Görüş Bildir
Haberler
Obama Yılsonu Toplantısında Sadece Kadın Gazetecilerden Soru Aldı

Obama Yılsonu Toplantısında Sadece Kadın Gazetecilerden Soru Aldı

ATKN
21.12.2014 - 17:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkanı Obama, yılsonu basın toplantısında sadece kadın gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kadın muhabiri olmayan medya kuruluşları soru soramadı.

ABD Başkanı Obama, her sene düzenlenen yılsonu basın toplantısında sadece kadın gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Obama konuşmasına, Beyaz Saray Basın Sekreteri Josh Earnest’a “Bu yıl kim yaramazlık yaptı, kim uslu durdu, bana söyleyebilir misin” espirisiyle başladıktan sonra, farklı medya kuruluşlarından sekiz kadın gazetecinin ismini okudu ve onların sorularını yanıtlayacağını söyledi.

Kadın gazeteciler Obama’ya Sony’nin Kuzey Kore’nin tehditleri üzerine The Interview filmini geri çekmesi, Küba’yla diplomatik ilişkilerin nasıl onarılacağı, ülkedeki ırkçılık tartışmaları gibi konularda sorular yöneltti. CİA’in işkence raporu hakkında hiç soru sorulmaması ise tepki çekti.

Obama kadın gazetecilerden soru alırken, iki erkek gazeteci ise sorularını söz almadan bağırarak sordu. Biri “Yeni yıl için planınız var mı?”, diğeri ise “Başkan bey, bir sigara içer misiniz?” dedi.

Obama sadece kadın gazetecilerden soru alınca, bazı büyük medya kuruluşları kadın muhabir göndermediği için soru soramamış oldu. Bu kuruluşlardan erkek gazeteciler, bu uygulamaya tepki gösterdi.

Fox News Beyaz Saray temsilcisi Ed Henry, Twitter’dan kadın gazetecilerin sorularını beğenmediğini, kadınların Obama’yı yeterince sıkıştırmadığını yazdı.

Bianet

Kaynak: http://bianet.org/bianet/siyaset/1609...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0