Görüş Bildir
Haberler
Nisan Ayında 41 Oyun Sahne Alacak

Nisan Ayında 41 Oyun Sahne Alacak

Ulaş
27.03.2014 - 17:25

Nisan'da 41 Oyun Sahne Alacak

İBB Şehir Tiyatroları Nisan ayında 2’si yeni 41 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

100. yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nisan ayında 2’si yeni 41 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Ira Lewis’in yazdığı Can Doğan’ın yönettiği ‘Çin Kahvesi’ adlı oyun ve Haluk Işık ve Ege Işık’ın yazdığı Arda Aydın’ın yönettiği ‘Harikalar Mutfağı’ adlı çocuk oyunu Nisan ayında Şehir Tiyatroları repertuarına katılıyor.

YENİ OYUN ÇİN KAHVESİ

İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu ‘Çin Kahvesi’, New York’ta yaşayan ve orta yaş bunalımıyla boğuşan Harry ve Jake’in hikayesini anlatıyor. Her iki adamın da yarım kalan hayalleri, kurtulamadıkları geçmişleri vardır. İkisi de hayata karşı öfkeli ve huzursuzdurlar. İçlerinden biri bu döngüyü kıracak ve arkadaşının hayatını çalmak pahasına da olsa özgür içselliğine kavuşacaktır. Ira Lewis’in yazdığı, Can Doğan’ın yönettiği oyunda; Aziz Sarvan ve Can Başak rol alıyor. Oyun 9-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

ÇOCUKLAR İÇİN YENİ OYUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın diğer yeni oyunu Harikalar Mutfağı. Haluk Işık ve Ege Işık’ın yazdığı Uğur Arda Aydın’ın yönettiği bu çocuk oyununda; Papatya Sokağı'nda çalışan iki aşçı olan Gümüşkepçe ve Kırıkçatal'ın yemek pişirme macerası anlatılıyor. Oyunun önemli kahramanları, kedi Yorgunpençe ve fare Kazmadiş’tir. Bayan Gülücüğün okulundaki çocuklara yemek hazırlaması için gelmesi ve mutfağından malzemeleri çalınan Gümüşkepçe’nin, ustalığın bir işi yaparken gösterilen özen, sevgi ve dikkatle olabileceğini göstermeye çalıştığı oyun eğlenceli bir öyküyle seyirciye aktarılıyor. 3-4 Mayıs 2014 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde sahnelenecek oyunda; İsmet Şahin, Nilay Bağ, Gözde İpek Köse, Güzin Alkan, Ertan Kılıç rol alıyor.

NİSAN AYINDA SAHNE ALACAK OYUNLAR

Nisan ayında sahnelenecek oyunlar şöyle; Çin Kahvesi, Şark Dişçisi, İstanbul Efendisi, Kabare, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Toros Canavarı, Vakti Geldi, Ölü Adamın Cep Telefonu, Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum, Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli, Yolcu, Lysistrata, Kadınlar da Savaşırsa, Shakespeare, Kösem Sultan, Yuvaya Dönmek, Babam İçin, Türkiye Kayası, Bir Göç Hikayesi, Ocak, Para, Vişne Bahçesi, Kes ve Kaç, Hıdrellez, Buluşma Yeri, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz…

Çocuk oyunları; Harikalar Mutfağı, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Fareli Köyün Kavalcısı, Damlaların Dansı, Edi’nin Annesi Nerede?, Çiçek Prenses, Boncuk, Karagöz Balıkçı, Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, Islık Sever Max, Benimle Oynar mısın?, Kedi ile Palyaço, Uğurböceği, Piti, Pırtlatan Bal, Karagöz Tatlıcı, Boya Benek…

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/kultur-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın