Görüş Bildir
Haberler
O Altınlarla İlgili Çarpıcı İddia

O Altınlarla İlgili Çarpıcı İddia

Onedio Medya
05.01.2014 - 15:57 Son Güncelleme: 05.01.2014 - 16:39

O Altınlarla İlgili Çarpıcı İddia

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nun talimatıyla 17 Aralık’ta başlayan Büyük Rüşvet Operasyonu’nu izlemek amacıyla kurulan CHP Kriz Masası, 'Tonlarca altın ile on milyarlarla ifade edilen döviz yasal ve diplomatik dokunulmazlık zırhı kullanılarak, Türkiye’ye sokuldu' iddiasında bulundu.

CHP Kriz Masası Başkanı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu yazılı açıklamasında, 'Operasyonun ardından birçok iddia ve ihbar ulaşıyor. İhbarların birinde Türkiye’ye kaynağı belli olmayan yüklü miktarda altın ve dövizin kaçak olarak sokulduğu ve bu kaynağın Türkiye’de aklanarak sisteme sokulduğu belirtiliyor. Yasama ve diplomatik dokunulmazlığın, altın ve döviz kaçakçılığında kullanıldığı ve ülkemizde makroekonomik dengeleri değiştirecek tutarda kayıtsız, altın ve dövizin olduğu yönünde bilgiler bulunmaktadır' dedi. Erdoğdu’nun açıklaması özetle şöyle:

HÜKÜMETİN BİLGİSİ DAHİLİNDE

İhbarda, halkımıza ait olmayan ve sisteme sokulmaya çalışılan tonlarca altın ve on milyarlarla ifade edilen dövizin, hükümetin bilgisinde ve kontrolünde olduğu ancak resmi kayıtlarda olmadığı bildirilmektedir. Bu iddialar önümüzdeki günlerde soru önergesi haline getirilip TBMM aracılığıyla hükümete sorulacaktır. Ayrıca bu iddialar soruşturmayı yürüten makamlara iletilecektir. Bunlar ciddiye alınması gereken iddialardır.

İRAN AMBARGOSU DELİNMİŞ

Türkiye ekonomisine uzun yıllardan bu yana kaynağı belli olmayan sermaye girişi izlenmektedir. Bu kaynak girişinin önemli ölçüde kara para olduğu yönünde güçlü şüpheler bulunmaktadır. BM tarafından İran’a uygulanan ambargonun bütün finansal sistemimizi tehlikeye sokacak yöntemlerle delindiği anlaşılmaktadır. İran’ın sisteme sokamadığı finansal kaynaklar, Halk Bankası üzerinden finansal sisteme sokulmuştur. Bu amaçla hayali ihracat, altın ve döviz kaçakçılığı yöntemleri kullanılmıştır.

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0