak ve sempati beslenen Sovyet rejiminin karanlık tarafını göstermek için hikayesinin peşinden riskli bir yolculuğa çıkar. Hikayesini yayınlamasının ardından Jones, kıtlığı örtbas etmek isteyen güçlere karşı mücadele vermek zorunda kalacaktır...

7. The Way Back:

7. The Way Back:

IMDb: 6.7

The Way Back, eşini ve aile vakfını kaybetmiş bağımlılıkla mücadele eden eski bir basketbol yıldızını merkez alıyor. Ben Affleck’in hayat vereceği eski basketbol yıldızı, ırk olarak birbirinden farklı gençlerin bir araya geldiği, mezun olduğu lisenin basketbol takımına koçluk yaparak ruhunu ve esenliğini geri kazanmaya çalışır.

8. Deri Ceket:

8. Deri Ceket:

IMDb: 6.7

Le Daim, geyik derisinden yapılan ceketini takıntı haline getiren 40’lı yaşlardaki bir adamın suça bulaşma hikayesini konu ediyor. Karısı tarafından terk edilmiş bir adam olan Georges'un hayatta en önem verdiği şey deri ceketidir. Püsküllü süet ceketinden başka bir şeyi gözü görmeyen Georges, başkalarının herhangi bir ceket sahibi olması fikrini dahi kabul edemez. Georges'un ceketine olan bu saplantısı, onun farklı bir adama dönüşmesine neden olur.

9. The Trip to Greece:

9. The Trip to Greece:

IMDb: 6.6

Odysseus Troy'dan ayrıldığında Ithaca'daki evine geri dönmesi on yıl aldı. Steve ve Rob'un Odysseus'un ayak izlerini takip ettiği Yunanistan gezisi için sadece 6 günü var. Delphi'deki Apollo Tapınağı, Atina Antik Agorası, Epidauros Antik Tiyatrosu, eşsiz Hydra adası, Diros Mağaraları, Nestor Sarayı, Pylos'daki Niokastro Kalesi gibi birçok yeri gezmek için yola koyulan Steve ve Rob, bu süreçte, trajedi ve komedi, astronomi ve biyoloji, mit, tarih, demokrasi ve yaşamın anlamı hakkında tartışır.

10. Üzgünüz, Size Ulaşamadık:

10. Üzgünüz, Size Ulaşamadık:

IMDb: 7.6

Üzgünüz, Size Ulaşamadık, yaşanan mali krizle baş etmeye çalışan bir ailenin hikayesini konu ediyor. 2008 yılında yaşanan mali kriz, Ricky ve ailesini ciddi bir sıkıntıya sürükler. Borçları ile başa çıkmaya çalışan aile, bu süreçte oldukça yıpranır. Eski rahatlarına kavuşmaya çalışan aile, karşılarına çıkan bir fırsatı değerlendirmeye karar verir. Yapılacak işler aslında hiç de kolay değildir. Biri, yeni bir minibüs ile serbest zamanlı olarak bir teslimat sürücülüğü, diğeri de bakıcılık yapmak zorundadır. Ailelerini geçindirmek ve dünyada ayakta kalmak için kendilerini işe vermek zorunda kalan çift, bu zorlu süreçte kendilerini büyük bir kırılmanın ortasında bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Shirley:

11. Shirley:

IMDb: 6.2

Shirley, ünlü korku yazarı Shirley Jackson ve onun profesör olan kocası Stanley Hyman’ın evlerinde yaşamaya başlayan genç bir çiftin yaşadıklarına odaklanıyor. Rose ve kocası Fred, kendilerine yapılan teklifi kabul ederek Shirley Jackson ve Stanley Hyman ile birlikte yaşamaya başlar. Genç çiftten etkilenen Jackson, onları yeni romanının konusu yapmaya karar verir.

12. Emma:

12. Emma:

IMDb: 6.7

Zeki, zengin ve bekar Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evliliğe veya kimsenin aşkına ihtiyaç duymaz. Hayatta en sevdiği şey ise başkalarının aşk hayatlarına burnunu sokmaktır. Yakın arkadaşı Bay Knightley’nin tüm uyarılarını görmezden gelerek vesayeti aldıkları Harriet Smith’e uygun bir eş ayarlamaya kalkınca, özenle yaptığı planlar ortaya çıkar ve hiç beklemediği sonuçlarla karşı karşıya kalır.

13. Sosyal İkilem:

13. Sosyal İkilem:

IMDb: 7.9

Sosyal İkilem, sosyal medyanın insanlar üzerindeki tehlikeli etkilerini gözler önüne seriyor. Tweet atarız, severiz ve paylaşırız. Peki sosyal medyaya artan bağımlılığımızın sonuçları nelerdir? Dijital platformlar giderek daha fazla bağımlılık yapar hale geldikçe, Silikon Vadisi çalışanların ekranın diğer tarafına ışık tutuyor. Uzmanlar, ekranın arkasında nelerin gizlendiğini ortaya çıkararak, sosyal medyanın insanları nasıl yeniden programladığını gözler önüne seriyor.

14. The Way I See It:

14. The Way I See It:

IMDb: 6.8

Belgeselde, Beyaz Saray'da görev yapan resmi fotoğrafçı Pete Souza'nın gözünden Beyaz Saray ve içindekilere bir yolculuk gerçekleştiriliyor.

15. Enola Holmes:

15. Enola Holmes:

IMDb: 6.7

Millie Bobby Brown'ın Enola Holmes'ü canlandıracağı filmin uyarlanacağı kitaplarda Enola'nın annesi kaybolur. Bu durumda Enola onu yok sayan ağabeyleri Sherlock ile Mycroft'tan yardım ister. Sherlock ve Mycroft bu olayı çözerken Enola'yı uzaktaki yatılı bir okula gönderme kararı alırlar. Ancak Enola oradan kaçacaktır. İlk gideceği yer de Sherlock Holmes ile birlikte çeşitli vakalarda çalışan dedektif Lestrade olacaktır. Olaya dahil olmak isteyen Enola, Sherlock ile tam bir saklambaç oynamaya kalkışacaktır. Serinin her bir devam kitabında Enola Holmes yeni bir ortadan kaybolma vakası üzerinde çalışmalarını sürdürür ve Sherlock'un izinden gider... Filmde Sherlock Holmes'ü Henry Cavill, Mrs. Holmes'ü ise Helena Bonham Carter canlandıracak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Words On Bathroom Walls:

16. Words On Bathroom Walls:

IMDb: 6.7

Julia Walton’ın yazdığı romandan uyarlanan “Words on Bathroom Walls”, paranoid şizofreni hastalığından muzdarip, halüsinasyonlar gören Adam (Charlie Plummer) adında bir lise öğrencisine odaklanıyor. Sosyal hayatta zorluklar çeken Adam, hastalığını yaşıtlarından saklamayı vaat eden deneysel bir ilaç kullanmaya başlıyor.

17. Saklı Gerçekler:

17. Saklı Gerçekler:

IMDb: 6.5

Saklı Gerçekler, genç bir kız ve onun aktris olan annesi arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Fabienne Dangeville, Fransız sinemasının en gözde yıldızlarından biridir. Onun hayatı, onu seven ve hayran olan erkekler arasında hüküm sürerek geçmiştir. Artık yaşlanan oyuncu, anılarını paylaştığı bir kitap yayınlar. Annesinin hayatına dair olan kitabı okuyan Lumir, büyük bir şok geçirir. Çünkü okudukları pek de gerçekleri yansıtmamaktadır. Bunun üzerine Lumir, kocası Hank ve kızı ile birlikte New York’tan Paris’e, annesinin yanına gider. Fabienne’in geçmişi ile ilgili paylaştıkları, anne kız arasında büyük bir yüzleşmenin yaşanmasına neden olur.

18. Sefiller:

18. Sefiller:

IMDb: 7.6

Sefiller, suç karşıtı bir ekibe katılan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Stephane, Paris banliyölerinden Montfermeil’deki suça karşı savaşan Suçla Mücadele Timi’nin yeni üyesidir. Yeni ortamına adapte olmaya çalışan Stephane, birliğin deneyimli üyeleri olan Chris ve Gwada çıktığı devriyede, mahalledeki çeteler arasındaki gerginliğin hızlıca yükseldiğini fark eder. Ekip, tutuklama yaptığı sırada olay kontrollerinden çıkar ve büyük bir kargaşa meydana gelir. Bu sırada yaşananlar onlar fark etmeden bir drone tarafından çekilir. Artık onlar istemese de çıkan gerginliğin bir parçası haline gelir.

19. Hadi Gidelim:

19. Hadi Gidelim:

IMDb: 7.4

Hadi Gidelim, babalarını çok küçük yaşta kaybeden iki genç elf kardeşin hikayesini konu ediyor. Kardeşler, hatırlamakta zorlandıkları ve çok özledikleri babaları ile son bir gün geçirme fırsatlarının olduğunu öğrenirler. Dünyada var olan bir büyü, onların babaları ile kavuşmalarını sağlayacaktır. Kardeşler, bu fırsatı kaçırmamak için ne yapıp edip büyüye sahip olmanın yolunu bulmalıdır. Kendilerini zorlu bir mücadeleye sokan kardeşler, büyüye ulaşıp babalarını son bir kez görebilme imkanını bulabilecekler midir?

20. Taylor Swift: Miss Americana:

20. Taylor Swift: Miss Americana:

IMDb: 7.4

Taylor Swift: Miss Americana, dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift’in hayat hikayesine odaklanıyor. Zamanının en ikonik sanatçılarından biri olmayı başaran Taylor Swift’in kariyer yolculuğunun aktarılacağı filmde, özel hayatının bilinmeyenleri de gün yüzüne çıkıyor. Filmde, sayısız başarılara imza atan Taylor Swift’in, kariyer basamaklarını tırmanıp bir yıldız olmak için verdiği mücadeleye odaklanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Tenki no Ko:

21. Tenki no Ko:

IMDb: 7.6

Tenki no Ko: Weathering With You, izole yaşamını ardında bırakarak Tokyo’ya yerleşen bir gencin hikayesini konu ediyor. Tokyo’da yeni bir hayata başlayan Hodaka, burada bir dergide işe girer. Hodoka bir yandan şehrin karmaşası ile boğuşurken bir yandan da şiddetli yağan yağmura alışmaya çalışır. Hodaka’nın hayatı özel bir gücü olan Hina adında genç bir kızla tanışması ile bambaşka bir hal alır.

22. Uzun Kız:

22. Uzun Kız:

IMDb: 7.1

Uzun Kız, II. Dünya Savaşı’nın ardından hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışan iki kadının hikayesini konu ediyor. 1945 yılında yaşanan II. Dünya savaşı, birçok şehrin yıkılmasına, insanların fiziksel ve zihinsel olarak hasar almasına neden olur. Savaşın üzerinden ayların geçmesine rağmen, etkilerinin oldukça taze olduğu bu dönemde yaşayan Iya, cepheden dönen arkadaşı Masha ile birlikte hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışır. Görüntü itibari ile diğer insanlardan ayrılan Iya, Masha’nın otoritesi altında yaşamaya başlar ve bu durum iki kadının ilişkilerinin farklı boyuta taşınmasına neden olur.

23. Bacurau:

23. Bacurau:

IMDb: 7.5

Bacurau, Brezilya’da bulunan küçük bir kasabadır. Genç bir kadın olan Teresa, Bacurau’da bulunan büyükannesinin cenaze törenine katılmak için kasabaya gider. Teresa’nın büyükannesi olan, kasabanın lideri Carmelita, 94 hayatını kaybedince kasabada yas havası hakim olur olur. Teresa, cenaze için geldiği Bacurau'nun birçok sorununun olduğunu gözlemler. Kasaba, temel olanaklardan yoksun, telefonunun çekmediği, temiz suyun bulunmadığı ve daha nice sorunların baş gösterdiği bir yer haline gelmiştir. Carmelita'nın ölümünün ardından geçen birkaç gün sonra kasaba sakinleri, bölgenin haritadan silindiğini ve art arda ölümlerin meydana geldiğini fark eder.

24. Görünmez Adam:

24. Görünmez Adam:

IMDb: 7.1

Film, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass'ın çevresinde örülüyor. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına girer.

25. End Of Sentence:

25. End Of Sentence:

IMDb: 7.2

Sean, hapishaneden yeni çıkmış bir gençtir. Hayatında yeni bir başlangıç yapmak isteyen Sean, babasından beklenmedik bir teklif alır. Bir süre önce ölen annesi son olarak küllerinin İrlanda’da bir göle dökülmesini istemiştir. Frank, karısının son isteğini oğlu Sean ile birlikte yerine getirmek ister. İyice uzaklaştığı babası ile yolculuk yapmak istemeyen Sean, babasının istediği yere bilet alma ve bir daha birbirlerini görmeme sözü karşılığında isteğini kabul eder. Ancak bu yolculuk baba ve oğulun ilişkisinin düşündüklerinden bambaşka bir hal almasını sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Bloody Nose, Empty Pockets:

26. Bloody Nose, Empty Pockets:

IMDb: 7.1

Bloody Nose, Empty Pockets, Las Vegas’ın parlak ışıklarının gölgesinde, “Roaring 20s” adındaki barın kapanmadan önceki son gecesinde yaşananları konu ediyor. Film, 2016 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde belirsiz bir geleceğe bakan insanların hayatına odaklanıyor.

27. The Outpost:

27. The Outpost:

IMDb: 6.7

Film, Sürekli Özgürlük Harekatı sırasında Afganistan’da yaklaşık 400 direnişçiye karşı savaşan 53 Amerikan askerinin gerçek hikayesini anlatıyor. Aslen yerel halk ile toplumsal kalkınma projeleri gerçekleştirmesi gereken Keating Muharebe Karakolu sürekli Taliban tarafından saldırıya uğruyor. Pakistan sınırının yalnızca 22 kilometre uzağında bulunan askeri üste konuşlanan askerler sürekli tehlike altında bulunuyor. Üssün kapatılmasına karar verildiğinde Taliban bunu öğrendi ve bu konuda son bir söz söylemeye karar veriyor.

28. Ve Sonra Dans Ettik:

28. Ve Sonra Dans Ettik:

IMDb: 7.8

And Then We Danced, kendisini keşfetmeye çalışan bir gencin hikayesini konu ediyor. Çocukluğundan itibaren dansa ilgisi olan Merab, bir Gürcü topluluğu ile birlikte çalışır. Tutku ile bağlı olduğu dans ile hayatındaki sorunlarından uzaklaşmayı planlayan Merab, en iyisi olabilmek için hiç yorulmadan çalışır. Ancak onun hayatı, gruplarına yeni bir dansçının dahil olmasıyla bambaşka bir hal alır. Grubun yeni üyesi Irakli’yi başlarda en güçlü rakibi olarak gören Merab, zamanla farklı duygulara kapılır. Irakli’ye karşı farklı hisler beslemeye başlayan Merab, bu süreçte kendisini ve bedenini tanımaya başlar.

29. Ordinary Love:

29. Ordinary Love:

IMDb: 6.6

Ordinary Love, aşk ve hayatta kalma üzerine bir hikayeyi konu ediyor. Joan ve Tom yıllardır evli olan bir çifttir. Onların ilişkilerini kolaylaştıran şey, beraber geçirdikleri uzun yıllar boyunca birbirlerine duydukları derin aşk ve birbirlerine ayak uydurmaya çalışmalarıdır. Çiftin beraber geçirdikleri mutlu hayatları, Joan’a meme kanseri teşhisi konulmasıyla alt süt olur.

30. Babyteeth:

30. Babyteeth:

IMDb: 7.1

Babyteeth, kanser hastası olan genç kız Milla'nın aşık olma sürecini konu ediniyor. Milla'nın aşık olduğu kişi ise bir uyuşturucu satıcısıdır. Buna rağmen Moses, Milla'ya yaşama dair umut kaynağı haline gelir. Ancak bir süre sonra her şey birbirine karışır. Artık Milla geleneksel ahlaki tavırları bir kenara koyacaktır. Milla'nın artık hayatında kaybedeceği hiçbir şeyi yoktur ve buna göre yaşıyordur. Ailesi ise kızlarının değişimine müdahale etmek istese de uzaktan izlemek zorunda kalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Boys State:

31. Boys State:

IMDb: 7.7

Boys State, Teksas’ın dört bir yanında yaşayan farklı hayatlara ve siyasi görüşe sahip olan 17 yaşındaki bin gencin, hükümet kurmak için bir araya gelmesini konu ediyor.

32. Palm Springs:

32. Palm Springs:

IMDb: 7.4

Palm Springs, bir düğün gününü tekrardan yaşadıkları bir döngüye hapsolan Nyles ve Sarah'nın hikayesini konu ediyor. Rahat bir insan olan Nyles ve nedime olmaya pek de istekli olmayan Sarah'nın yolu, Palm Springs'te bir düğünde kesişir. İkilinin arasında romantik anlar yaşanır. Ancak Sarah, Palm Springs'ten ne zaman ayrılmaya çalışsa kendini yeniden aynı yerde bulur. Sarah ve Nyles, birbirlerinden ve bulundukları yerden kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

33. Feels Good Man:

33. Feels Good Man:

IMDb: 7.5

Bağımsız bir sanatçı olan Matt Furie, çizgi roman karakteri Pepe the Frog'un yaratıcısıdır. Yarattığı karakter yıllar sonra internette bir nefret sembolü haline gelir. Matt Furie, ikonik çizgi film karakterini kendi amaçları için kullananlardan geri almak için zorlu bir savaşa girişir.

34. The Painter And The Thief:

34. The Painter And The Thief:

IMDb: 7.6

The Painter and the Thief, bir ressam ile hırsız arasıda kurulan bağa odaklanıyor. Ressam Barbora Kysilkova, sanat galerisinden iki resminin çalınmasının ardından hırsızın peşine düşer. Uzun uğraşların sonunda uyuşturucu bağımlısı olan hırsız bulunur ve sanatçı mahkemede onunla yüzleşir. Ressam, hırsızdan tazminat yerine bir portre için poz vermesini ister. Portre için poz veren hırsız, bu sırada kendi yaşamından bahsetmeye başlar. Bu süreç hırsız ve ressamın arasında beklenmeyen bir dostluğun başlamasını sağlar.

35. First Cow:

35. First Cow:

IMDb: 7.0

First Cow, girdikleri işte başarılı olmaları, değerli bir ineğe bağlı olan iki adamın hikayesini konu ediyor. Amerika'nın batısına giden Cookie Figowitz adındaki bir adam, burada Çinli bir göçmen olan King Lu ile tanışır. Cookie, King Lu ile kurduğu bağlantı sayesinde Oregon Bölgesi'ndeki kürkçülerin arasına katılır. Birlikte bir iş peşinde koşan Cookie ve King, başarılı olmak için ellerinden geleni yapar. Onların girdikleri işte başarılı olabilmesinin tek yolu ise zengin bir toprak sahibinin oldukça değerli olan ineğine bağlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Papa, sdokhni:

36. Papa, sdokhni:

IMDb: 6.8

Papa, sdokhni, kız arkadaşının babasını öldürmeye çalışan bir gencin hikayesini konu ediyor. Sıradan bir yaşam süren Matvei’in hayatı, kız arkadaşı Olya’nın isteği ile bambaşka bir hal alır. Küçükken babasının kendisine tacizde bulunduğu söyleyen Olya, Matvei’den babasını öldürmesini ister. Matvei de bu istek karşısında herkesin yapacağını düşündüğü şeyi yaparak Olya’nın babasını öldürmek üzere bir akşamüzeri evlerine gider. Ancak işler pek de onun düşlediği gibi gitmeyecektir.

37. Bir Bilsen:

37. Bir Bilsen:

IMDb: 6.9

The Half Of It, arkadaşına sevdiği kızı etkilemesi için yardım etmeye çalışırken, kendisinin de aynı kişiden hoşlandığını fark eden genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Utangaç bir kız olan Ellie Chu, derslerinde oldukça başarılı olan bir lise öğrencisidir. Okulun futbol takımındaki öğrencilerinden olan Paul, okulun en havalı kızını etkilemenin yolunu arar. Bunun için de Ellie’den yardım ister. Paul’a yardım etmeyi kabul eden Ellie, bu süreçte kendilesi ile ilgili farkında olmadığı gerçeklerle yüzleşir. Ellie, Paul’un etkilemeye çalıştığı kızdan hoşlandığını fark edince, işler içinden çıkılmaz bir hal alır.

38. Fourteen:

38. Fourteen:

IMDb: 6.9

Jo, on yıl boyunca teşhis edilmemiş akıl hastalığı ya da uyuşturucu nedeniyle hayatının güç geçtikçe kötüye gidişini seyreden bir kadındır. O, bu sıkıntılı sürecinde yakın bir arkadaşından büyük destek görür. Ancak arkadaşı Jo'ya yardım ederken bazı durumlarda kendisini korumak için kendini geri çekmeye başlar.

39. Circus Of Books:

39. Circus Of Books:

IMDb: 7.0

Circus of Book, uzun yıllar Los Angeles geylerinin merkezi olan Circus of Book adında bir porno dükkanı işleten bir çiftin hayatına odaklanıyor. 1976 yılında zor zamanlar geçiren Karen ve Barrt Mason’ın hayatı, bir iş ilanını değerlendirmeleriyle bambaşka bir hal alır. Circus of Books adında bir porno dükkanı işletmeye başlayan çift, kendilerini LGBT topluluğunun içinde bulur. Yaptıkları işte türlü zorluklarla karşılaşan, işlerini uzun süre söylemekte sıkıntı yaşayan Karen ve Barry, on yılın sonunda ABD’de eşcinsel filmlerin en büyük dağıtımcıları haline gelir.

40. Beats:

40. Beats:

IMDb: 7.1

Beats, 1994 yazında küçük bir İskoç kasabasında yaşayan iki arkadaşın hikayesini konu ediyor. Yıllardır bir arada yaşayan iki arkadaş için artık farklı yönlere savrulma zamanı gelmiştir. Hayat onları farklı yönlere götürmeden önce birlikte son kez çılgın bir gece geçirmeye karar verirler. Kaçak bir partiye katılmak isteyen iki arkadaş bunun için hayatlarını riske atar. Bu gece onlar için, müzik, isyan ve özgürlüğün bir arada olduğu unutulmayacak bir denetim olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. Extra Ordinary:

41. Extra Ordinary:

IMDb: 6.4

Rose, İrlanda’nın kırsalında yaşayan bir sürüş eğitmenidir. Doğaüstü yeteneklere sahip olan Rose, çevresindeki insanların ruhlarla ilgili yardım taleplerini sürekli görmezden gelir. Çünkü yetenekleriyle aşk ve nefrete benzer bir ilişki sürdürür. Ancak Martin adında bir adamın yardım çağrısına kayıtsız kalamaz. Martin’in kızı şeytani bir varlığın etkisi altındadır ve adam Rose’dan kızını kurtarmasını ister. Doğaüstü yeteneğine karşı olan korkusunu yenmeye çalışan Rose, kızı kurtarmak için harekete geçer.

42. Blow the Man Down:

42. Blow the Man Down:

IMDb: 6.4

Mary Beth ve Priscilla, balıkçı köyü olan Paskalya Koyu’nda yaşayan iki kardeştir. Anneleri Mary Margaret Connolly’nin vefat etmesi, kardeşler için büyük bir yıkım olur. Kardeşler, annelerinin ölümünün ardından faturalar ve ödenmemiş kredilerle dolu belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kalır. Kardeşlerden küçük olan Mary Beth, bu süreçte sorumluluk almaktan kaçarken Priscilla aile dükkanlarının başına geçerek annesinin yerini doldurmaya çalışır. Bunca sıkıntının ardından kardeşler kendilerini bir suçu örtmeye çalışırken bulur. Büyük bir suçu gizlemeye çalışan kardeşler bunun için kasabanın en karanlık sırlarını ortaya çıkarmaya çalışır.

43. Hamilton:

43. Hamilton:

IMDb: 8.7

Hamilton, Amerikan tarihini ve Amerika'nın kurucu isimlerinin başında gelen Alexander Hamilton'ın hayat hikayesini konu ediyor.

44. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi:

44. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi:

IMDb: 8.1

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi, 18. yüzyıl sonlarında Britanya’da genç bir kadının portresini yapmakla görevlendirilen bir sanatçının hikayesini konu ediyor. Marianne, izole bir adada yaşayan genç bir ressamdır. Genç kadın bir gün, manastırdan yeni ayrılan Heloise’in düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak portresinin yapıldığından Heloise’in haberinin olmaması gerekmektedir. Marianne, kendisine verilen görevi harfiyen yerine getirmek zorundadır ve bu yüzden de gündüzleri Heloise’i izleyip, geceleri portresini yapmaya karar verir. Bu durum gönülsüzce evlenmek üzere olan Heloise'in, yaklaşmakta olan düğün öncesi son özgür anlarını Marianne ile geçirmesine neden olur. İki kadın birlikte vakit geçirdikçe, aralarında beklenmedik bir yakınlaşma oluşur.

45. Saint Frances:

45. Saint Frances:

IMDb: 6.9

Saint Frances, küçük bir kızın bakıcılığını yapan bir kadının hayatına odaklanılıyor. Otuz dört yaşına giren Bridget, sonunda iyi biri ile tanışıp, bir işe girebilmiştir. 6 yaşındaki Frances’e bakıcılık yapan genç kadın, oldukça inatçı olan küçük kız ile anlaşmak için epey çaba sarf eder. Hayatını yoluna koyduğunu düşünen genç kadın, bu sırada hamile olduğunu öğrenir. Üstelik istenmeyen bu hamilelik, beklenmeyen bir komplikasyona neden olur. Sıkıntılı zamanlar geçiren Bridget ile Frances arasında bu sırada farklı bir bağ oluşmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

46. Miss Juneteenth:

46. Miss Juneteenth:

IMDb: 6.2

Bekar bir anne olan Turquoise, asi genç kızı Kai’yi tek başına büyütmeye çalışır. Eski bir güzellik kraliçesi olan Turquoise’ın hayatı, kendisine verilen unvan kadar iyi gitmez. Hayatında birçok hata yapan Turquoise, bunlardan ders alarak hatalarını telafi etmeye çalışır. Turquoise istemese de kızı Kai tıpkı annesi gibi Miss Juneteenth yarışmasına katılmaya karar verir. Turquoise, kızının yaptığı hataları tekrarlamasını önlemek için onu yarışmaya kendi hazırlar.

47. Never Rarely Sometimes Always:

47. Never Rarely Sometimes Always:

IMDb: 7.3

Autumn ve Skylar, Pennsylvania'nın kırsal kesiminde yaşayan iki genç kızdır. Autumn'ın hayatı, hamile olduğunu öğrenmesi ile altüst olur. Genç kız, istenmeyen hamileliği karşısında ne yapacağını bilemez. Bu süreçte en büyük desteği kuzeni Skylar'dan görür. Autumn ve kuzeni Skylar, bu sorunu çözebilmek için New York'a gitmeye karar verir. Yola koyulan iki genç kız, arkadaşlık, cesaret ve sevgiyi keşfettikleri bir maceraya atılır.

48. Athlete A:

48. Athlete A:

IMDb: 7.7

Athlete A, ABD Jimnastik takımı doktoru Larry Nassar’ın istismarını ifşa eden muhabirlere odaklanıyor. Indianapolis Star muhabirleri, ABD Jimnastik takımının 29 yıllık doktoru olan Larry Nassar’ı sporcuları taciz ettiği yönünde bir haber yayınlar. Büyük yankı uyandıran haberin yayınlanmasından sonra kurbanlar, ABD Jimnastik Takımı’nın şikayette bulunacağını düşünür. Ancak ABD Jimnastik, Lary ile anlaşıp haberlerin asılsız olduğunu iddia eder. Bu olayın ardından muhaberiler, tacizin örtbas edilmesine göz yuman Jimnastik Federasyonu’nu araştırmaya başlar. Muhabirler, çok geçmeden Jimnastik Federasyonu’nun kirli kültürü ifşa eder.

49. Mucho mucho amor:

49. Mucho mucho amor:

IMDb: 7.3

Mucho mucho amor, şöhret basamaklarını hızla tırmanan ve tam zirvedeyken ortadan kaybolan astrolog Walter Mercado’nun hikayesini konu ediyor. Dünyanın en ünlü astrologlarından olan Walter Mercado, 30 yıl boyuncu yaptığı televizyon programıyla 120 milyon Latin izleyicisini büyüledi. Latin kültürünün bir parçası haline gelen Mercado, 2007 yılında gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Belgeselde, aradan geçen yılların ardından Walter’a ulaşılmasıyla, ortadan kaybolduğu yıllarda yaşadıkları gözler önüne seriliyor.

50. Crip Camp: A Disability Revolution:

50. Crip Camp: A Disability Revolution:

IMDb: 7.8

Crip Camp, engelli gençlerin bulunduğu bir yaz kampında yaşananlara odaklanıyor. 1970’lerde geçen belgeselde, engelli gençler için düzenlenen bir yaz kampında, onların hayatının tamamen değişmesine neden olacak bir devrimin fitilinin ateşlenmesi ile birlikte yaşanalar gözler önüne seriliyor.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
7
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?